Gość: g@L Re: Rachunek za Kazaa IP: 217.96.25.* 22.01.03, 09:58 no imesch tez jest programem do wymiany plików wiec tak samo za niedlugo wezmą sie za korzystających i z niego !!! nie masz sie co lamać pewnie juz cie mają !!! Link Zgłoś
Gość: danny Re: Rachunek za Kazaa IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 22.01.03, 19:50 www.mp3newswire.net/stories/2002/denmark.html dla zainteresowanych oryginał tekstu.... Wiarygodność artykulu w na forum gazety pozostawiam bez komantarza... BTW Kazaa to niezla kicha, 100 Mb ftp rules :) Link Zgłoś
Gość: Kargul Re: Rachunek za Kazaa IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 20:15 Jeśli właściciele praw autorskich są tacy cwani to czego nie obniżą cen CD. Przecież za taką płytę trzeba zapłacić 50 zł albo i lepiej. to jest kradzież w biały dzień kogo stac na kupno 10 CD w miesiącu, niech obniżą ceny a wtedy nikt niebedzie ściągał z kazaa bo niebedzie mu sie chciało, a teraz to ja wole rąbać do bulu są sposoby na niewykrycie :)) Link Zgłoś
Gość: Jaku Zobaczcie wersję do druku to jest plagiat !!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 20:36 Nie wstyd to Panu Panie Leszczyński,że wprowadza Pan ludzi w błąd. Link Zgłoś
Gość: Wienco Re: Rachunek za Kazaa IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 14:29 W życiu nie słyszałem wiekszej mielonki i kitu ....!!!!!!!! Niech ta cała organizacja pocałuje się w napletek. Kto to widział by płacić za ściaganie plików z internetu ..? Link Zgłoś
Gość: wolverine Re: Rachunek za Kazaa IP: *.krasnystaw.leased.ids.pl 23.01.03, 20:56 to śmiech żę AGP traktuje to jak pirata to znaczy że jak chcę koledze dać płyte lub pożyczyć to mam płacić AGP za pośrednictwo jeśli bym sprzedawał to tak ale nie jak udostępniam z uszanowaniem dla AGP :))))źle rozumiecie prawo Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rachunek za Kazaa IP: *.localdomain / 80.48.229.* 24.01.03, 13:24 BZDURY BZDURY nie mają szans, żeby złapać sprytnego, a już w ogóle aby wygrać sprawę w sądzie. Wręcz mogę na tym zarobić gdy mnie oskarżą !!! Ja znam kogoś, kto skanuje (w nocy) LAN (lokalną sieć - ponad 200 kompów) i podszywa się pod obce IP (MAC też jest inny bo podłącza inny komputer !!) poza tym firewale, porty, maskarady. Tylko "dupkowi" można coś zrobić !!! A propos, ja osobiście brzydzę się takimi wypocinami jak te różne nowoczesne piosenki czy marne, a "okrzyczane" filmy. Bach, Bethoven to jest to. Link Zgłoś
Gość: PIRAT Re: Rachunek za Kazaa IP: *.localdomain / 80.48.229.* 24.01.03, 13:46 w Polsce niemal 100% posiada piracki system operacyjny !!! i co dupki ??? to jest większe "przegięcie" niż jakieś tam gry, mp3 lub filmy. KAŻDY W POLSCE, KTO MA KOMPUTER JEST PRZESTĘPCĄ. A przy okazji, znacie jakiegoś kardynała, biskupa, księdza, który wierzy "naprawdę" w Boga (nie w mamonę) i postępuje jak Jezus ??? Link Zgłoś
Gość: my_nick Re: Rachunek za Kazaa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.03, 10:54 Gość portalu: PIRAT napisał(a): > w Polsce niemal 100% posiada piracki system operacyjny !!! i co > dupki ??? to jest większe "przegięcie" niż jakieś tam gry, > mp3 lub filmy. KAŻDY W POLSCE, KTO MA KOMPUTER JEST PRZESTĘPCĄ. > A przy okazji, znacie jakiegoś kardynała, biskupa, księdza, > który wierzy "naprawdę" w Boga (nie w mamonę) i postępuje jak > Jezus ??? TAAAAAAAK?!?! A ja mam Linuxa. Linux NIE MOŻE być nielegalny, bo jest darmowy. I co? Poza tym nie chrzańcie że "producenci to w forsie pływają, a my płacimy całe oszczędności za jedną płytkę". Ci producenci nie dostają prawie nic z tego, co się zapłaciło za grę/muzykę! Przyjmijmy, że jakaś gra kosztuje 50zł. Od tego sklep bierze 10zł, hurtownia też 10zł (składowanie i dowóz do sklepu), fabryka 15zł (tłoczenie płyt, drukowanie instrukcji, zakup pudełka na płytę i opakowania na całą grę). Już jest tylko 15zł od egzemplarza. To idzie do producenta. Powiedzmy, że sprzedał 100 tysięcy egz. gry. 100 000x15=1500000zł (1,5 miliona). Dużo? Jasne. Ale nie 5 milionów, jak niektórzy pewnie podejrzewają. A poza tym, to jeszcze nie koniec wydatków. Programiści musieli siedzieć w jakimś budynku, musieli mieć tam światło, ogrzewanie, prąd, wodę i żarło :). (pizza na koszt firmy, a co!) I to przez co najmniej rok. Łącznie tak z 40 tys. Programiści na czymś pracowali. Komputery na, dajmy na to, 40 stanowisk to jakieś 120 tys (potrzebny jest dobry sprzęt), do tego jeszcze oprogramowanie. Powiedzmy, Borland C++ Builder, 3D Studio Max i Creative Sound Factory. Na oko jakieś 65 tys. Poza tym jeszcze pensje (podli ci programiści, nie dosć że ta ich gra nie jest w stanie wyrenderować fotorealistycznego krajobrazu na procesorze 486 16kHZ, to jeszcze chcą za to pensję! [dla niekumatych: to była ironia]). Około 200 tys. Do tego jeszcze kampania reklamowa - 100 tys. Łącznie zeszło 530 tysięcy złotych. Zostało 670 tysięcy. Też nie tak mało, ale co to w porównaniu z tymi mitycznymi pięcioma milionami? Poza tym to są obliczenia dla 100 tysięcy sprzedanych egzemplarzy, co w Polsce jest rzadkością. Dlaczego? Bo wszyscy kupują gry na giełdzie albo ściągają z internetu i producenci mają na tyle małe zyski, że nie mogą sobie pozwolić na obniżenie cen. Robi się z tego błędne koło - producenci mają małe zysjki, podwyższają ceny, ludzie kupują więcej na giełdzie, bo w sklepie drogo, producenci mają jeszcze mniej forsy, jeszcze bardziej podwyższają ceny... aż bankrutują i nie ma kto robić gier. Fajnie by było, co? Wiosek: kupować oryginały, nawet jeśli drogie, bo jak producenci dostaną więcej pieniędzy ze sprzedaży, obniżą cenę detaliczną i za jakiś czas będzie można tanio kupić oryginał. Może nie za 10-15 zł, ale np. 25 zł za grę która w dzisiejszych warunkach kosztuje 60-80zł, to dobra cena. A coś takiego jest możliwe. W razie wątpliwości i pytań: my_nick@o2.pl (bez spamu proszę, odsyłam w 10 tysiącach egzemplarzy :)) Dziękuję za (nie)uwagę. Link Zgłoś
Gość: oron Re: Rachunek za Kazaa IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.01.03, 23:57 to wszystko jet chore!!skoro to wszystko jest nielegalne to niech za fraki wezma tych co stworzyli kaze-gdzie jest napisane ze uzywanie kazy jest zabronione??na www.kazaa.com nic takiego nie jest napisane, wiec zamiast zabierac sie za uzytkownikoow programu chyba najpierw trzeba znalesc tych co za tym wszystkim siedza-jak dla mnie to totalny bezsens i porazka polskiego prawa Link Zgłoś
Gość: balasaw Re: Rachunek za Kazaa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.01.03, 16:23 polska to jednak chory kraj oskrzac kogos na postawie printscreena, LOL :) chyba oskarze sobie rzad o korupcje majac tak "silne dowody" , ktore mozna zrobic w jakimkolwiek programie graficznym :) Link Zgłoś
Gość: :) - Funny Man "" zapłaci w sumie 150 duńskich użytkowników Kazaa "" IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 27.01.03, 10:08 Nie mam nic specjalnego do dodania poza tym , że śmieje się ludziom , którzy chcieliby taką akcje przeprowadzić :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: als Re: '' zapłaci w sumie 150 duńskich użytkowników IP: 212.244.177.* 13.02.03, 12:31 a ja to mam w dupie i dziś ściągam kolejną muzę. Niech te oszołomy strzelą sobie barana o najbliższy mur. Pytanie ile kosztuje oryginalna płyta z muzą? EMPIK: 100 zł Media Markt: 85 zł (ceny najnowszej płyty Running Wild) Kogoś na to stać? Gratuluję. Link Zgłoś
Gość: JuRii Re: Rachunek za Kazaa IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.03, 22:52 po co ta fojna z kaza sa inne tez programy naprzyklad dc+ i tak sie nie uchroni praw autorskich zawsze bedzie wymiana jak nie php2 to FTP /JuRii Link Zgłoś
Gość: PawCoo Re: Rachunek za Kazaa IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:14 ...Chyba trochę przesadziliście. Nie wiem, skąd autor miał te informacje, ale na pewno pochodzą one pierwotnie z Danii, gdzie taka rzecz się rzeczywiście wydarzyła. W polsce taka rzecz się nie zdarzyła. Uprzejmie uprasza się dziennikarzy, o sprawdzanie informacji. Dziękuję, PawCoo Link Zgłoś
Gość: L@rs Hehe a co z music 369 ??? IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 30.01.03, 22:55 No wlasnie taki sobie niepozorny portal www.music369.com z ktorego bez najmniejszego problemu mozna sobie sciagnac cale albumy i to jak to niektorzy mowia topowych wykonawców! co z nimi??? sciagajcie poki mozecie :) Link Zgłoś
Gość: aa Re: Hehe a co z music 369 ??? IP: *.com.pl 13.02.03, 15:38 A co z faktem, iż ludzie, którzy mają stałe złącza na Aster City dostali wezwania do sądu czy pogróżki. Przecież był tu już taki wątek i takie listy dostało wiele osób. Nie wiem, jak dalej potoczyły się te sprawy. Dajcie znać. Zresztą, każdy jest teraz odważny, ale po otrzymaniu listu z wezwaniem nie bylibyście pewnie takimi pewnymi siebie bo to jednak sprawa w sądzie. W końcu skąd Aster City wiedziało, kto korzysta z Kaazy? Link Zgłoś
Gość: Alakazaam! Re: Rachunek za Kazaa IP: *.icpnet.pl 30.03.03, 20:00 To jest chamskie, że dopierdalają się osób, które ściągają sobie po kilka czy chociażby kilkanaście piosenek tygodniowo!!! Jak chcą przeciwdziałać piractwu to niech wezmą się za tych co sprzedają na bazarach dziesiątki płyt dziennie! I niech się wezmą za przekupionych gliniarzy, którzy współpracują z takimi gnojami! Poza tym nie będę oryginalny i dodam, że producenci i "artyści" za wiele chcą za swoją twórczość! Tylko debil albo ktoś sianoski kupi sobie płytę za 60zł i więcej!Mnie na to nie stać i większości Polaków też nie! Link Zgłoś
Gość: w3ird0 (exhale_hg) Re: Rachunek za Kazaa IP: *.ols.vectranet.pl 06.11.03, 22:15 Pajace. Cwaniaczki. Sami używają nielegalnych metod do "walki z piractwem", a czepiają się kilku szczeniaków, którzy zassali z sieci troche stuffu, ale o tym się milczy. Oni złamali prawo - nie mieli przecież pozwolenia na takie działania. Myślę, że ich koniec jest bliski - panowie z APG już niedługo będą mieli "drobne problemy ze sprzętem" i zobaczymy kto jest lepszy... do zobaczenia... HTSMf's ! Link Zgłoś