Gość: paweł_m IP: *.chello.pl 24.02.06, 21:00 to znaczy są ale wygladają tak jak gdybym nie miał programu do obsługi ich, np mam plik graficzny i nie mam go czym otworzyć. dzieje się tak z "mój komputer", "czcionki". co jest? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: paweł_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 24.02.06, 21:23 tak samo dzieje się z jpgami, które wcześniej przegladałem w standardowej przegladarce windowskowskiej Link Zgłoś
Gość: pawel_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 25.02.06, 18:17 no i jeszcze sie nie pojawiły Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 18:22 a co się dzieje jak właczysz opcję pokazywania rozszerzeń? Link Zgłoś
Gość: paweł_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 25.02.06, 18:24 czyli klikniecie prawym? Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 18:27 yyyy co? ;) nie rozumiem ;P masz włączone pokazywnaie rozszerzeń plików? Mój komputer > narzędzia > opcje folderów > widok > 'pokaż rzoszerzenia...'. Zakładam, że masz XP... Link Zgłoś
Gość: paweł_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 25.02.06, 18:35 strasznie się cieszę, ze mi pomagasz. mam xp. ni cholery nie moge znaleźć 'pokaż rzoszerzenia...', jestem w Mój komputer > narzędzia > opcje> folderów > widok >...i.. i nic Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 18:40 oj bo mi sie pokickało, ale nie na tyle, zebyś tej opcji nie znalazł: img110.imageshack.us/img110/5070/rozsz8eg.jpg ma być tak jak u mnie, czyli odhaczykowane. Zobacz czy coś stało się teraz z ikonami i czy pliki mają prawidłowe rozszerzenia. Link Zgłoś
Gość: paweł_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 25.02.06, 18:53 :) znakazłem, odznaczyłem i dalej nic. z rozszerzeniami chyba ok. Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 19:02 ok, czyli np. masz plik jakis_tam.jpg i wygląda jak nierozpoznawalny przez system plik, tak? Dzieje się tak tylko z jpg, Mój komputer i jak piszesz z 'czcionkami', i jeśli chodzi o czcionki to znowu nie wiem o co Ci chodzi. Ale jeśli chodzi o pozostałe to posprawdzałabym: 1. klik na jakis jpg -> otwóz za pomocą i wskazujesz program, którego standardowo uzywałeś, zaznaczając przy tym opcję 'zawsze używaj tego programu...' 2. panel sterowania > ekran (albo na skróty prawoklik na tapecie i właściwości)> właściwości > zakłądka pulpit > dostosuj pulpit > zakładka Ogólne i przywracasz domyślną ikonę dla Mój Komputer (i innych jeśli Ci też pozmieniało). 3. skan Twoim programem antywirusowym, bo w sumie nie wiem dlaczego Ci się tak pozmieniało. No chyba, że kombinowałeś coś ze stylami, grzebałeś w systemie itepe. pzdr Link Zgłoś
Gość: paweł_m Re: zniknęły mi ikony IP: *.chello.pl 25.02.06, 20:21 w panelu sterowania jest folder "czcionki" o to mi chodzilo. ad 1 zrobilem tak i bez zmian ad 2 z moim komputerem się udało, a jak zmienić pozostałe, np "panel sterowania" ad 3 - antywirus nic nie wykrył Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 22:15 > ad 1 zrobilem tak i bez zmian Mój komputer > narzędzia > opcje > typy plików > jpg > zaawansowane > zmień ikonę > ad 2 z moim komputerem się udało, a jak zmienić pozostałe, np "panel sterowania > " są jakieś programy do zmieniania wyglądu ikon np panelu sterowania, przywracania ikon domyslnych itepe. Kiedyś był TweakUI i była zakłądka Icons, nie wiem jak jest teraz. Moze poszukasz? jesli jednak nie chcesz bawić się w programy i przywrócic ikone ręcznie to powiedz mi jaką wartość masz w: [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}\DefaultIcon] -> po prawej będzie Domyślna (czy mas ztam coś jeszcze?), kliknij w nią 2 razy i powiedz co tam jest w okienku -> powinno być: %SystemRoot%\System32\shell32.dll,-137 Link Zgłoś
neder Re: zniknęły mi ikony 25.02.06, 22:28 ha! znalazłam! www.uploadnet.com/topdownl/PowerToySetup.exe ściagasz, instalujesz, uruchamiasz. Idziesz do zakładki (po lewej stronie) 'Repair', po prawej pojawia się okienko 'rebuild icons'. Moja rada -> przed zastosowaniem tego programu na wszelki wypadek utwórz punkt przywracania systemu. Tak na w razie czego ;) pzdr Link Zgłoś