Dodaj do ulubionych

satelitarny internet

IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 05.01.03, 17:46
Wie ktoś jak to działa ? Mam na myśli:
- kto i za ile wydaje licencje
- jakie są transfery
- ceny sprzętu
- schematy (do samodzielnego montażu)
Obserwuj wątek
    • Gość: cece Re: satelitarny internet IP: *.icm.edu.pl / *.toya.net.pl 05.01.03, 19:49
      dziwnie działa
      Jest dysproporcja między sygnałem wysyłanym i zwrotnym
      czyli jakby Jechać do pracy godzinke a wracać z pracki trzy godzinki....
      • Gość: Doki Re: satelitarny internet IP: *.212-200-80.adsl.skynet.be 05.01.03, 20:44
        Gość portalu: cece napisał(a):

> dziwnie działa
        > Jest dysproporcja między sygnałem wysyłanym i zwrotnym
        > czyli jakby Jechać do pracy godzinke a wracać z pracki trzy godzinki....

Nic w tym dziwnego, przy szybkich laczach dla prywatnych uzytkownikow (ADSL, kabel) zawsze tak jest. Ja np mam 3 Mbit/s download i tylko 128 kbit/s upload. To wystarczy, bo przeciez znacznie wiecej danych sciagasz niz wysylasz (no, chyba ze Kazaa i takie tam).
        Z satelitami jest istotnie tak samo, bo zwykle uplink, czyli wysylanie danych, idzie przez modem. Dochodza wiec koszta polaczenia modemowego. Sa zestawy z uplinkiem przez satelite, ale sa dosyc drogie. Poszukaj w google "satellite internet connection".
    • Gość: karol Re: satelitarny internet IP: 212.160.114.* 05.01.03, 21:27
      Gość portalu: jarrek napisał(a):

> Wie ktoś jak to działa ? Mam na myśli:
      > - kto i za ile wydaje licencje
      > - jakie są transfery
      > - ceny sprzętu
      > - schematy (do samodzielnego montażu)

Takie polaczenie nie nadaja sie do przesylu danych - zbyt dlugie opoznienia.
      Stosuje sie je tam gdzie NAPRAWDE nie ma innej mozliwosci. Wiem, to z dziwnych
      (dla mnie) powodow, kojarzy sie z nowoczesnoscia ale jest przestarzala metoda
      komunikacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka