Gość: gomich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 11:58 www.jerzysosnowski.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jo-asiunka Re: Polecam www.jerzysosnowski.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:21 Lubiszgo? Bo mnie strasznie intryguje jako radiowiec przede wszystkim. Kiedys wykładał u mnie na wydziale, ale nie zdązyłam go poznać jako wykładowcy:( A książke czytałam tylko kilka. Najlepiej pamietam Apokryf Agłai, po którym czuąłm się, jakby ktos (autor) zrobił mi ogromny kawał. ale napisana jest świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomich Polecam www.jerzysosnowski.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:20 Trudno tu mówić, o tym czy się lubi Sosnowskiego. Ja przede wszystkim polecam jego stronę, bo ważkie intelektualnie dyskusje mnie interesują i to lubię. Natomiast co do jego pisarstwa, to człowiek ma sój styl, czasami trochę zbyt obyczajowe sa te książki, niepretendujące do niczego wielkiego, a przeciez mogłby, gdyby autor tak to ustawił. Tak czy owak polecam "Prąd zatokowy" choćby ze wzglęu na to, że jest tam Przybyszewski i Miciński, oraz "Linię nocną", cos porywającego i wciągającego. Odpowiedz Link Zgłoś