Dodaj do ulubionych

problem z Wordem

14.04.06, 22:17
Błagam - pomocy. Czy wiecie dlaczego jak przesyłam mailem plik
word'a, to otwiera sie on dopiero po zapisaniu go, tzn nie otwiera sie jak
odbiorca otrzyma ode mnie wiadomość i kliknie na załączonym dokumencie. Z
góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: problem z Wordem 14.04.06, 22:30
      To zalezy pewnie od ustawien programu pocztowego. Pierw trzeba sie pochwalic
      jakiego uzywasz...
      • edith.o Re: problem z Wordem 14.04.06, 22:45
        hmm, mam skrzynkę na www.gazeta.pl
        • kell99 Re: problem z Wordem 14.04.06, 22:59
          edith.o napisała:

> hmm, mam skrzynkę na www.gazeta.pl

hehe;) to teraz sie pochwal jaka masz przegladarke. np w firefoksie mozna
          ustawic domyslne operacje dla roznych typow plikow (np dla doc by zostal
          otworzony w wordzie). w ie tez sie tak pewnie gdzies ustawia. poszukaj
          • Gość: Veni Re: problem z Wordem IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 14.04.06, 23:20
            Witam. Generalnie otwieranie plikow z sieci w formatach doc czy pdf dluzej trwa
            niz zgranie pliku na dysk... ja bym polecal za kazdym razem sciagac plik przed
            otwarciem, byc moze zauwazysz blad - jesli plik bedzie na serwerze to go juz nie
            poprawisz a poza tym moze ci byc plik potrzebny akurat jak cos bedzie nie tak z
            siecia. To taka moja rada byla, wracajac do problemu etc - glownie chodzi o
            ustawienia w samym wordzie tzn gdzies w zakladkach jest opcja ze mozna otwierac
            te pliki z sieci, jesli tam jej nie ma to napewno gdzies w przegladarce -
            poszukaj :D Pozdro
            • kell99 Re: problem z Wordem 15.04.06, 02:03
              niby dlaczego "generalnie trwa dluzej". to nie ma jakiegokolwiek sensu.
              jakbys troche poszperal to zobaczylbys, ze plik nie jest "otwierany", tylko jest
              zapisywany do plikow tymczasowych (temp. w windows w katalogu uzytkownika w
              uniksach w /tmp) i dopiero potem otwierany.
              to nie jest problem worda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka