Dodaj do ulubionych

Coś darmowego a'la Photoshop

21.04.06, 13:22
Witam.

Czy jest jakiś darmowy graficzny bardziej rozwinięty niż Paint i Irfan.
Chodzi mi właściwie o tylko o wstawianie napisów do zdjęć.
I takich nie przykrywających zdjęcie, tylko coś jak znak wodny,
ale tworzące na zdjeciu wypukłość.

Wiadomo, że Photoshopa mogę ..... ;)
ale nie potrzebuję aż takich mocy.

Pzdr.
Obserwuj wątek
    • skolmi Re: Coś darmowego a'la Photoshop 21.04.06, 13:23
      **** miało być "albo tworzące"
    • Gość: Kpiarz Gimpiarz Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:26
      Darmowy jest słynny GIMP, ale ty pytasz o coś a'la Photoshop a ten GIMP takim
      nie jest. :)

Możesz mieć problemy z jego instalacją a o samej obsłudze go już nie wspomnę -
      to NIE JEST program z wyglądu podobny do innych.

HA HA HA ! ;D
    • Gość: Kpiarz Gimpiarz Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:32
      A dlaczego ma być DARMOWY ?

PHOTOSHOP nie jest darmowy a wszyscy go używają i znam naprawdę niewielu co za
      niego zapłacili. ;)

PIRACTWO to nie tylko statki ze skarbami i chłoptasie żłopające rum z
      przepaskami na jednym oku !

• Gość: ja Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.kruk / *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.06, 14:03
      Paint.NET
      www.eecs.wsu.edu/paint.net/
      • Gość: caroll Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.toya.net.pl 21.04.06, 14:21
        do zadań, które opisujesz najbardziej odpowiedni byłby program, tworzący znaki
        wodne (to też wszelkiego rodzaju napisy, przezroczyste i nie tylko).
        Nie mam go w tej chwili na dysku, nie instalowałem jeszcze po ostatnim formacie,
        ale od czego google.
        Poszukaj PhotoWatermark.
        • Gość: Skolmi Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.aster.pl 21.04.06, 14:34
          O właśnie :)

Ten PhotoWatermark jest OK.

Dzięki.
      • Gość: Bart Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.mnc.pl 28.04.06, 23:41
        W tym programie zepsute jest to, że nie działa.

Mimo instalacji .NET 2.0!

Ponownie szkoda prądu.
        (win98)
        • Gość: greg2 Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.acn.waw.pl 29.04.06, 00:02
          Prostej informacji w sieci nie potrafisz znalezc a chcesz instalowac paint.NET?

[cyt. z oficjalnej strony]
          > System Requirements:
          > Windows XP (SP1 or later), Windows 2000 (SP3 or later), Windows Server 2003,
          > or Windows Vista.
          • Gość: Bart Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.mnc.pl 29.04.06, 00:42
            No to zwracam honor
    • gray Re: Coś darmowego a'la Photoshop 21.04.06, 15:02

zamiast photoshopa polecam gimpshopa - gimp ale podobny do PS co wiele ułatwia.

dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1469&t=12
      • Gość: Bart Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.mnc.pl 28.04.06, 22:14
        Pod win98se nie działa, lepiej dać sobie spokój
        • Gość: ja Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.daminet.pl 29.04.06, 00:19
          Bo to historyczny system. Lepiej dac sobie z nim spokoj
          • Gość: Bart Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.mnc.pl 29.04.06, 00:42
            Co proponujesz w temacie programów graficznych.
    • Gość: Bart Dajcie coś jeszcze! nt IP: *.mnc.pl 28.04.06, 23:43
      • Gość: T-800 Re: Dajcie coś jeszcze! nt IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.04.06, 00:26
        www.photofiltre.com
    • Gość: geek Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:26
      Niestety, praktyka pokazala ze nic nie zbliza sie nawet do Photoshopa. A darmowe
      to juz w ogole sa 100 lat za Murzynami. GIMP to syf, do niczego sie nie nadaje.
      • speedone Re: Coś darmowego a'la Photoshop 29.04.06, 01:18
        np. picassa po polsku nawet...
      • kell99 Re: Coś darmowego a'la Photoshop 29.04.06, 07:24
        geek napisał(a):

> Niestety, praktyka pokazala ze nic nie zbliza sie nawet do Photoshopa. A
        > darmowe to juz w ogole sa 100 lat za Murzynami. GIMP to syf, do niczego sie
        > nie nadaje.

no oczywiscie. latwiej ukrasc ps.
        • Gość: a.s.s. Re: Coś darmowego a'la Photoshop IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.06, 09:29
          www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1566&t=72
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka