mariollo1 26.01.07, 13:39 Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program, który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości? Bardzo dziękuje za Waszą pomoc. Pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Laptopowiec Re: Zdjęcia z komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:49 > Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program, > który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości? powiekszanie zwykle nie powoduje utraty rozdzielczości, to ryzyko jest raczej przy zmniejszaniu. A Tobie chodzi pewnie o program który zwiększy rozdzielczość przy powiekszaniu. Ale nie istnieje niestety program, który jest w stanie wydedukować, jakie szczegóły istniały w rzeczywistości podczas robienia zdjęcia ale nie zostały zarejestrowane przez aparat. Mówiąc krótko: tak, sa programy które zwiększają ilość pikseli, ale zdjęcie po takiej obróbce i tak bedzie kaszaniaste i nic więcej jak na oryginale nie bedzie widać. Link Zgłoś
Gość: Laptopowiec Re: Zdjęcia z komórki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:04 Jak nie wierzysz, to spróbuj chocby darmowym IrfanView: resize/resample (CTRL+R) Link Zgłoś
Gość: Mavica Re: Zdjęcia z komórki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:53 mariollo1 napisał: > Dostałem kilka zdjęć z telefonu komórkowego. Czy istnieje jakis program, > który pozwala je powiększyć bez utraty rozdzielczości? Nie ma takiego programu na świecie co z fotki zrobionej komóreczką, czyli o gó..an*j jakości zrobi zdjęcie w miarę dobrej jakości. Ta samam reguła dotyczy zreszta i kiepskich aparacików cyfrowych - cudów nie ma ! Link Zgłoś
marex59 Re: Zdjęcia z komórki 26.01.07, 16:44 Można zwiększyć zdjęcie programem Photo-Zoom a następnie za pomocą programu Noiseware go oczyścić i prawdę mówiąc jest dosyć dobry efekt Link Zgłoś