wch 17.05.03, 21:42 Wsiada informatyk do taksówki. Taksiarz pyta: - Gdzie jedziemy? - 192.168.4.1. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: banglad Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.05.03, 18:27 proponuje rozwinąć wątek samochodem jedzie chemik fizyk i informatyk w pewnej chwili silnik gasnie auto sie zatrzymuje nie pomagaja zadne standardowe dzialania w celu uruchomienia maszyny fizyk odzywa sie i mowi: - na pewno jestesmy w jakiejs anomalii geofizycznej nic na to nie poradzimy na to chemik: - to na pewno wina mieszanki, za malo oktan a informatyk po chwili namyslu: - a moze wysiadziemy i wsiadziemy ? bulba Link Zgłoś
vladip Re: Dowcip 'branżowy' :-) 25.05.03, 17:06 Rozmawia dwóch adminów: - Wiesz, wczoraj mój kumpel uszkodził w ciągu 5 min serwer. - Co ty powiesz?!! Jest hackerem??? - Nie, debilem!!! Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.espol.com.pl 25.05.03, 17:46 Jeden z moich ulubionych: Żona posłała męża-informatyka po zapałki. Wrócił po dwudziestu minutach. Żona pyta: - Dlaczego tak długo? - Sprawdzałem w sklepie, czy nie dali mi wersji demo. Wszystkie działają! Link Zgłoś
Gość: A Wojtek Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 25.05.03, 19:47 Kolega prosi kumpla: pożycz mi 1000zł. Dobra, dam ci okrągłe 1024 pada odpowiedź. Link Zgłoś
Gość: Alice To też dobre... IP: *.espol.com.pl 25.05.03, 20:43 Amigowiec został porażony przez swoją ukochaną Amigę na śmierć i poszedł do nieba. Staje przed Świętym Piotrem, a Św. Piotr się go pyta: - Chciałbyś, amigowcu, pójść do nieba czy do piekła? - Chciałbym się rozejrzeć - odpowiada amigowiec. - Patrz, tak wygląda niebo - mówi Św. Pieter - pokazując dookoła. - Niby chłodno tu - inteligentnie zauważa amigowiec. - Teraz chodź, pokażę ci piekło - mówi Św. Pieter Zjeżdżają do piekła, patrzą, a tam gołe panienki siedzą na monitorach - na ekranach widać rajowane d*.*y też - dookoła leżą Amigi, a nawet najnowszy model "Amiga CD Power Belzebub" z procesorem Matolarola 40000000000, która ma 100 TMipsów. Wracają na górę - czyli do nieba - i Św. Pieter się pyta: - No to jak - niebo czy piekło? - Nie obraź się, Św. Pieter - ale ja wolę do piekła - mówi amigowiec. Dobra, pojechał na dół, wychodzi z windy a tu go dwa diabły za bary i do beczki ze smołą. Przestraszony amigowiec - krzyczy, co się stało z tamtym piekłem, które widział poprzednio. Na to jeden z diabłów odpowiada: - To było DEMO, baranie, DEMO... Link Zgłoś
vet_ Re: Dowcip 'branżowy' :-) 26.05.03, 04:40 wch napisał: > Wsiada informatyk do taksówki. Taksiarz pyta: > - Gdzie jedziemy? > - 192.168.4.1 eee, taką odpowiedź to mógł dać windziarzowi, taksówką to mógłby pojechać na jakiś routowalny, np. 217.96.18.150 ;-))) pozdr wojtek Link Zgłoś
kwieto Re: Dowcip 'branżowy' :-) 26.05.03, 21:06 To jeszcze trzeba taksiarza sprawdzic czy nie jedzie przez proxy, bo wtedy nadrabia kilometraz.... :"P Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: 217.153.73.* 26.05.03, 22:07 Dlaczego informatycy mylą Halloween z Bożym narodzeniem? - Bo (25 Dec = 31 Oct) Link Zgłoś
pollak Re: Dowcip 'branżowy' :-) 27.05.03, 13:46 wch napisał: > - 192.168.4.1. Dużo nie zapłaci, bo to 'lokalny' kurs ;) Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.espol.com.pl 28.05.03, 21:34 Do serwisu komputerowego przychodzi facet z urwaną tacką napędu CD-ROM i mówi: - Oberwała mi się ta podstawka na kawę... Link Zgłoś
Gość: Elvis Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.uni.opole.pl 30.05.03, 13:52 idzie gościu po łące, patrzy: żaba. No to ją sruuu do kieszeni, a żaba gada: - pocałuj mnie to zamienię się w księżniczkę. Gościu żabe wyciągnął, patrzy i nic. - pocałuj mnie to zamienię się w księżniczkę i wyjde za ciebie za mąż. Gościu żabe wyciągnął, patrzy i znowu nic. - pocałuj mnie to zamienię się w księżniczkę i wyjde za ciebie za mąż i będę ci gotować. Gościu żabe wyciągnął, patrzy i znowu nic. - Obiecałam ci że się zamienię, wyjde za ciebie i bede ci gotować, czego jeszcze chcesz? - E, bo ja to jestem informatyk, dziewczyny mnie nie interesują a jem pizze, ale gadająca żeba jest zajebista. Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.localdomain / 192.168.0.* 30.05.03, 14:07 - Chłopaki, ciągle gadamy o tych kompach i kompach. Porozmawiajmy o czym innym. - O czym na przykład? - No na przykład o dupach - O właśnie, dobre, bo mój komputer jest do dupy Link Zgłoś
Gość: leon_zawodowiec Re: Dowcip 'branżowy' :-) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 16:02 Synek mówi do ojca: "tatusiu, co zonacza 'HDD format completed'"? A na to ojciec: "Że już k*** nie żyjesz!" Link Zgłoś