Dodaj do ulubionych

Przejściówka DVI coś daje??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:45
Ostatnio przeczytałem, że wtyczka DVI w monitorach LCD daje lepszą ostrość
obrazu. Zastanawiam się czy jak mam zwykły monitor na zwykłym wtyku to czy da mi
coś jak podłącze go przez przejściówke dołąćzoną do karty graficznej??
Obserwuj wątek
    • Gość: Klucha Re: Przejściówka DVI coś daje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 19:17
      Podłącz i zobacz ! :)

Takie to trudne ? :(
      • Gość: werty Re: Przejściówka DVI coś daje?? IP: *.31.radom.pilicka.pl 22.07.06, 19:23
        Nic lepszego nie zobaczy - cudów nie ma, przejściówka nie zapewni cyfrowego przesyłu.
      • Gość: spartan Re: Przejściówka DVI coś daje?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 19:23
        Juz podłanczałem. I osobiście różńicy nie widzę. Dlatego się pytam. Ale w sumie
        to po coś jest ta przejściówka.
        • Gość: werty Re: Przejściówka DVI coś daje?? IP: *.31.radom.pilicka.pl 22.07.06, 19:29
          Przejściówka ma zastosowanie:
          1. Karta graficzna ma dwa gniazda DVI, a monitor tylko D-SUB;
          2. Karta (z tanich budżetowych) ma gniazdo D-SUB połączone z płytką taśmą (tragedia), a DVI wlutowane bezpośrednio - w tym wypadku zastosowanie przejściówki poprawi jakość obrazu.
          • cyberrafi Re: Przejściówka DVI coś daje?? 22.07.06, 19:47
            Złącze DVI zasadniczo służy do podłączania monitorów metodą cyfrową, która
            zapewnia wyższą jakość. Jednakże pozwala również na tradycyjne połączenie
            analogowe w celu zgodności z analogowymi monitorami. Jasne jest więc, że nie ma
            żadnego znaczenia czy podłączymy analogowy monitor za pomocą DVI z przejściówką
            czy też za pomocą D-SUB.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka