Dodaj do ulubionych

czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda?

17.08.06, 23:38
tak poprostu, czy cieszycie sie wlaczajac muze i juz,
czujecie ze zywiej krazy krew i chce sie zyc?

czy moze jednak jestescie niecozawiedzeni, cos nie dziala, nie tego sie
spodziewaliscie po tym sprzecie?

pytam tak o wrazenie, bo sama przymierzam sie do zakupu, i spodziewam sie ze
ogarnie mnie jakas pozytywna energia

K.

Obserwuj wątek
    • felicity20 Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 18.08.06, 18:45
      Ja jestem bardzo zadowolona z mojego iPoda nano, co prawda zastanawiam sie czy
      nie kupić sobie iPoda video (aby móc oglądać filmy w czasie wykładów ;-)) ale
      ten który teraz mam też jest świetny.
    • marekatlanta71 Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 19.08.06, 13:46
      Ja najbardziej jestem zadowolony z starego 3G 20 GB - chodzi niezawodnie juz
      pare lat. Video mi czasem potrafi sie zawiesic bez powodu a nano nie wiem bo
      corka uzywa. Najbardziej beznadziejnym modelem byl Shuffle - ciagle byly z nim
      klopoty. Na szczescie go juz nie mam.
    • in4matik Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 25.08.06, 08:22
      A ja mam iPoda video 30 GB, i jestem zawiedziony, spodziewałem się więcej po takim sprzęcie.
      Oto wady które mi przeszkadzają:
      - BRAK RADIA !! - jak można było do tak wielkiego urządzenia nie włorzyć radia ?
      - oprogramowanie iTunes to kpina, mało intuicyjne zachowuje się jak chce. Powinien być dobry soft do obsługi, iPod ma takie funkcje jak kalendarz czy notatnik, ale nie ma oprogramowania żeby porobić jakieś notatki czy zapisy w kalendarzu, czy chociazby w kontaktach
      - mało intuicyjna obsługa, wcześniej posiadałem odtwarzacz mp3 firmy PQI, tam wszystko w lot można pojąć bez instrukcji obsługi, a tutaj trzeba czytać instrukcje obsługi żeby cokolwiek zrobić (nie to że nie umiem czytać, zawsze zaglądam do instrukcji ale pierwszy kontakt z urządzeniem powinien być intuicyjny)
      - słuchawki, dosyć proste na krótkim kablu, wypadają z uszu, od razu poszły do pódełka, użwam słuchawek SONY
      - brak załączonego oprogramowania do konwersji plików video z innych formatów (avi, mpeg) do mp4, trzeba szukać po sieci, większość jest płatna, ale jak się dłużej poszuka to można znaleść freewareowe, ale po co narażać użytkownika na strate czasu, soft do konwersji powinien być dołączony na płytce CD

to na tyle po 2 dniach użytkowania
      urządzenie wygrałem w konkursie i tak jak przed pierwszym zetknięciem miałem ochote sobie kupić tak teraz już wiem że nie kupiłbym sobie takiego iPoda, nie jest wart swojej ceny.

Pozdrawiam
      Piotrek
      • hetros Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 01.09.06, 23:37
        co do posta inf4matika, radio raczje trudno wlozyc bo wiekoszsc urzadzenia to
        dysk twardy i bateria potrafiaca zasilic ten dysk, nie jestem tez pewien czy
        fale rqadiowe nie spowodowalyby zaklocen w pracy dysku, co do itunesa, to jest
        dla mnie lepszy niz opcja przeciagnij upusc, ma wszystko przejzyste, nic
        nieporozzucane w folderach itp. co do notatek i kalendarza, to ipod jest
        przystosowany do ich synchronizacji z programami zewnetrznymi takimi jak
        outlook, lotus bodajze itp.
        konwersje filmow mozna zrobic przy pomocy itunesa, ale jest to dupna konwersja
        nie powiem, ale jest duzo znakomitych DARMOWYCH programow do konwersji np videora
        ceny jest wart gdyz za cene 1400-1500zl dostaje co najmniej 4 urzadzenia w
        jednym- mp3 player, odtwarzacz video, przegladarke zdjec, przenonsy dysk twardy
        o duzej pojemnosci
    • ktone Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 25.08.06, 13:08
      Jestem bardzo zadowolony:) Muzyka brzmi bardzo dobrze. Co prawda niechcący
      pozbyłem się oryginalnych sluchawek (rowerowe koło zjadło), ale na dobre wyszło.
      Słuchawki to najsłabszy element Ipoda.

Obługa, wbrew temu co napisał przedmówca, jest bardzo intuicyjna.

iTunes - fakt, program nie jest doskonały, ale istnieje wiele zamienników do
      wgrywania muzyka, począwszy od specjalnej nakładki na Winampa, skończywszy na
      samodzielnych aplikacjach, takich jak Anapod. Naprawdę każdy może znaleźć coś
      dla siebie.

Mam Ipoda 4 generacji, z dyskiem 20GB i wbrew temu, co myślałem przed kupnem, to
      nie jest mało! Mieści się cała moja ulubiona muzyka plus mogę wrzucić jakieś
      nowe płytki i w wolnym czasie je "sprawdzać" :)

Świetny design, dobra jakość dźwięku i słynne click-wheel sprawiają, że muzyka
      brzmi jakoś lepiej:)

Polecam!
    • dubh_linn MOje 3 iPody... 25.08.06, 15:19
      mam 3 iPody, ten pierwszy, 5GB...i nano i video..i swietna sprawa... nic lepszego nie moglo mnie w
      zyciu spotkac..no oprocz fajnych babeczek ;-)))

Wiecej pytan, jak co to znajdzies z mnie na:

dublin.blox.pl - poczytaj mi mamo
      nietylkodlaorlow.com - moja dziewucha tego slucha
    • kajtan nie moglo byc lepiej 28.08.06, 14:35
      Mojego iPoda shuffle wygralem w konkursie.
      jeden juz zostal wymieniony na nowy - gwarancyjnie. Po prostu jednego pieknego
      dnia sie juz nie wlaczyl.

Za to te 512MB pozwala na 8-9 godzin mojej muzyki, ktora mam ze soba zawsze -
      czy to na rowerze, na spacerze, czy w drodze do pracy w SKMce i autobusie.
      Ba, dzieki dokupionemu transmiterowi slucham jej sobie w kazdym, absolutnie
      kazdym radioodbiornkiu, ktory odbiera UKF 88MHz.

iTunes jest denerwujacym programem, ale to moze dlatego, ze jednym z ostanich,
      jakie poznalem. Nijak sie ma do pierwszych wersji WinAmpa, kiedy jeszcze
      walkmany mialy gabaryty 3 kaset...(procz Aiwy - niewiele grubsza od zwyklej
      kasety - ultraplaski w metalowej obudowie - kazdy pytal - to odwtarzacz tych...
      empetrzy?)

zaleta - jest maly, lekki i ma baterie wbudowana w sobie. Zawsze sie znajdzie
      miejsce dla niego...

Czy kupilbym sobie inne mp3? Teraz juz nie, ale gdyby mialoby byc cos innego niz
      shuffle - to kto wie.

--
      ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu...
    • hanureku Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 29.08.06, 20:18
      mam ipoda mini - nie jestem zadowolona.
      spodziewalam sie znacznie wiecej dlatego zastanawiam sie nad sprzedaza i kupnem czegos innego.

w dodatku zepsula sie ladowarka i musze ladowac przez usb co mnie wnerwia niemilosiernie....
    • kaptan Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 30.08.06, 00:25
      No wiec Moi Drodzy,
      Kupiłam!

Pierwszy zachwyt ogarnal mnie, gdy tylko wyjelam opakowanie iPoda z przesylki.
      Tak proste a jednoczesnie piekne opakowanie bardzo pozytywnie mnie nastawilo.

Dalej pojawil sie problem, poniewaz wyczytalam gdzies, ze obsluga uzadzenia
      jest intuicyjna wiec zrezygnowalam z zapoznania sie z uwagami z instrukcji
      obslugi. Intuicyjnie wgralam iTunes i podlaczylam iPoda zlaczem USB. Do
      zaladowania ( tyle to wyczytalam, ze trzeba naladowac). Niestety, intuicja mnie
      zawiodla, bo po 3 godzinach odlaczylam zlacze bez dokonanie opcji " eject"w
      iTunes, co spowodowalo pewne uszkodzenia w softwarze.

Koniec koncow musialam zapoznac sie z instrucja postepowania w sytuacjach
      krytycznych, a nastepnie wykonac "restore" czyli pobrac z internetu softwear i
      ponownie go wgrac. To dopiero pozwolilo na uruchomenie sprzetu.

No i tu wielka radosc : dziala!
      ale zaraz pojawila sie kolejna watpliwosc : co z moja intuicja? jakosc nie
      moglam uruchomic opcji z menu, ktora chcialam... dopiero po paru
      chwilach "intuicyjnych" zabaw nastapilo ODKRYCIE - to kolko dziala!

Przyznam ze wczesniej nie mialam do czynienia ze sprzetem MP3 i o "kolku" nic
      nie slyszlam..

Ale to byl juz koniec moich trudnosci. Od tego momentu same pozytywne odkrycia.
      Przede wszystkim zajrzalam do sklepu I-Tunes, a tam ku mojemu zaskoczeniu obok
      muzyki odkrylam, ze sa na swiecie PODKASTY, i to zupelnie za zadarmo.
      REWELACJA ! zaraz sciagnelam sobie kurs francuskiego , a zaraz po tym skrypt !

Nastepnie wgralam pare plyt CD, automatyczna synchronizacja iTunes z iPodem,
      to moje kolejne mile zaskoczenie. No moze dlatego, ze to pierwszy program
      do "zarzadzania " muzyka, z ktorym sie zetknelam.

Teraz chodze z moja muzyka wszedzie gdzie sie da, bylam na spacerze, wczoraj w
      sklepie, a nawet siedze sobie w fotelu i jest COOL!

Pozdrawiam
      K.
      • evilkitty Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 31.08.06, 14:05
        Faktycznie są problemy z intuicją skoro odłączyłaś iPod'a na którym wyświetlało
        się "nie odłączaj"!
        • napolnoc Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 01.09.06, 23:54
          IPod to kolejne jablko w naszej rodzinie,wiec nawet jak nie jest doskonale to i tak je ckochamy :)
          ITunes nie stanowi dla mnie problemu,uzywam go od lat.Raczej moj chlop chowany na winamp'ie mial
          momenty wscieku kontrolowanego.
          Jestem generalnie wielka fanka jablka,w kazdej formie.Zachwyca mnie design.
          Nano sprawuje sie bez zarzutu,chlop swoje video tez chwali a mp3'ek mial kilkanascie do tej pory :)
          • eggsol Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 03.09.06, 14:50
            iPod to nie jest zwykłe pudełko z muzyką,zdjęciami i filmami.Ostatnio spodobał
            sie tekst mojego ojca powiedział tak"Pożyczanie iPod-a to jest tak jakbyś
            pożyczał żone"zgadzam sie z nim kazdy iPod jest inny ale jak ja swojego włanczam
            i wkładam słuchawki do uszu odrazu czuje się lepiej i ide drogą nie zwracając
            uwagi na innych tylko na muzyke która wydobywa się z malutkiego czarnego pudełeczka
    • scavioo Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 08.10.06, 15:59
      iPod Video 30GB.

Poczatki sa zawsze pelne smutkow i radosci. Tak bylo i w tym przypadku. Metoda
      prob i bledow, poszukiwan i odkryc - doszlam do tego!

Sluchanie muzyki to cale moje zycie, nie potrafie bez pod'a wyjsc do sklepu.

Zdjecia poogladac - zawsze radosc :D podzielic sie ze znajomymi, zapamietac
      cos, czy miec wzor bulki, aby taka sama kupic w sklepie.

Video - koszmar na poczatku, poniewaz nie moglam nic wgrac, teraz? wszystko
      cacy mam teledyski PLACEBO i odcinki Family Guy'a - co wiecej od zycia chciec??

WADA: Boje sie po Polskich drogach poruszac z obawa ze jakiemus milemu panu sie
      spodoba moj iBialasek.

Ogolnie podoba mi sie! iTunes nie takie złe.

pzdr
    • paltrawke Re: czy jestescie zadowoleni z Waszego i-poda? 09.10.06, 14:46
      o tak.... iPod nano 2gen. nowy design, lepsza bateria, cudny, rzeczywiscie do
      itunes trzeba sie przyzwyczaic, ja wole osobiscie winampa no ale...

po prostu: jest zajebisty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka