Dodaj do ulubionych

Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie!

IP: 212.160.70.* 31.07.06, 18:18
Pisałem na kompie, kiedy nagle zgasł. Zero oznak życia. Wyjąłem zasilacz i
włączyłem go na zewnątrz kompa - nic. Chyba się spalił. Dobrze dedukuję, czy
to może być coś innego? Zasilacz i tak chciałem wymienić na cichszy i tu
drugie pytanie - czy może nowy nie pasować do mojej płyty i różnić się np.
wielkością wtyczki? Trzeba na to zwracać uwagę przy zakupie?
Obserwuj wątek
    • Gość: wilk Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:22
      A napisz jak włączyłeś ten zasilacz na zewnątrz kompa?
      • Gość: Rookie Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! IP: 212.160.70.* 31.07.06, 20:12
        Włączyłem do gniazdka i spodziewałem się, że zacznie się kręcić wiatraczek,
        jeśli byłby sprawny. Nie znam się na tym. Po prostu teraz nic nie działa i mam
        nadzieję, że to tylko zasilacz.
        • Gość: Greg Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! IP: 212.76.40.* 31.07.06, 20:37
          Jak to ATX to w taki sposób nie wystartuje! Można go odpalić poza płytą główną,
          ale trzeba zewrzeć 2 piny we wtyczce do płyty (nie pamiętam w tej chwili,
          które).
        • Gość: qba Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! IP: *.czajen.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:04
          Żeby uruchomić zasilacz zewrzyj na chwilę piny14(zielony) z 15 (czarny) na tej
          dużej wtyce 20-o pinowej
          www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=386e0166cb8a9d6f
    • Gość: marek Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:42
      > Pisałem na kompie, kiedy nagle zgasł. Zero oznak życia.

Mialem to samo jakies 2 tyg. temu. Tylko dioda na plycie swiecila. Wymienilem
      zasilacz i znowu wszystko smiga :)
    • a_krukers Re: Awaria (chyba) zasilacza. Poradźcie! 01.08.06, 00:45
      tak napewno trzeba zwrucic na to uwage ale nie pytaj mnie oszczegoly. wiem
      jednak ze napewno nowy zasilacz bardzo zalezy od twojej plyty glowne. czy jest
      nowsza tym nowszy lepszy zasilacz.ale to terz zalezy od procka sam to
      przechodzilem mam teraz AMD Athlona 64bit 3000+ i musialem kupic nowy zasilacz.
      naszczescie wszystko teraz chodzi. pozdro
      • Gość: wilk Zasilacz. IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:08
        Czy ktoś z Was , ekspertów forumowych zwrócił uwagę na rozbieżność w pomiarze
        napięć zasilacza w programach PC i miernia elektronicznego?
        Różnice są bardzo duże , rzędu 0,8V.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka