Dodaj do ulubionych

dwa problemiki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:14
mam do Was pytanie. zostawilam w piatek na noc komputer wlaczony. Rano po obudzeniu nie moglam uruchomic monitora, ktory sie zawiesil (komputer dziala). Zresetowalam kompa, ale na monitorze pojawily sie szare trojkaty, wiec chcialam jeszcze raz zresetowac tylko ze zamiast wlaczyc reset to nacisnela guzik wlaczania komputera, i jak sie zorientowalam to poprawilam resetem po 3 sekundach. Od tego czasu komputer sie wlacza i konczy jak tylko pokazuje sie plansza Windows XP, potem proces wlaczania nastepuje od poczatku i tak w kolko. Czy ja juz raczej powinnam zegnac sie z danymi czy jest jakis procent szansy ze mozna to jeszcze odzyskac (tak stwierdzajac na odleglosc( ;-)

i drugie pytanie. przez awarie uzywam teraz laptopa. tylko ze on ma jakis feler, bo jak pisze cos w Wordzie to nagle co jakis czas przeskakuje kursor myszki i moj tekst przeskakuje o kilka akapitow do gory albo wdziera sie w srodek innego akapitu i ja nieswiadoma pisze dalej :-( Moj brat twierdzi ze zle jest zainstalowany office, ale jak np. pisze cos w programie komunikacyjnym w necie i pisze do kogos tekst to tez nagle przeskakuje i pojawia sie strona ktora byla uzywana dwa poziomy nizej. Co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: dwa problemiki IP: *.klaudyny.waw.pl 28.01.07, 18:43
      1. Po włączeniu wciśnij klawisz F8. Komputer powinien uruchomić się w trybie
      awaryjnym . Jeśli się uruchomi to restart i powinno być ok..
      Gdy nie wejdzie w tryb serwisowy, sprawdź przyciski "Wł" i "reset", czy któryś
      nie zwiera.
      2. Podaj : jaka mysz, karta grafiki, typ laptopa, system operacyjny.
      • krisrr Re: dwa problemiki 28.01.07, 19:57
        2. Czy jest to laptop z tuchpadem, być może przy pisaniu naciskasz go i dlatego
        kursor przesuwa się w inne miejsce. Spróbuj go odłączyć w panelu sterowania i
        podłączyć myszkę jest wygodniejsza.
        • Gość: Agata Re: dwa problemiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 07:26
          myszke mam caly czas podlaczona, system XP

czy to moze byc zle zainstalowany office?
          • user0001 Re: dwa problemiki 31.01.07, 07:32
            Nawet jeśli masz podłączoną myszkę (zwłaszcza jeśli jest to myszka USB),
            touchpad może nadal działać. Jeśli nie używasz touchapada to wyłącz go (czasem
            jest przycisk nad touchpadem, częściej trzeba szukać w panelu sterowania).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka