Dodaj do ulubionych

Rachunek za Kazaa

• Gość: g@L Re: Rachunek za Kazaa IP: 217.96.25.* 22.01.03, 09:58
      no imesch tez jest programem do wymiany plików wiec tak samo za
      niedlugo wezmą sie za korzystających i z niego !!! nie masz sie
      co lamać pewnie juz cie mają !!!
    • Gość: YOMMIE Re: Rachunek za Kazaa IP: 217.98.232.* 22.01.03, 17:18
      SCIEMA:P
    • Gość: danny Re: Rachunek za Kazaa IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 22.01.03, 19:50
      www.mp3newswire.net/stories/2002/denmark.html
      dla zainteresowanych oryginał tekstu....

Wiarygodność artykulu w na forum gazety pozostawiam bez
      komantarza...
      BTW Kazaa to niezla kicha, 100 Mb ftp rules :)
    • Gość: Kargul Re: Rachunek za Kazaa IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 20:15
      Jeśli właściciele praw autorskich są tacy cwani to czego nie
      obniżą cen CD. Przecież za taką płytę trzeba zapłacić 50 zł
      albo i lepiej. to jest kradzież w biały dzień kogo stac na
      kupno 10 CD w miesiącu, niech obniżą ceny a wtedy nikt
      niebedzie ściągał z kazaa bo niebedzie mu sie chciało, a teraz
      to ja wole rąbać do bulu są sposoby na niewykrycie :))
    • Gość: Jaku Zobaczcie wersję do druku to jest plagiat !!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 20:36
      Nie wstyd to Panu Panie Leszczyński,że wprowadza Pan ludzi w
      błąd.
    • Gość: Wienco Re: Rachunek za Kazaa IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 14:29
      W życiu nie słyszałem wiekszej mielonki i kitu ....!!!!!!!!
      Niech ta cała organizacja pocałuje się w napletek. Kto to
      widział by płacić za ściaganie plików z internetu ..?
    • Gość: wolverine Re: Rachunek za Kazaa IP: *.krasnystaw.leased.ids.pl 23.01.03, 20:56
      to śmiech żę AGP traktuje to jak pirata to znaczy że jak chcę
      koledze dać płyte lub pożyczyć to mam płacić AGP za pośrednictwo
      jeśli bym sprzedawał to tak ale nie jak udostępniam z
      uszanowaniem dla AGP :))))źle rozumiecie prawo
    • Gość: Adam Re: Rachunek za Kazaa IP: *.localdomain / 80.48.229.* 24.01.03, 13:24
      BZDURY BZDURY nie mają szans, żeby złapać sprytnego, a już w
      ogóle aby wygrać sprawę w sądzie. Wręcz mogę na tym zarobić gdy
      mnie oskarżą !!! Ja znam kogoś, kto skanuje (w nocy) LAN
      (lokalną sieć - ponad 200 kompów) i podszywa się pod obce IP
      (MAC też jest inny bo podłącza inny komputer !!) poza tym
      firewale, porty, maskarady. Tylko "dupkowi" można coś
      zrobić !!! A propos, ja osobiście brzydzę się takimi wypocinami
      jak te różne nowoczesne piosenki czy marne, a "okrzyczane"
      filmy. Bach, Bethoven to jest to.
      • Gość: PIRAT Re: Rachunek za Kazaa IP: *.localdomain / 80.48.229.* 24.01.03, 13:46
        w Polsce niemal 100% posiada piracki system operacyjny !!! i co
        dupki ??? to jest większe "przegięcie" niż jakieś tam gry,
        mp3 lub filmy. KAŻDY W POLSCE, KTO MA KOMPUTER JEST PRZESTĘPCĄ.
        A przy okazji, znacie jakiegoś kardynała, biskupa, księdza,
        który wierzy "naprawdę" w Boga (nie w mamonę) i postępuje jak
        Jezus ???
        • Gość: my_nick Re: Rachunek za Kazaa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 10:54
          Gość portalu: PIRAT napisał(a):

> w Polsce niemal 100% posiada piracki system operacyjny !!! i co
          > dupki ??? to jest większe "przegięcie" niż jakieś tam gry,
          > mp3 lub filmy. KAŻDY W POLSCE, KTO MA KOMPUTER JEST PRZESTĘPCĄ.
          > A przy okazji, znacie jakiegoś kardynała, biskupa, księdza,
          > który wierzy "naprawdę" w Boga (nie w mamonę) i postępuje jak
          > Jezus ???

TAAAAAAAK?!?! A ja mam Linuxa. Linux NIE MOŻE być nielegalny, bo jest darmowy.
          I co? Poza tym nie chrzańcie że "producenci to w forsie pływają, a my płacimy
          całe oszczędności za jedną płytkę". Ci producenci nie dostają prawie nic z
          tego, co się zapłaciło za grę/muzykę! Przyjmijmy, że jakaś gra kosztuje 50zł.
          Od tego sklep bierze 10zł, hurtownia też 10zł (składowanie i dowóz do sklepu),
          fabryka 15zł (tłoczenie płyt, drukowanie instrukcji, zakup pudełka na płytę i
          opakowania na całą grę). Już jest tylko 15zł od egzemplarza. To idzie do
          producenta. Powiedzmy, że sprzedał 100 tysięcy egz. gry. 100 000x15=1500000zł
          (1,5 miliona). Dużo? Jasne. Ale nie 5 milionów, jak niektórzy pewnie
          podejrzewają. A poza tym, to jeszcze nie koniec wydatków. Programiści musieli
          siedzieć w jakimś budynku, musieli mieć tam światło, ogrzewanie, prąd, wodę i
          żarło :). (pizza na koszt firmy, a co!) I to przez co najmniej rok. Łącznie tak
          z 40 tys. Programiści na czymś pracowali. Komputery na, dajmy na to, 40
          stanowisk to jakieś 120 tys (potrzebny jest dobry sprzęt), do tego jeszcze
          oprogramowanie. Powiedzmy, Borland C++ Builder, 3D Studio Max i Creative Sound
          Factory. Na oko jakieś 65 tys. Poza tym jeszcze pensje (podli ci programiści,
          nie dosć że ta ich gra nie jest w stanie wyrenderować fotorealistycznego
          krajobrazu na procesorze 486 16kHZ, to jeszcze chcą za to pensję! [dla
          niekumatych: to była ironia]). Około 200 tys. Do tego jeszcze kampania
          reklamowa - 100 tys. Łącznie zeszło 530 tysięcy złotych. Zostało 670 tysięcy.
          Też nie tak mało, ale co to w porównaniu z tymi mitycznymi pięcioma milionami?
          Poza tym to są obliczenia dla 100 tysięcy sprzedanych egzemplarzy, co w Polsce
          jest rzadkością. Dlaczego? Bo wszyscy kupują gry na giełdzie albo ściągają z
          internetu i producenci mają na tyle małe zyski, że nie mogą sobie pozwolić na
          obniżenie cen. Robi się z tego błędne koło - producenci mają małe zysjki,
          podwyższają ceny, ludzie kupują więcej na giełdzie, bo w sklepie drogo,
          producenci mają jeszcze mniej forsy, jeszcze bardziej podwyższają ceny... aż
          bankrutują i nie ma kto robić gier. Fajnie by było, co? Wiosek: kupować
          oryginały, nawet jeśli drogie, bo jak producenci dostaną więcej pieniędzy ze
          sprzedaży, obniżą cenę detaliczną i za jakiś czas będzie można tanio kupić
          oryginał. Może nie za 10-15 zł, ale np. 25 zł za grę która w dzisiejszych
          warunkach kosztuje 60-80zł, to dobra cena. A coś takiego jest możliwe.

W razie wątpliwości i pytań: my_nick@o2.pl (bez spamu proszę, odsyłam w 10
          tysiącach egzemplarzy :))

Dziękuję za (nie)uwagę.
    • Gość: oron Re: Rachunek za Kazaa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.01.03, 23:57
      to wszystko jet chore!!skoro to wszystko jest nielegalne to
      niech za fraki wezma tych co stworzyli kaze-gdzie jest napisane
      ze uzywanie kazy jest zabronione??na www.kazaa.com nic takiego
      nie jest napisane, wiec zamiast zabierac sie za uzytkownikoow
      programu chyba najpierw trzeba znalesc tych co za tym wszystkim
      siedza-jak dla mnie to totalny bezsens i porazka polskiego prawa
    • Gość: balasaw Re: Rachunek za Kazaa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.01.03, 16:23
      polska to jednak chory kraj

