Dodaj do ulubionych

zapis na pulpicie

20.01.07, 12:12
czy da się zmienić katalog zapisu plików na pulpicie bo domyślnie to jest C:\Documents and Settings\itd. prościej, chodzi o to żeby dane które zapisuję na pulpicie nie zapisywły się na partycji C tylko innej dowolnie wybranej.dziekuję.
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 12:20
      Mnie uczyli, że pulpit, to nie śmietnik :-))
      Może zapisuj w inny katalog? Na dowolnie wybranej partycji... możesz mu nawet
      nadać nazwę Pulpit...
      • vip17 Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 12:38
        no tak fachowa porada.to jak ciebie nauczyli to odpowiedz na konkretnie zadane pytanie ja się pytam bo w dalszym ciągu się uczę.
        • neder Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 12:47
          Porada była jak najbardziej fachowa biorąc pod uwagę, że nie piszesz o jaki
          program chodzi. Za każdym razem przy zapisywaniu powinien on pytać sie o
          lokalizację.

pzdr
          • pobik Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 15:57
            W pytaniu raczej chodziło o to, by zmienić położenie katalogu pulpitu w inną
            lokalizację niż standardowa. Czyli dane z pulpitu zapisane na innej partycji.
            Zapewne kolega wrzuca wszystko na pulpit i brakuje mi miejsca.

Co do porządku na pulpicie - jak to się mówi - niech każdy pilnuje swojego
            pulpitu i nie wścibia nosa w cudzy..
            • beata_ Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 16:17
              Ad 1. Wróżek tu nie ma i chyba to nie miejsce na zastanawianie się, "co autor
              mial na myśli":-)

Ad 2. Mnie nie interesuje czyjś porządek czy nieporządek na pulpicie -
              przekazuję tylko swoją wiedzę na ten temat, a czy ktoś się do tego zastosuje,
              to prawdę mówiąc mi wisi :-)
            • vip17 Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 17:46
              o prosze fachowiec to i od razu wie o co chodzi.czyżbym żle zadał pytanie?a ty beata jakbyś je sformułowała tak żeby wszyscy zrozumieli?
              • vip17 Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 17:52
                chodziło o wypowiedz pobika.
              • beata_ Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 18:02
                Zacznijmy od tego, że ja bym pytania tego rodzaju w ogóle nie zadała :-))
                Nie korzystam z ustawień domyślnych w zapisywaniu czegokolwiek, więc nie widzę
                potrzeby ich zmieniać - ot, paradoks taki :-)

Powiem ci tylko, że jak dotąd zawsze otrzymywałam odpowiedź na swoje pytania i
                nie stawiałam na to, że ktoś się w końcu domyśli, o co ja właściwie pytam...
                Jeśli nie udało mi się od razu precyzyjnie sformułować pytania, bez obrażania
                się i aroganckich komentarzy lepiej opisywalam problem, bo w końcu chodzi o to,
                żeby ktoś mi pomógł, nie? Wystarczy, że ten problem mam ja, po co utrudniać
                życie tym, którzy mają pomóc mi go rozwiązać ? :-)
        • Gość: Szpaq Re: zapis na pulpicie IP: 212.160.196.* 20.01.07, 12:51
          To jak sie uczysz to nie zapisuj na pulpicie, jezeli plik podczas sciagania sie
          uszkodzi i nie bedzie mozliwe wczytanie np jego ikony to explorer wywali blad
          pozostanie usuwanie poza windows, a co bedzie jak sciagniesz wirusa na pulpit?
    • Gość: Dziadek Mroz Re: zapis na pulpicie IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.01.07, 14:02
      Dziewczyny maja racje ale mam lepszy humor wiec masz
      support.microsoft.com/kb/310147/pl
      google twoim przyjacielem tam sie nauczysz wszystkiego
      • qandre Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 16:20
        Przeniesienie folderu "Moje dokumenty" jest dobrym pomysłem, tyle że w kwestii pulpitu niczego nie zmienia.

Lokalizację folderu "Pulpit" można zmienić edytując rejestr, konkretnie wartość Desktop w kluczu:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

Ale, z przyczyn o których wspomiał Szpaq, zdecydowanie odradzam unieszczanie na pulpicie plików (szczególnie wykonywalnych czy multimedialnych), bezpieczniej jest umieścić tam skrót.

• krzysztofsf Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 16:27
          qandre napisał:

> Przeniesienie folderu "Moje dokumenty" jest dobrym pomysłem, tyle że w kwestii
          > pulpitu niczego nie zmienia.
          >
          > Lokalizację folderu "Pulpit" można zmienić edytując rejestr, konkretnie wartość
          > Desktop w kluczu:
          >
          > HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell
          > Folders
          >
          > Ale, z przyczyn o których wspomiał Szpaq, zdecydowanie odradzam unieszczanie na
          > pulpicie plików (szczególnie wykonywalnych czy multimedialnych), bezpieczniej
          > jest umieścić tam skrót.
          >

Najlepiej skrot do folderu - wtedy wrzucamy mycha na pulpicie do skrotu, a fizycznie pliki laduja gdzie idziej, na iinym dysku np.
    • vip17 Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 18:38
      widzę że i tak nie uzyskam odpowiedzi na moje pytanie dlatego też skończmy tę głupawą pyskówkę.jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam.
      • beata_ Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 18:48
        Jasne, weź szmatki i idź na inne podwórko :-))

Człowieku! Tyś jeszcze porządnej pyskówki nie widział :-)))
    • t-800 Re: zapis na pulpicie 20.01.07, 18:51
      s7.net.pl/start/content/view/21/9
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka