Dodaj do ulubionych

uszkodzone wejście mic

IP: 80.50.228.* 22.05.06, 14:38
mam uszkodzone wejście mic, ustawienia mam ok., gdyż do tej pory wszystko działało. Moje pytanie: co zrobic? czy mozliwa jest wymiana gniazda mini jack do mikrofonu? czy trzeba wymieniac karte dzwiękowa? Głośniki działają bez problemu. Proszę o jaką radę...
Obserwuj wątek
    • Gość: jablek Re: uszkodzone wejście mic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:03
      mozna albo samemu popróbować wlutować nowe wejscie mic ale to odradzam, a
      najlepiej zanieść do serwisu.
      Tak wymiana nie będzie cie kosztować więcej niż 20 zł
    • m.gregor Re: uszkodzone wejście mic 22.05.06, 21:38
      A skad wiesz ze masz uszkodzone wejscie mikrofonowe? Bo nie dziala? Sprawdz
      ustawienia (przede wszystkim jesli to karta zintegrowana z plyty to ile masz
      ustawionych glosnikow - powinny byc 2 albo sluchawki).
      • Gość: joanna Re: uszkodzone wejście mic IP: 80.50.228.* 22.05.06, 21:59
        tak, mam karte zintegrowaną z płytą. Mam ustawione 2 głosniki, lub słuchawki, gdy uzywam mikrofonu. Wydaje mi sie, ze wejscie micr jest uszkodzone, gdyż poruszając troche wtyczką, mikrofon zaczynał działać. Jednak po chwili, przy najmniejszym, delikatnym poruszeniu kabla przestawal. Poza tym wejscie jest takie jakby "luźne". tzn. niestabilne, być moze od tego poruszanaia... Mikrofon jest na pewno sprawny.
        • qqbek Re: uszkodzone wejście mic 22.05.06, 22:12
          Gość portalu: joanna napisał(a):

> tak, mam karte zintegrowaną z płytą. Mam ustawione 2 głosniki, lub słuchawki, g
          > dy uzywam mikrofonu. Wydaje mi sie, ze wejscie micr jest uszkodzone, gdyż porus
          > zając troche wtyczką, mikrofon zaczynał działać. Jednak po chwili, przy najmnie
          > jszym, delikatnym poruszeniu kabla przestawal. Poza tym wejscie jest takie jakb
          > y "luźne". tzn. niestabilne, być moze od tego poruszanaia... Mikrofon jest na p
          > ewno sprawny.

A może tak po prostu podłączyć audio connector płyty głównej do zewnętrznego
          wyjścia na mikrofon w obudowie (większość obudów takowe posiada na przedniej
          ściance) i nie wydawać na wymianę wejścia na płycie?
          • Gość: joanna Re: uszkodzone wejście mic IP: 80.50.228.* 22.05.06, 22:36
            z przodu mam tylko jedno wejscie, oznaczone symbolem słuchawek... więc ta opcja chyba odpada?
            • qqbek Re: uszkodzone wejście mic 22.05.06, 22:38
              Gość portalu: joanna napisał(a):

> z przodu mam tylko jedno wejscie, oznaczone symbolem słuchawek... więc ta opcja
              > chyba odpada?

Chyba tak... ale zawsze można podłączyć złącze z płyty głównej do osobnego
              "śledzia" z tyłu obudowy... zajrzyj na stronę producenta płyty głównej- może
              oferuje takie właśnie rozwiązanie.
    • Gość: az Re: uszkodzone wejście mic IP: *.petrus.com.pl 22.05.06, 22:16
      >Wydaje mi sie, ze wejscie micr jest uszkodzone,
      >gdyż poruszając troche wtyczką, mikrofon zaczynał działać.
      >Jednak po chwili, przy najmniejszym, delikatnym poruszeniu
      >kabla przestawa.
      To może być uszkodzenie kabla a nie gniazda. Sprawdź na innym komputerze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka