Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc:(

IP: *.rybnet.pl 27.08.06, 19:10
Bardzo proszę o pomoc. Zrobiłam dzis formatowanie kompa i teraz, kiedy net
włącza mi się dopiero po 15 minutach. Wciąż szuka połączenia z serwerem:( Czy
mam wyłączyć zaporę Windows??Wydaje mi się że wcześniej( przed formatem)
miałam ja także włączoną i nic się nie działo, net włączał się od
razu...Teraz nawet gg nie umiem włączyć. Pokazuje się okno, ale wciąż
niedostępny...Pozostałe programy działają noramlnie. Czy mjoglam coś snocić
przy formacie??
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 27.08.06, 19:11
      *sknocić oczywiście:)
    • m.gregor Re: Proszę o pomoc:( 27.08.06, 19:41
      Nie sadze zebys cos sknocila. A zdradzisz nam przez co laczysz sie z internetem?
      • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 27.08.06, 19:55
        przez stałe łącze, sieć osiedlowa
        • Gość: P Re: Proszę o pomoc:( IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.08.06, 19:59
          jaki browser
          • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 27.08.06, 20:05
            a co to jest ten browser?
            • mar_nn Re: Proszę o pomoc:( 29.08.06, 16:48
              browser czyli przeglądarka internetowa(IE, Firefoks itd.)
              • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 29.08.06, 20:16
                Tak oczywiście, mam IE. Problem polega na tym, że kiedy chcę wejść na net, trwa
                to ok 10 minut, cały czas pokazuje się napis-Trwa wykrywanie ustawień serwera
                proksy. Dopiero po 10 minutach wchodzi strona startowa. Sformatowałam wczoraj
                raz jeszcze i dalej to samo. Wczesniej tego nie było. Łączyło sie od razu.
                Podejrzewam, że coś w ustawieniach mam nie tak. Czy mogłabym prosic raz jeszcze
                o pomoc???Wkurza mnie to bo jak zapomne i zamknę neta, to znowu musze 10 minut
                czekać:(
                • gray Re: Proszę o pomoc:( 29.08.06, 20:24

w IE, menu Narzędzia -> Opcje internetowe -> Połączenia -> Ustawienia sieci LAN

tam odznacz "Automatycznie wykryj ustawienia" i zatwierdź zmiany. jeżeli pomogło
                  to dobrze, jeżeli jest tak jak było albo gorzej bo strony wcale się nie
                  wyświetlają zaznacz z powrotem tamtą opcję i/lub skontaktuj się z
                  administratorami swojej sieci - może pomóc uzyskanie od nich adresu serwera
                  proxy i wpisanie go na stałe w ustawienia przeglądarki.
                  • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 29.08.06, 20:30
                    Ok, dziekuję. Tamte ustawienia już przedtem sprawdzałam i jest zaznaczone
                    to,żeby automatycznie. Chyba jednak będe musiała zadzwonić do administratora.
                    Niemniej dziekuję za wskazówki:)
      • Gość: kasia Re: Proszę o pomoc:( IP: *.rybnet.pl 27.08.06, 20:03
        W dodatku jak zaczęłam teraz grzebać w tym kompie, to w połaczeniu sieciowy,,
        gdzie kongifuruje się siec w domu, skonfigurowałam(?) sieć dla następnego kompa
        w domu, co mi jest zupełnie niepotzrebne:(Mam teraz podwójnie: All Users i All
        Users Windows i dwa razy:KomputerKasi i KasiaKomputer. Przy włączaniau kompa
        pokazuje,że wystapił błąd systemu i że coś tam istnieje już w sieci:( Jak się
        tego pozbyć?? Znowu jutro mam formatowac?? Oszaleję:(
    • Gość: kasia Dzięki,dzięki, nareszcie działa:))) IP: *.rybnet.pl 29.08.06, 20:34
      Pokręciłam, oczywiście spróbowałam teraz odznaczyc, a nie zaznaczyć i nareszcie
      działa jak powinno:))) A tyle nerwów straciłam:)Dziękuję jeszcze raz:)Teraz
      włącza się od razu, tak jak przedtem:) Dobrze, że jeszcze nie zdążyłam
      zadzwonic do tego administratora;)
      • gray niezmiernie się cieszę? ;-) /bt 29.08.06, 20:35

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka