Gość: Marta IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 15.01.07, 14:00 prosze o pomoc ,musze stwozyc bazę danych w programie Access i polaczyć ja z programem exel a niemem pojęcia jak sie za to zabrać.Proszę o wskazówki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztofsf Re: baza danych w Access 15.01.07, 14:53 Gość portalu: Marta napisał(a): > prosze o pomoc ,musze stwozyc bazę danych w programie Access i polaczyć ja z > programem exel a niemem pojęcia jak sie za to zabrać.Proszę o wskazówki. W access menu plik-pobierz dane zewnetrzne - polacz tabele . Powyzsze gdy dane masz w excelu a chcesz je opracowac w access. zycze milego dnia ;) I najwazniejsze ..cieszyc sie zyciem, cieszyc sie zyciem...;) Link Zgłoś
Gość: marta Re: baza danych w Access IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 15.01.07, 15:08 Dziekuje ale dalej nie wiem jak stwozyc tą baze danych , nie mam pojęcia o ACCESSIE a kazano mi to stwożyć na podstawie ksiażki Tomasza Nabiałka i samouczków w internecie .To chore bo nie wydaje mi się ze da sie nauczyc tego programu w kilka dni bez zadnego kursu , co sądzicie? Link Zgłoś
krzysztofsf Re: baza danych w Access 15.01.07, 15:13 Gość portalu: marta napisał(a): > Dziekuje ale dalej nie wiem jak stwozyc tą baze danych , nie mam pojęcia o > ACCESSIE a kazano mi to stwożyć na podstawie ksiażki Tomasza Nabiałka i > samouczków w internecie .To chore bo nie wydaje mi się ze da sie nauczyc tego > programu w kilka dni bez zadnego kursu , co sądzicie? Da sie. Do prostej "zaliczeniowej" bazy tak. najpierw przeczytaj ksiazke. A dopiero potem uruchom Accessa. Link Zgłoś