oskrzac kogos na postawie printscreena, LOL :)

chyba oskarze sobie rzad o korupcje majac tak "silne dowody" ,
      ktore mozna zrobic w jakimkolwiek programie graficznym :)
    • Gość: :) - Funny Man "" zapłaci w sumie 150 duńskich użytkowników Kazaa "" IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 27.01.03, 10:08
      Nie mam nic specjalnego do dodania poza tym , że śmieje się
      ludziom , którzy chcieliby taką akcje przeprowadzić :)
      pozdrawiam
      • Gość: als Re: '' zapłaci w sumie 150 duńskich użytkowników IP: 212.244.177.* 13.02.03, 12:31
        a ja to mam w dupie i dziś ściągam kolejną muzę.
        Niech te oszołomy strzelą sobie barana o najbliższy mur.
        Pytanie ile kosztuje oryginalna płyta z muzą?
        EMPIK: 100 zł
        Media Markt: 85 zł
        (ceny najnowszej płyty Running Wild)
        Kogoś na to stać? Gratuluję.
    • Gość: JuRii Re: Rachunek za Kazaa IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.03, 22:52
      po co ta fojna z kaza sa inne tez programy naprzyklad dc+ i tak
      sie nie uchroni praw autorskich zawsze bedzie wymiana jak nie
      php2 to FTP /JuRii
    • Gość: PawCoo Re: Rachunek za Kazaa IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:14
      ...Chyba trochę przesadziliście. Nie wiem, skąd autor miał te
      informacje, ale na pewno pochodzą one pierwotnie z Danii, gdzie
      taka rzecz się rzeczywiście wydarzyła. W polsce taka rzecz się
      nie zdarzyła. Uprzejmie uprasza się dziennikarzy, o sprawdzanie
      informacji.

Dziękuję, PawCoo
    • Gość: L@rs Hehe a co z music 369 ??? IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 30.01.03, 22:55
      No wlasnie taki sobie niepozorny portal www.music369.com z ktorego bez
      najmniejszego problemu mozna sobie sciagnac cale albumy i to jak to niektorzy
      mowia topowych wykonawców! co z nimi??? sciagajcie poki mozecie :)
      • Gość: aa Re: Hehe a co z music 369 ??? IP: *.com.pl 13.02.03, 15:38
        A co z faktem, iż ludzie, którzy mają stałe złącza na Aster City dostali
        wezwania do sądu czy pogróżki. Przecież był tu już taki wątek i takie listy
        dostało wiele osób. Nie wiem, jak dalej potoczyły się te sprawy. Dajcie znać.
        Zresztą, każdy jest teraz odważny, ale po otrzymaniu listu z wezwaniem nie
        bylibyście pewnie takimi pewnymi siebie bo to jednak sprawa w sądzie. W końcu
        skąd Aster City wiedziało, kto korzysta z Kaazy?
    • Gość: Alakazaam! Re: Rachunek za Kazaa IP: *.icpnet.pl 30.03.03, 20:00
      To jest chamskie, że dopierdalają się osób, które ściągają sobie po kilka czy
      chociażby kilkanaście piosenek tygodniowo!!! Jak chcą przeciwdziałać piractwu
      to niech wezmą się za tych co sprzedają na bazarach dziesiątki płyt dziennie!
      I niech się wezmą za przekupionych gliniarzy, którzy współpracują z takimi
      gnojami! Poza tym nie będę oryginalny i dodam, że producenci i "artyści" za
      wiele chcą za swoją twórczość! Tylko debil albo ktoś sianoski kupi sobie płytę
      za 60zł i więcej!Mnie na to nie stać i większości Polaków też nie!
    • Gość: w3ird0 (exhale_hg) Re: Rachunek za Kazaa IP: *.ols.vectranet.pl 06.11.03, 22:15
      Pajace. Cwaniaczki. Sami używają nielegalnych metod do "walki z piractwem", a
      czepiają się kilku szczeniaków, którzy zassali z sieci troche stuffu, ale o tym
      się milczy. Oni złamali prawo - nie mieli przecież pozwolenia na takie
      działania. Myślę, że ich koniec jest bliski - panowie z APG już niedługo będą
      mieli "drobne problemy ze sprzętem" i zobaczymy kto jest lepszy... do
      zobaczenia... HTSMf's !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka