Gość: king IP: *.chello.pl 13.05.06, 19:13 Czy mozna jakos przylaczyc dysk Serial ATA na miejsce zwyklego dysku ATA. Pomylkowo kupilem SATA i mam problemik wynikajacy z niewiedzy ???? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: ** SATA zamiast ATA ?? 13.05.06, 19:15 Gość portalu: king napisał(a): > Czy mozna jakos przylaczyc dysk Serial ATA na miejsce zwyklego dysku ATA. > Pomylkowo kupilem SATA i mam problemik wynikajacy z niewiedzy ???? jezeli masz kontroler na plycie to mozesz. jezeli nie masz kontrolera - mozesz dokupic. zawsze mozesz wymienic. Link Zgłoś
Gość: king Re: ** SATA zamiast ATA ?? IP: *.chello.pl 13.05.06, 19:30 Niestety nie mam kontrolera i miec nie bede. bo niema go gdzie wetknac. Czy nie istnieja jakies adaptery, przejsciowki , czy inne wynalazki ?? Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ** SATA zamiast ATA ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 07:40 kell99 napisał: > nie TAK ! :) Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ** SATA zamiast ATA ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 07:37 Gość portalu: king napisał(a): > Niestety nie mam kontrolera i miec nie bede. bo niema go gdzie wetknac Są PRZEJŚCIÓWKI do tych dysków i podłączysz go bez problemu na plytę z ATA ! :) sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7409. Ale to się nie opłaca !!! :) Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ** SATA zamiast ATA ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 07:51 Można kupić też i taniej taką przejściówkę : . www.cwol.com/serial-ata/ide-to-sata-converter.htm. Link Zgłoś
Gość: king Re: ** SATA zamiast ATA ?? IP: *.chello.pl 14.05.06, 10:01 dzieki, ale przy takiej cenie to lepiej dysku sie pozbyc. Myslalem ze to tak jak z zasilaniem 5-10 zl. Trudno - zgapilem sie Link Zgłoś