Dodaj do ulubionych

Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś!

IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 07.04.06, 09:55
Cześć
Chciałbym kupić sobie odtwarzać MP3. Wiem, najprościej byłoby się przekopać
przez setki stron forów, opinii, sklepów internetowych, ale nie mam na to
czasu. Po prostu potrzebuje kupić dobre urządzenie. Wierzę, że coś mi
polecicie.
A teraz co mi trzeba:
- główne zadanie: odtwarzanie plików mp3 (muzyka, audiobooki)
- fajnie by było gdyby było radio i dyktafon (ale nie muszą)
- wysoka jakość dzwięku (ewentualnie możliwość sterowania dzwiękiem)
- wysoka jakość urządzenia (spadnie pare razy na pewno)
- wygoda użytkowania w tym przyzwoity czas pracy na bateriach
- zdecydowanie wolałbym małe i zgrabne urządzenie
- rozmiar pamięci - sprawa drugorzędna, ale więcej niż 1 GB na pewno mi nie
trzeba (przypuszczalnie wystarczy 512MB)
- cena urządzenia - drugorzędna, wszystko mi jedno czy 350 czy 600 zł, mogę
nawet dać 800 zł jeśli warto, ale myślę, że do 1000 zł powinienem się
zmieścić.

Proszę poradźcie coś, bo muszę podjąć szybką decyzję.
Z gory dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • informatycy Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! 07.04.06, 10:14

polecam następujące odtwarzacze:
      1)

www.informatycy.info/sklep/product_info.php?products_id=143&osCsid=2c238e6c89b8bfb725356af8d97d32d7

2)

www.informatycy.info/sklep/product_info.php?products_id=142&osCsid=3ff624149d59779048bc04caa78c5547
    • Gość: john Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.inflow.pa.bo.comcast.net 07.04.06, 11:40
      IRiver - super jakość!
    • Gość: Greg Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 11:45
      Przy takich funduszach rozejrzyj się za czymś z trójki: Creative Zen Nano Plus
      (mały, lekki, ma radio i dyktafon, działa 16-18h na 1xAAA), iPod Nano
      (parametry b.podobne do Zena, tylko kształt inny), ew. iRiver (tutaj nie znam
      modeli, ale słyszałem, że bije na głowę obydwa wspomniane odtwarzacze, zresztą
      firma jest znana z b.dobrej jakości playerów).
      • Gość: Mariusz Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 07.04.06, 12:40
        No tak, ale jeżeli np. IRiver to który byście polecili?
        • Gość: Karakan Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 07.04.06, 14:00
          Ja polecam odtwarzac firmy SanDisk
          1klik.pl/sklep/Odtwarzacze_MP3/Odtwarzacz_MP3_SANDISK_Sansa_Digital_MP3_Player_512MB/c82/p717832/

-ma możliwość rozbudowy
          -wbudowany equalizer
          -bardzo dobrej jakosci sluchawki
          -pokrowiec na mp3playera w zestawie

Jakos odtwarzania bardzo dobra, gra naprawde glosno, mozliwosc sortowania wg
          arysty, tytulu, albumu, roku itp., baterie wystarczaja bardzo dlugi czas,
          dodatkowym plusem jest mozliwosc powiekszenia wielkosci za pomoca dodatkowej
          karty SD.
          • Gość: Informatycy Odtwarzacz mp3 swissbit 1024MB tool IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 14:21
            Polecam również Szwajcarski odtwarzacz ODTWARZACZ MP3 SWISSBIT 1024MB TOOL

www.informatycy.info/sklep/product_info.php?cPath=27&products_id=130
            • Gość: Greg Re: Odtwarzacz mp3 swissbit 1024MB tool IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 15:12
              Niech on sobie będzie i szwajcarski, ale co z tego? Szwajcarzy robią świetne
              zegarki, czekoladę i parę innych rzeczy, niemniej elektronikę radziłbym kupować
              znanych i uznanych firm, a nie takich firm-krzaków...
              • Gość: mp3 Re: Odtwarzacz mp3 swissbit 1024MB tool IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.06, 15:18
                nie zgadzam się z tobąb w zupełności. Wszystko jest robione w tych samych
                fabrykach na taiwanie i w chinach, różni się tylko obudową a w środku jest ta
                sama elektronika. Nie widze więc sensu przpłacać za Creativa itp jak moge mieć
                to samo tylko w innej obudowie i pod innym brandem.
                • Gość: Greg Re: Odtwarzacz mp3 swissbit 1024MB tool IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 00:12
                  Nie do końca w tych samych, chociaż w niedalekich od siebie. Wytłumacz mi,
                  dlaczego np. flashdrive'y i inne flashowe ustrojstwo np. spod znaku Actiny
                  padają jak muchy, a Kingstony się trzymają? Dlaczego jedni producenci potrafią
                  dać na swoje wytwory i pięć lat gwarancji (vide właśnie Kingston), a inni ledwo
                  rok, dwa? Poza tym, widziałeś tę elektronikę? Jesteś pewien, że jest ona taka
                  sama?
    • kumlok Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! 07.04.06, 15:40
      polecam abyć poczytał bardzo specjalistyczne forum

www.forum.mp3store.pl/
      Tam znajdziesz bardzo dużo info na temat każdej marki oraz dużo dużo opinii
    • Gość: Mariusz Może coś jeszcze? IP: *.pft.wroc.pl 07.04.06, 22:57
      Hej, może doradzicie coś jeszcze, bo trudno mi podjąć decyzję?
      • Gość: cieć malinowy Re: Może coś jeszcze? IP: *.telia.com 07.04.06, 23:33

COKOLWIEK.

tani no-name z chin za 100+ zł prawdę mówiąc spełnia 90% stawianych przez Ciebie
        warunków, może tylko nie oferuje jakiejś super jakości brzmienia. Sam mam taki i
        można się przyczepić do niskich tonów ale stwierdzić to można i tak dopiero na
        słuchawkach prawdziwych - jakichś firmowych puszkach a nie tych dousznych
        g*wienkach które sprzedają w zestawach. Poza tym to jest MP3 a nie CD. W
        przypadku audibooków to juz w ogóle nie robi róznicy.

Masz kasę - kup jakiegoś firmowego Creativa iRivera czy coś co fajnie wygląda,
        wtedy jest ten szpan - że firmowy, do tego pewnie jest też jakiś serwis i
        support. Psuje się to tak samo albo i bardziej (tak, tak, Creative ponoć
        ostatnio obniżył loty) i tylko sprawdź w instrukcji czy ma wszystkie niezbędne
        funkcje - resume, przewijanie - to wszystko co jest standardem na tej taniosze z
        Szen-zen :D
        • Gość: mp3 Re: Może coś jeszcze? IP: *.crowley.pl 08.04.06, 11:33
          Nie ma co wydawac kasy na firmowe odtwarzacze chyba że zalezy ci na lansowaniu
          się lepiej lup tanszy mp3 i doku wypasione słuchawki
    • Gość: ? Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 09.04.06, 20:09
      ?
    • Gość: ?? Re: Odtwarzacz MP3 - proszę polećcie coś! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:30
      ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka