Dodaj do ulubionych

Need For Speed CARBON

04.01.07, 15:46
witam! Dostalem na gwiazdke gre Need For Speed CARBON po zainstalowaniu gry
wszystko wydaawlo sie w porzadku wlaczylem gre ekran zrobil sie czarny i po
paru sekundach gra sie wylaczyla jak gdyby nic i zniwu byl pulpit czy ktos
moze mi pomoc oswiadczam ze wymagana jest pamiec 512 ram moj komputer ma 256
czy to czyms przeszkadza??
Obserwuj wątek
    • Gość: fazji1 Re: Need For Speed CARBON IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.01.07, 17:05
      pamiec to jeszcze nie wszystko.Jakiego twoj komp ma procka, jaka karte graficzna?? byc moze masz za slabego procka lub grafe.podaj wiecej szczegolow odnosnie konfiguracji twojego kompa.NFS carbon ma jednak swoje wymagania sprzetowe.
      • klim16 Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 17:45
        Wszystko dobrze tylko ramu mam zamalo mam 256 a on potrzebuje 512 :(
        • gray Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 17:59

zatem zapewne to jest odpowiedź. poza tym karta graficzna też musi spełniać
          odpowiednie wymagania. podejrzewam, że niezbędny jest np. pixel shader 3.0
          • klim16 Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 18:03
            czyli jak rozwiazac ten klopot?? Ja mam 13 lat i sie nie znam na tym
            • gray Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 18:10

po pierwsze dokupić pamięci RAM co co najmniej 512MB. nie wiadomo jaki masz
              sprzęt ani w jakiej obecnie konfiguracji jest pamięć RAM (1 kość 256MB, 2 kości
              128MB itd.) więc trudno powiedzieć jakiego dokładnie typu pamięci potrzebujesz.
              • klim16 Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 18:12
                a ja myslalem ze z takim ramem bedzie chodzic tylko bedzie troche scinac
                • gray Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 18:13

tak bywa ale nie zawsze. szczególnie w przypadku wymagających gier, a taką
                  właśnie jest NFS:Carbon.
            • user0001 Re: Need For Speed CARBON 04.01.07, 18:11
              Czyli jest mały problem, bo nie wiem czy uda się Tobie znaleść po szkole jakąś
              pracę na wieczór.

Na pewno potrzebujesz pamięci. Dokładny model mógłbym podać gdybyć napisał jaką
              płytę główną i jaką pamięć masz w koputerze (z dokładnością do modelu).
              dodatkowe 512 MB to wydatek 160 - 190 złotych (brutto).

Karta graficzna? Tutaj potrzeba by było 400-500 złotych na kartę "do grania".

Potem jeszcze kierownica, pedały i można grać :-)

(kto mówił, że poczucie się dzieckiem jest tanie?)
        • Gość: fazji1 Re: Need For Speed CARBON IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.01.07, 20:21
          na 256MB ram tez chodzil(probowalem u kumpla), ale jezeli masz slabego procka i grafe to raczej czeka Cie modernizacja sprzetu :( ...niestety... podaj mi jakiego masz proca i karte graficzna.Jakie to sa pamieci?? starsze SDRAM-y czy DDR-y jakie taktowanie procka?Jezeli cos typu PII lub PIII to zapomnij o grze.Conajmniej Athlon 2200XP+ .Karte graficzna kupisz na allegro za okolo 300zl.W tej cenie np.GF FX 6600 256MB 128Bit DDR2.Ale jak pisalem wczesniej jezeli masz proca kiepskiego to zakup RAM-u i lepszej grafy nic Ci nie da.
          • Gość: bs Re: Need For Speed CARBON IP: *.chello.pl 04.01.07, 22:32
            Na konfigu w pełni spełniającym wymagania miałem podobnie dopuki nie
            zainstalowałem nowego DX9 tego z płytki. lub innego najnowszego. Niestety ten w
            XP'ku jest coś okrojony. I przy nfs C sypnał gre. Po zainstalowaniu all
            chodziło.
            Dodam iż Carbon jest bardzo wymagajacy i niektóre starsze karty go nie
            obsługują, pomijając fakt iż na 256 MB ramu to mozna pasjansa układac a nie
            grać <tylko sie nie obraź>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka