Dodaj do ulubionych

nauka autocada

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 11:33
witam
szukam chetnego we Wrocławiu ,który podjąłby się nauczenia mnie AutoCad-a
(oczywiście nie za darmo)
proszę o kontakt : skalka@3c.pl
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: nauka autocada 14.11.06, 11:43
      Gość portalu: potrzebujaca napisał(a):

> witam
      > szukam chetnego we Wrocławiu ,który podjąłby się nauczenia mnie AutoCad-a
      > (oczywiście nie za darmo)
      > proszę o kontakt : skalka@3c.pl

taka dygresja... Ale potrafisz recznie zrobic to wszystko, co chcesz wykonywac w Autocadzie?
      • Gość: potrzebujaca Re: nauka autocada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 12:28
        tak
        • Gość: Hmmm... Re: nauka autocada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:43
          Myślę, że dobrze by było, gdybyś podała konkretnie czego chcesz się uczyć np.
          rysunek mechaniczny, elektryczny, budowlany, 3D. W końcu głupio by było, gdyby
          rysowania w 3D budowli uczył Cię ktos, kto jest guru w projektach elektrycznych.
          • Gość: potrzebujaca Re: nauka autocada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.06, 13:05
            Chciałabym nauczyc się przedewszystkim 3D,ale również przydałaby się wiedza z
            rysunku elektrycznego
            • Gość: P Re: nauka autocada IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.11.06, 13:59
              Na poczatek sciagnij polski manual i pierwsze kroki do AutoCAD 2006 PL
              (torrent) niezle napisany.
              • Gość: potrzebujaca Re: nauka autocada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.06, 14:06
                naprawde nikt mi nie pomoże ?
                • Gość: Szpaq Re: nauka autocada IP: 212.160.196.* 15.11.06, 14:36
                  Bo zle szukasz, wydrukuj ogloszenie i powies na politechnice, szybko znajdzie
                  sie jakis student (mala kasa)/ wykladowca (duuza kasa)
                  • Gość: potrzebujaca Re: nauka autocada IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.06, 15:09
                    dzieki za rade
                    • Gość: Laptopowiec Re: nauka autocada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:27
                      A ja bym jednak proponował, żebyś na poczatek zainwetsował w porządny
                      podręcznik do Autocada. Koszt kilkudziesięciu złotych to pewnie koszt 1-2
                      lekcji. W moim jest nawet płytka z Autocadem w wersji treningowej. Pierwsze
                      kroki zrób sama. Zapoznaj sie z układem ekranu, naucz się, jak tworzyć nowy
                      rysunek, naucz się, jak używac najprostszych obiektów (prosta, punkt, okrąg,
                      wielokąt), jak zmieniać własciwości obiektów (grubość i rodzaj linii, kolor),
                      podstawowych operacji (zaznaczanie, kopiowanie, obracanie, wymiarowanie). Jeśli
                      znasz rysunek techniczny (a bez tego nauka autocada nie bardzo ma sens) bez
                      problemu sama sie tego nauczysz z książki. I zaoszczędzisz sporo forsy na
                      instruktorze. Jak to opanujesz, to wtedy znajdź kogos, kto Ci udzieli "wyższej
                      szkoły jazdy".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka