Dodaj do ulubionych

problem z iPodem nano 2gb

17.05.06, 22:15
Cześć!
Zamówiłem iPoda na allegro, dziś doszedł, chciałem go skonfigurować i ... kicha.
Po pierwsze nie otwiera się iTunes, gdy podłączam iPoda.
Po drugie, gdy włączam iTunes ręcznie, wyskakuje mi komunikat:

The registry settings used by the iTunes drivers for importing and burning CDs and DVDs are missing. This can happen as a result
of instaling other CD burning software. Please reinstall iTunes.

Wciskam ok, włącza się iTunes i wyskakuje mi:

The software required for communicating with the iPod is not installed correctly. Please reinstall iTunes to install the iPod`s
software.

No i w zakładce Sources nie ma mojego iPoda [kolega mi jeszcze mówił, że przy pierwszym uruchomieniu powinno wyskoczyć okno, w
którym miałbym wpisać nazwę swojego iPoda, ustawić różne rzeczy, tego też nie ma.].

Szukałem na www.apple.com i znalazłem rozwiązania tutaj: docs.info.apple.com/article.html?artnum=93716
, ale ciągle nie działa.

Poza tym kilkukrotnie reinstalowałem iTunes, ściągałem najnowszą wersję.

Po trzecie nie działa Updater. Wersja iPoda to 1.0. Miałem updatera z września 2005, ściągnąłem najnowszego, z 23 marca 2006, ale
ciągle wyskakuje mi iPodService error.

Proszę, pomóżcie mi, bo po czterech godzinach walki z nim już nie mam siły.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bigstrand Re: problem z iPodem nano 2gb 17.05.06, 23:41
      -czy ipod po podlaczeniu do systemu jest rozpoznawalny i wyskakuje jako dysk?
      -czy bateri sie laduje?

rozwiazanie:
      zapomnij o itunes
      zainstaluj winampa
      doladuj wtyczke do ipoda
      enjoy....
    • wo_bi Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 12:37
      1. odinstaluj iTunes
      2. naladuj baterie IPod'a, jezeli jest slaba, komputer nie wykryje go
      3. zainstaluj sterowniki od iPoda (jezeli dobrze pamietam, osobna plytka, od iTunes)
      4. podlacz ponownie naladowanego iPoda, jezeli komputer wykryje go, to OK.
      Jezeli nie sprobuj na innym porcie USB. Jezeli i tu niepomoze, to znaczy, ze
      masz problem.
      5. Uruchom iPod Updater, juz nie pamietam, ale na pewno w pierwsze kolejnosci
      bedzie chcial sformatowac dysk, itp. Jezeli iPod nowy, ze tak powiem dziewiczy,
      i nikt go wczesniej nie uzywal. Potem zainstaluje oprogramowanie na iPoda, chyba
      od razu sprawdza, czy jest nowsza wersja na serwerach producenta. Ale najpier go
      skonfiguruj a potem uaktualniaj do wersji najnowszej.
      6. Uruchom komputer jeszcze raz, podlacz iPoda, powinien otworzyc sie iTunes z
      wykrytym iPodem. Jak nie to recznie iTunes uruchom.
      7. A ta w ogole do iPoda podlaczona jest instrukcja, krok po kroku...

www.sturm.net.nz/website.php?Section=iPod+Programs&Page=SharePod -
      swietny program, tylko jego uzywam

PS. Jaki masz komputer?
      Sprobuj tez na innym komputerze... Moze tu jest problem.
      • bigstrand Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 14:39
        ipod nano laduje sie nie z zewnetrznej ladowarki a po przez USB. Tak czy inaczej najpierw sterowniki a potem system musi wykryc ipoda

wiem ze o gustach sie nie dyskutuje ale itunes to koszmar, nie mozna gorzej spieprzyc aplikacji multimedialnej
        • podkoscielny Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 15:28
          No to tak:
          iPod się ładuje, wyskakuje jako dysk, tu wszystko jest wporządku. Próbowałem na laptopie i tam iTunes działa, wykrywa iPoda i mogę wysłać piosenki. Tylko na moim kompie nie da rady. A mam Pentium 4 1.8GHz, 512MBRAM, Windows XP SP 2. Wina leży chyba po stronie komputera, jak myślicie?

bigstrand>> winamp nie, jestem foobarowiczem i tego się będę trzymać :).
      • podkoscielny Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 15:37
        A da się tym programem wysyłać zdjęcia i okładki plyt?
        • bigstrand Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 16:10
          to znaczy ze jest jakas wojna foobarowo winampowa? sorki ale troche stary juz jestem i w najnowszych modach sie nie orientuje.
          Ale skoro jestes zwolennikiem foobara z jego skromna szta graficzna i malymi wymaganiami to przeciez itunes to przeciwienstwo totalne.
          nie winampem nie przeslesz grafiki -tylko itunes, tak ci zalezy na obrazkach? wyswietlacz nano jest przeciez mini mini,
          a wracajac do tematu to sorki ale brak mi pomyslow na niego, problem oczywiscie jest po stronie kompa, skoro uruchamia sie na laptopie. Instalujesz na profilu admina? Poza tym zawsze mozesz sie zglosic do supportu jablkowego, faq-i czytales?
          • podkoscielny Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 16:26
            Tak, na profilu admina. Faqi czytałem ;).
            A co do grafiki, to chodzi mi przede wszystkim o okładki płyt.
            • bigstrand Re: problem z iPodem nano 2gb 18.05.06, 22:18
              sprawdz w panelu sterowania (computer menagement) czy usluga (service)pod nazwa iPodService startuje jesli jest zastopowana to postaraj sie uruchomic ja recznie
              • podkoscielny Re: problem z iPodem nano 2gb 19.05.06, 17:39
                tak, jest uruchomiona.
                • Gość: ipod user Re: problem z iPodem nano 2gb IP: *.nyc.res.rr.com 20.05.06, 03:57
                  skoro laptop go widzi, to z innym kompem sie nie podlaczycz, chyba ze
                  sciagniesz Podmaxx.
                  Ipod jest autoryzowany do 1-go kompa. Poza tym wydaje mi sie ze twoje Itunes na
                  stacjonarnym wymagaja update.
                  Normalnie o ile masz itunes zalozone, powinen ipoda rozpoznac i zaproponwac
                  synchronizacje z e zbiorem na danym komputerze.
    • servisipoda Re: problem z iPodem nano 2gb 23.05.06, 22:32
      obawiam sie, ze jedynym ratunkiem dla Twojego ipoda jest serwis i podlaczenie
      do mac'a.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka