Dodaj do ulubionych

Kamerka internetowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:40
Mam dwie partycje Win98 i Win 2000-Internet-stałe łącze,Skype.Kupiłem kamerkę
internetową Logitech nową za 90 zł.ale pozytku prawie żadnego z niej.Nie
działa w ogóle w Windowsie 98/ system jej nie widzi/,na drugiej partycji
czyli w Windowsie 2000 owszem działa,ale można oglądac tylko samego
siebie,gdyż w Skypie nie działa,gdyż aby działała w Skypie/aby widziec
rozmówców/ musi być Windows XP.Czy znacie jakiś typ kamerki,która by działała
w Win 98 lub Win 2000 i jednoczesnie działała w Skypie? / w przeciwnej
sytuacji muszę zmieniać system na XP/? dzięki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: rumburak Re: Kamerka internetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:53
      Podłącz kamerke przez SplitCam i po krzyku. SplitCam to darmowy program - łatwo
      ściągniesz go z www.splitcamera.com
      • Gość: AndrzejM Re: Kamerka internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:40
        dzięki za poradę-ale nic to nie dało gdyż nadal mimo zainstalowanego SplitCam
        przy instalacji sterownika do kamerki /z CD roma/ ciągle po angielsku jest
        tekst że kamera jest tylko do systemu Win2000 i pożniejszych..
      • m.gregor Re: Kamerka internetowa 03.10.06, 06:15
        Ale Ty chyba nie wiesz za bardzo do czego sluzy ten splitcam...
        • Gość: AndrzejM Re: Kamerka internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:45
          no nie wiem do czego służy to jak możesz to mnie oświeć...mam płytę
          sterownik /CDrom/ do kamerki internetowej,która nie działa w Windowsie 98 no i
          co dalej robię z tym programem SplitCam aby ta kamerka działała...??
          • Gość: AndrzejM Re: Kamerka internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:10
            jakby mógł jeszcze ktoś podpowiedzieć co do tej kamerki i SplitCama to będę
            wdzięczny...a jak nic z tego to nowy Windows XP,wydatek około 500 zł i mówi się
            trudno..pozdrowionka.\
            • Gość: ret Re: Kamerka internetowa IP: *.retsat1.com.pl 03.10.06, 19:24
              Nie 500, a 340 zł. Gdzieś widziałem za 317.
          • m.gregor Re: Kamerka internetowa 03.10.06, 20:05
            Program SplitCam sluzy do tego zeby jednoczesnie kilka programow moglo korzystac
            z tej samej kamery.

A ta kamera wogole ma sterowniki pod win98?
            • Gość: AndrzejM Re: Kamerka internetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:24
              nie-sterownik tylko pod Windows 2000 i wyższe,z czego w Skypie działa tylko pod
              Windowsem XP.-w Windowsie 2000 tylko samego siebie można oglądac...czy są zatem
              jakieś kamerki pod Win 98 i pod Skypa w Win 98??
              • Gość: Greg Re: Kamerka internetowa IP: 212.76.40.* 03.10.06, 20:51
                Pod Skype na pewno nie.
                • Gość: error1.2 Masz pecha, dude IP: *.zdnet.azartsat.pl 04.10.06, 07:12
                  Wersja skype obsługująca kamerki hula jedynie pod Windowsem XP. Czyli chcesz
                  miec kamkę w Skypeku, musisz zaopatrzyć się w ów cudowny produkt, ósmy cud
                  świata informatyki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka