Dodaj do ulubionych

Zdjęcia z komórki

26.01.07, 13:39
Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program,
który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości? Bardzo dziękuje za
Waszą pomoc. Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Laptopowiec Re: Zdjęcia z komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:49
      > Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program,
      > który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości?
      powiekszanie zwykle nie powoduje utraty rozdzielczości, to ryzyko jest raczej
      przy zmniejszaniu. A Tobie chodzi pewnie o program który zwiększy rozdzielczość
      przy powiekszaniu. Ale nie istnieje niestety program, który jest w stanie
      wydedukować, jakie szczegóły istniały w rzeczywistości podczas robienia zdjęcia
      ale nie zostały zarejestrowane przez aparat. Mówiąc krótko: tak, sa programy
      które zwiększają ilość pikseli, ale zdjęcie po takiej obróbce i tak bedzie
      kaszaniaste i nic więcej jak na oryginale nie bedzie widać.
      • Gość: Laptopowiec Re: Zdjęcia z komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:04
        Jak nie wierzysz, to spróbuj chocby darmowym IrfanView: resize/resample (CTRL+R)
    • Gość: Mavica Re: Zdjęcia z komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:53
      mariollo1 napisał:

> Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program,
      > który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości?

Nie ma takiego programu na świecie co z fotki zrobionej komóreczką, czyli o
      gó..an*j jakości zrobi zdjęcie w miarę dobrej jakości.

Ta samam reguła dotyczy zreszta i kiepskich aparacików cyfrowych - cudów nie
      ma !

• marex59 Re: Zdjęcia z komórki 26.01.07, 16:44
        Można zwiększyć zdjęcie programem Photo-Zoom a następnie za pomocą programu
        Noiseware go oczyścić i prawdę mówiąc jest dosyć dobry efekt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka