Dodaj do ulubionych

komputer glosno chodzi

IP: *.chello.pl 21.06.06, 00:43
mam komuter od pol roku.Nie wiem ale wydaje mis ie ze z dnia na dzien coraz
glosniej chodzi.Strasznie szumi.Co moze byc tego przyczyna?
Obserwuj wątek
    • Gość: rainbow Re: komputer glosno chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:54
      zużywające się wentylatorki ?
      • j2334 Re: komputer glosno chodzi 21.06.06, 00:57
        Dodam ,ze komputer jest jeszcze na gwarancji.Czy to podlega takiej naprawie?
        • Gość: ja Re: komputer glosno chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 07:47
          nie, nie podlega to naprawie

a następny komputer kup w jakims małym sklepie komputerowym w którym złożą ci go z porządnych podzespołów (małym bo dziś tylko małe same składają komputery)

ja np. nigdy nie miałem kłopotów z jakimkolwiek komputerem czy podzespołem, bo kupując podzespoły (składam sobie, rodzinie i znajomym sam - takie hobby) kupuję nie najtańsze czy najdroższe tylko MARKOWE
          • Gość: Kokeeno Re: komputer glosno chodzi IP: *.crowley.pl 21.06.06, 13:13
            To nie wystarczy (taki ASUS daje bardzo głośne wentylatory na chipsetach MoBo).

Najlepiej przejść się po sklepach zajmujących się chłodzeniem kompów i popytać
            (najlepiej: zdjąć obudowę i zatrzymując na chwilę wentylator paluchem sprawdzić,
            który był najgłośniejszy - o ile to bezpieczne, bo niektóre wentylatory mają
            paskudne ostrza zamiast śmigiełek, sprawdzić wentylację zasilacza (ma wypychać
            powietrze z obudowy, a może przydadzą się wentylatory wspomagające cyrkulację
            powietrza - wciągający od przodu i wypychający od tyłu, u mnie głównym
            "harcownikiem" był wentylator na karcie graficznej - po wymianie na Zalmana od
            razu ulga...)
          • j2334 Re: komputer glosno chodzi 21.06.06, 23:59
            Gość portalu: ja napisał(a):

> nie, nie podlega to naprawie
            >
            > a następny komputer kup w jakims małym sklepie komputerowym w którym złożą ci
            g
            > o z porządnych podzespołów (małym bo dziś tylko małe same składają komputery)
            >

No wlasnie tem komputer byl skladany w malutkim sklepie,ale dzieki za rade.
            > ja np. nigdy nie miałem kłopotów z jakimkolwiek komputerem czy podzespołem,
            bo
            > kupując podzespoły (składam sobie, rodzinie i znajomym sam - takie hobby)
            kupuj
            > ę nie najtańsze czy najdroższe tylko MARKOWE
    • Gość: Linux User Re: komputer glosno chodzi IP: *.mnet.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:21
      Te strony poczytaj:
      www.silentpcreview.com/
      www.cpemma.co.uk/index.html
      tam znajdziesz mnostwo informacji o halasie generowanym przez komputer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka