Gość: j2334 IP: *.chello.pl 21.06.06, 00:43 mam komuter od pol roku.Nie wiem ale wydaje mis ie ze z dnia na dzien coraz glosniej chodzi.Strasznie szumi.Co moze byc tego przyczyna? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: rainbow Re: komputer glosno chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:54 zużywające się wentylatorki ? Link Zgłoś
j2334 Re: komputer glosno chodzi 21.06.06, 00:57 Dodam ,ze komputer jest jeszcze na gwarancji.Czy to podlega takiej naprawie? Link Zgłoś
Gość: ja Re: komputer glosno chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 07:47 nie, nie podlega to naprawie a następny komputer kup w jakims małym sklepie komputerowym w którym złożą ci go z porządnych podzespołów (małym bo dziś tylko małe same składają komputery) ja np. nigdy nie miałem kłopotów z jakimkolwiek komputerem czy podzespołem, bo kupując podzespoły (składam sobie, rodzinie i znajomym sam - takie hobby) kupuję nie najtańsze czy najdroższe tylko MARKOWE Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: komputer glosno chodzi IP: *.crowley.pl 21.06.06, 13:13 To nie wystarczy (taki ASUS daje bardzo głośne wentylatory na chipsetach MoBo). Najlepiej przejść się po sklepach zajmujących się chłodzeniem kompów i popytać (najlepiej: zdjąć obudowę i zatrzymując na chwilę wentylator paluchem sprawdzić, który był najgłośniejszy - o ile to bezpieczne, bo niektóre wentylatory mają paskudne ostrza zamiast śmigiełek, sprawdzić wentylację zasilacza (ma wypychać powietrze z obudowy, a może przydadzą się wentylatory wspomagające cyrkulację powietrza - wciągający od przodu i wypychający od tyłu, u mnie głównym "harcownikiem" był wentylator na karcie graficznej - po wymianie na Zalmana od razu ulga...) Link Zgłoś
j2334 Re: komputer glosno chodzi 21.06.06, 23:59 Gość portalu: ja napisał(a): > nie, nie podlega to naprawie > > a następny komputer kup w jakims małym sklepie komputerowym w którym złożą ci g > o z porządnych podzespołów (małym bo dziś tylko małe same składają komputery) > No wlasnie tem komputer byl skladany w malutkim sklepie,ale dzieki za rade. > ja np. nigdy nie miałem kłopotów z jakimkolwiek komputerem czy podzespołem, bo > kupując podzespoły (składam sobie, rodzinie i znajomym sam - takie hobby) kupuj > ę nie najtańsze czy najdroższe tylko MARKOWE Link Zgłoś
Gość: Linux User Re: komputer glosno chodzi IP: *.mnet.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 13:21 Te strony poczytaj: www.silentpcreview.com/ www.cpemma.co.uk/index.html tam znajdziesz mnostwo informacji o halasie generowanym przez komputer. Link Zgłoś