Gość: xxxl IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.03.03, 10:30 mam super szybki komputer z celeronem 400 :-) czy zmiana procesora cóś da i na ile hz by to się opłacało mam na mysli jakiś uzywany:-( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jap Re: celeron 400 IP: *.acn.waw.pl 05.03.03, 12:02 Do podjęcia decyzji, trzeba by jeszcze znać typ płyty głównej. Prawdopodobnie to płyta z chipsetem BX i procesorem w Slot-1, a ten Celeron jest na przejściówce. Tak było często robione. Jeśli tak, najtaniej możesz: 1. Dać Celeron do 1,1 Ghz ale koniecznie Coppermine! Nie Tualatin! 2. Zmienić przejściówkę na nowszą. Jak się pospieszysz, tu masz aukcję kompletu (1 dzień)- zobaczysz ceny: allegro.onet.pl/show_item.php?item=10923976 Oczywiście szyna FSB musi być nastawiona na 100MHz i mam nadzieję, że pamięć to kupi (muszą być kości pamięci przynajmniej na 100MHz. Poprawa jest wyraźna, ale nie oczekuj cudu za ok. 250 zł Możesz jeszcze spóbować przyspieszyć interfejs dysku dając nowy kontroler np. Zoltrix za ok 80zł, ale trzeba by znać też typ dysku, jaki masz, bo może nie waro. Link Zgłoś