Dodaj do ulubionych

Słońce w monitor...

03.04.06, 07:42
Ostatnio w końcu doczekałem sie wiosny jest coraz słoneczniej ale pojawił sie
w związku z tym problem : Rano zawsze (w sloneczny dzień)słonce swieci mi
prosto w monitor i tu zastanawiam sie jakie sa tego konsekwencje czy ekran
ulega zniszczeniu,czy LCD inaczej na tego typu problem reaguje,czy lepiej i
zdrowiej będzie przykrywać ekran choćby koszulką ??
Obserwuj wątek
    • gray Re: Słońce w monitor... 03.04.06, 07:57

najgorzej na słońce świecące w monitor reaguje użytkownik.
      • Gość: a.s.s. Re: Słońce w monitor... IP: *.dip.t-dialin.net 03.04.06, 11:25
        Oto wycinek z prasy:
        "Sam ekran jest oczywiście całkowicie płaski i matowy tj. nie widać na jego
        powierzchni żadnych refleksów, odbić. Właśnie odbicia i refleksy przy
        niewłaściwym oświetleniu są jedną z głównych przyczyn zmęczenia wzroku w
        przypadku pracy ze zwykłymi monitorami. Nawet najlepsze powłoki antyrefleksyjne
        często nie pomagają i musimy ograniczyć czas pracy z komputerem, gdy np. ostro
        świeci słońce i odbija się od ekranu. Co prawda ostre słońce może przeszkadzać
        nawet w chwili, gdy mamy CTXa, ale z całą pewnością niewiele się odbije od
        ekranu. Monitor LCD nie generuje promieniowania typowego dla klasycznego
        monitora w postaci choćby wiązek fal promieniowania rentgenowskiego, więc
        wielogodzinne ślęczenie nie spowoduje wypadnięcia "gałek" ocznych."
        • Gość: łepek anakondy Re: Słońce w monitor... IP: *.pool8288.interbusiness.it 03.04.06, 11:46
          Związek z tematem? Facet się pyta o to czy mu ostre słońce nie uszkodzi monitora.
          • miszlo Re: Słońce w monitor... 03.04.06, 18:52
            nom dokładnie chodzi mi o jaki negatywny wpływ ma strumień światła słonecznego
            padajacego bezpośrednio na ekran czy to LCD czy zwykły :)
            • lander3 Re: Słońce w monitor... 03.04.06, 20:49
              Ja mam w oknie zamontowane żaluzje . Jeśli nie masz możesz użyć zasłon.
              Pzdr.
              • miszlo Re: Słońce w monitor... 03.04.06, 22:40
                nie mam ani żaluzji ani zasłon !jeśli niewiesz czy słonce psuje monitor to pls
                niepisz pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka