Dodaj do ulubionych

Pytanie związane z PhotoPaintem

14.04.03, 20:50
Czy ktoś może podpowiedzieć mi jak w programie Photo Paint nałożyć
zeskanowany podpis na fotografię?
Obserwuj wątek
    • eyemakk Re: Pytanie związane z PhotoPaintem 15.04.03, 19:13
      wiem jak to zrobić we flashu i photoshopie... w photopaincie zapewne podobnie
      jak do jutra nei zapomne to sprawdze w pracy...
    • eyemakk Re: Pytanie związane z PhotoPaintem 16.04.03, 10:50
      no wiec robisz to tak.

otwierasz w photopaincie oba obrazki - napis i fotografie. napis zapewne trzeba
      wyciąć ze skanu. do tego używasz drugiej od góry ikonki z przybornika po lewej
      stronie. ale musisz wybrać opcje wycinania, przytrzymaj dłużej przycisk i
      wybierz "maska odręczna". wytnij napis w obszarze jaki chcesz by się znalazł na
      fotografii, jak juz bedziesz miec zaznaczony fragment ktory chcesz wkleić, to
      kliknij prawy przycisk myszy i wybierz "kopiuj". zmień obrazek na fotografie,
      znów prawy przycisk i "wklej" - możesz jeszcze poskalować napis, w zależności
      jak wielkiego chcesz go mieć

pozdro,
      blq
      • Gość: Fufek Re: Pytanie związane z PhotoPaintem IP: *.zab.cdp.pl, / 192.168.0.* 16.04.03, 12:48
        Dzięki, działa...
        • fufek Re: Pytanie związane z PhotoPaintem 17.04.03, 10:02
          Mam kolejne pytanie: chcę, żeby w zeskanowanym, odręcznym podpisie, białe tło
          zeskanowanej kartki zamienić na przeźroczyste. Oczywiście, można to zrobić
          różdżką, ale jest to narzędzie nieprecyzyjne (brzegi podpisu pozostaną
          wystrzępione). Wiem, że jest jakaś metodą na tą operację - funkcja, która
          odpowiada wyłącznie za zmiksowanie podpisu z tłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka