Dodaj do ulubionych

moze głupie pytanie ale...

08.06.06, 18:49
...chce wysłac Cv wraz ze zdjeciem..w komputerze w moich dokumentach mam
jakieś tam zdjęcie(moze nie za piękne)ale mam.i chcę je umieścic na cv.I za
kazdym razem mam tylko taką ramkę na ktora trzeba nacisnąc aby zdjecie sie
uaktywniło..i pytam czy tylko w taki sposób mogę umieścic swoje zdjecie na
cv.Czy jest jakis sposob aby od razu np.w prawym rogu umieścic zdjecie .Wiem
ze to głupie pytanie ale nigdy tego nie robiłam i nie chce zeby ten kto
otrzyma moje cv od razu pomyślal ze jesteś jakas nie kumata.Jeśli ktos byłby
taki miły to prosze o odpowiedz;)pzdr
Obserwuj wątek
    • r0ger Gdybyś była tak miła... 08.06.06, 19:12
      ... i napisała w jakim programie piszesz to CV (lub na jakiej stronie wypełniasz), to może ktoś by pomógł?
    • dawna-dziewczyna Re: moze głupie pytanie ale... 08.06.06, 19:25
      ja mam juz gotowe cv napisane w word padzie..zdjecie tez mam juz w moich
      dokumentach..i poprostu chciałam te zdjecie umieścic na cv bo takie sa wymogi.I
      gdy je przenosze z moich dokumentów to pojawia sie ramka .Gdy klikam prawym
      przyciskiem na ramke to wyswietlają sie napisy co moge z tym zdjeciem
      zrobic..m.in..pisze uaktywnij zdjecie i jak tak klikam to dopiero zdjecie sie
      otwiera..a wolałabym aby po otwarciu mojego cv zdjęcie było zaraz
      widoczne..chyba teraz juz bardziej szczegółowo napisałam;))
      • neder Re: moze głupie pytanie ale... 08.06.06, 19:30
        Matko, dziewczyno ściagnij sobie Open Office i w nim pisz CV. No chyba, ze masz
        Worda. Word Pad to jakaś totalna pomyłka...

PS.
        • neder Re: moze głupie pytanie ale... 08.06.06, 19:31
          zapomniałam dopisać PS ale może to i lepiej.
          pzdr
          • beata_ Chyba ja Twoje PS dopisałam :-)) [n/t] 08.06.06, 19:33
            • Gość: neder Re: Chyba ja Twoje PS dopisałam :-)) [n/t] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:36
              Chciałam być trochę bardziej bezpośrednia i przede wszystkim spytać, czy to może
              praca biurowa ;)
              • beata_ :-)))) [n/t] 08.06.06, 19:37
      • beata_ [OT] Sprawdź Słonko... 08.06.06, 19:33
        ... czy w Twoim CV nie ma błędów ortograficznych i gramatycznych, bo sądząc z
        tego, co tu piszesz mogą być.
        Dla jasności - nie chodzi mi o brak polskich znaków, chociaż też dobrze byłoby,
        żeby w CV były.

Pozdrawiam

ps
        nie pomogę niestety, bo nie używam WordPada... może tylko spytam, czy z takim
        uaktywnionym zdjęciem próbowałaś to (nie TE) CV zapisać, zamknąć i otworzyć
        jeszcze raz?
        • Gość: neder Re: [OT] Sprawdź Słonko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:35
          > nie pomogę niestety, bo nie używam WordPada... m

A spróbuj. Ja właśnie sobie do niego na chwilę zajrzałam, żeby sprawdzić o co
          chodzi. Ciekawe doświadczenie;)
          pzdr
          • beata_ Re: [OT] Sprawdź Słonko... 08.06.06, 19:37
            Ja kiedyś próbowałam doświadczać i jakoś nie mam chęci na więcej :-)
            • dawna-dziewczyna Re: [OT] Sprawdź Słonko... 08.06.06, 19:40
              Dzięki za odpowiedzi..ale widzę że zaczyna się tu robić wesoło..bo zamiast
              pomóc czepiacie sie albo polskich znaków albo tego ze nie wiem jak to sie
              robi...nie kazdy jest biegły w tych sprawach ale chyba to nie powód do kpin..a
              tak dla info nie mam błędów ortograficznych w cv..a co do polskich znaków to
              ich nie pisze bo szwankuje mi klawiatura..a z resztą dajmy temu spokój.Miłego
              wieczoru...
              • neder Re: [OT] Sprawdź Słonko... 08.06.06, 19:48
                Nie denerwuj się i nie obrażaj bo to bez sensu. Moja rada a propos Open office'a
                była jak najbardziej serio. Zdziwiłabyś się co może zobaczyc na ekranie
                potencjalny pracodawca, jak mu przeslesz ten plik. Wszystko się może
                porozjeżdżać i całe formatowanie, ustawianie akapitów itepe może wyglądać
                zupełnie inaczej.
              • beata_ Niepotrzebnie się unosisz... 08.06.06, 19:53
                ... i zwracasz uwagę akurat nie na to, co potrzeba.
                Wyraźnie napisałam, że NIE chodzi o polskie znaki, a w każdym razie nie tylko.
                Przed wszystkim o błędy ortograficzne, które lepiej żeby się w CV nie pojawiły,
                tak samo jak literówki inne drobniejsze grzeszki.

Może powiem o co chodzi - mówimy (i piszemy) TO zdjęcie, okno, CV, dziecko itp,
                a nie TE, jak byłaś łaskawa napisać tutaj.
                Piszemy też (niektórzy nawet mówią), że coś JEST napisane, a nie "coś pisze"...

Myślę, że i taka pomoc, choć nie dotyczy bezpośrednio Twojego problemu jest
                przydatna... Co z tego, że poradzisz sobie ze zdjęciem, jak zdyskwalifikuje Cię
                treść i forma Twojego CV? Jeśli sobie tego nie uświadomisz, do końca nie
                będziesz wiedziała, dlaczego nie odstałaś tej (czy innej) pracy.

ps
                chyba lepiej zwracać uwagę z uśmiechem - z uśmiechem też warto uwagi przyjąć, a
                najlepiej zastosować się - bo to wbrew pozorom nie kpiny...
                • dawna-dziewczyna Re: Niepotrzebnie się unosisz... 08.06.06, 19:58
                  dzięki za rady...i dzięki ze robisz ze mnie takiego matoła...moze Cię to zdziwi
                  ale mam cv napisane profesjonalnie...tylko moze w złym programie..bo na tym to
                  sie nie znam...ale na polskim to się znam choc kazy ma prawo popełniac
                  błędy..na forum jest rozmowa luzna i nie muszę zachowywac sie jak magister.i
                  pisac ą czy ę..a z reszta juz dajmy temu spokój..
                  • beata_ Re: Niepotrzebnie się unosisz... 08.06.06, 20:06
                    Nie robię z Ciebie matoła... daj Ci Panie Boże jak najlepiej...
                    Tyle tylko, że pewne nawyki lubią wyłazić tam, gdzie lepiej byłoby, żeby nie
                    wyszły... i na to zwróciłam Ci uwagę.

• dawna-dziewczyna Re: moze głupie pytanie ale... 08.06.06, 19:52
      dziękuję ;)
    • dawna-dziewczyna Re: moze głupie pytanie ale... 08.06.06, 20:40
      oki pomimo wszystko dziękuję za pomoc..ściągnęłam sobie Open Office i teraz
      widzę rzeczywiście ze byłam 100 lat za Murzynkami..jest ogromna
      róznica..Jeszcze raz dziękuję;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka