Dodaj do ulubionych

Płyty CDR (W)

IP: *.acn.waw.pl 16.02.03, 23:24
Zastanawiałem się jakich płyt CDR (ewentualnie RW) używacie do nagrywania przede wszystkim CD Audio ale także danych. Słyszałem że płytki BASF-teraz EMTEC są do kitu. Ja używam TDK lub LG bo mi pasują ich ceny. Czy są jakieś kryteria wyboru płytki? Ktoś mi mówił że niebieskie płytki są najgorsze. Pewnie temat był już 1000 razy ale czyż nie jest ciągle aktualny?
Obserwuj wątek
    • marekmarecki Re: Płyty CDR (W) 16.02.03, 23:39
      Ja uzywam najchetniej plyt Memorex sa niedrogie ok. 2 zloty w plaskim pudelku
      ale nie ma im rownych, z tanszych uzywalem kiedys Platinium ale jak sie okazalo
      moja ulubiona plyta a mp3 po poltora roku przestala istniec, plyta lezala caly
      czas w szufladzie w pudelku i nic jej nie powinno byc. Aktualnie uzywa plyt
      Datex srebnychi nie narzekam, cena okolo 1.3 zl za sztuke w kopercie. Slyszalem
      ze cenia sobie Verbatima ale dla mnie troche za drogo. Aktualnie mam ponad 80
      plyt z mp3 i w wiekszosci na Memorex i Datex sprawdzone i naprawde polecam.Mija
      juz 2 rok a one ciagle graja :)
      Z plyt cdrw uzywam TDK jak dotad nie zawodne,choc sa to jeszcze 4x i maja 2 lata

Pozdrawiam!!!
    • mapmuh Re: Płyty CDR (W) 17.02.03, 22:07
      www.cdrinfo.pl

A od siebie dodam, że EMTEC rozczarował mnie znacznie szybciej niż Platinum.
      Mimo wszystko sądzę, że ważne dane warto trzymać na TDK i Verbatim.

CD-RW: z pewnością mogę polecić Dysan. Małych płyt (8cm) używam od pół roku
      niemal codziennie zapisując jej na nowo i żadna nie ma śladów użytkowania.
    • Gość: zdzichu Re: Płyty CDR (W) IP: *.czestochowa.rakow / 192.168.0.* 17.02.03, 23:30
      ja uzywam plytek ponizej 1 zł
      poniewaz zauwazylem ze moja nagrywarka ma zjebaną
      korekcje błedów i kalibracje mocy lasera wiec jak używam
      idealnych płytek gdzie nagrywarka nie musi sie napracowac
      to po połowie nośnika nic nieodczytuje po prostu gubi
      sciezke
      A nagrywarka to nec 7700 a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka