Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie Komputera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:35
Kiedy serfuje po internecie i słucham muzyki nagle po jakis paru minutach ,a
nieraz po kilku dziesięciu minutach, mój komputer się resetuje (włancza na nowo)
Albo np. Gram w Simsy to też się wyłancza,albo Wyskakuje komunikat "Program
został zakłucony, musi zaostać zamknięty" I zamyka . Niedawno miłam wyminianą
pamięć na 512 SDRAM.Mam Windowsa XP ,Komputer : AMD Athlon(tm) XP processor
1700+
1,47GHz 512 MB RAM PRPSZĘ o Pomoc Ewentualnie na e-maila
ekama.kama@gmail.com lub GG 6863671 Prosze o Szybki Kontakt i Pomoc !!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamillla Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 17:42
      Bardzo Prosze o Pomoc !! Zalezy mi na czasie !! Mogę coś zrobić żeby się nie
      wyłanczał ?? Prosze o Pomoc ,jak by co to mogę podać jeszcze jkieś informacje !
    • Gość: Kamilla Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:49
      Pomocy !!! Prosze !!!
      • Gość: peek Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 22:23
        Sprawdź dysk jakimś antywirusem. Ewentualnie format c:, instalacja windowsa i
        zobaczyć czy wtedy dzieje się to samo. Jeżeli tak, to szukać winy w sprzęcie.
        • Gość: HarryStreet Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: 167.127.24.* 22.10.06, 04:22
          Po sprawdzeniu antywirem puscil bym Hijack this. Niech ktos doswiadczony to
          sprawdzi na forum. Nie ma sensu od razu przeinstalowywac windy
          • pannatulipanna80 Re: Dziwne zachowanie Komputera 22.10.06, 08:29
            popatrz w biosie czy bios nie wylacza systemu po osiagnieciu przez procesor jakiejs temperatury. moze masz za slaby wetylator (procesor moze sie przegrzewac, gdyz jest "podkręcony")
            proponuje zaniesc komputer do fachowca i zasugerowac mu zmniejszenie taktowania.
            • Gość: Kamilla Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:20
              Co to jest to Taktowanie ?? :d Prosze o ODP. ;)
              • pannatulipanna80 Re: Dziwne zachowanie Komputera 23.10.06, 00:16
                :/
                Yyyyyy jest to mnoznik wykonywanych przez procesor obliczen
                • Gość: Kokeeno Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.crowley.pl 23.10.06, 08:15
                  Tu należałoby wtrącić, że "taktowanie" w tym wypadku to nie żaden "mnożnik
                  obliczeń" ale częstotliwość zegara (w cyklach na sekundę) i po tym parametrze
                  można powiedzieć bardzo niewiele o wydajności procesora (nie znając np. jego
                  architektury) czy pamięci...
              • Gość: Kamillla Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:09
                A więc co to jest w takim razie z moim Komputerem nie tak ??
                • Gość: o/c Re: Dziwne zachowanie Komputera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:26
                  najprawdopoidobniej przegrzewa się procesor, a bios resetuje kompa zeby sie nie
                  spalił. Najlepjej oczyscić witrak z kurzu względnie wymienic chłodzenie na
                  układ z ciekłym azotem. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka