Dodaj do ulubionych

naprawa procesora/cena

16.04.07, 14:58

Zalalam laptopa. Tragedia :), laptop nie moj. Prawdopodobnie procesor jest
spalony. Oddaje do naprawy. Slyszalam ze naprawa procesora jest tak droga,ze
taniej kupic juz nowy komp.. czy to prawda? Jakie to sa ceny..?
Nie znam sie kompletnie na komputerach, ale czas sie poznac skoro przyjdzie
mi za to placic.
Wdzieczna za odpowiedz
Kroff
Obserwuj wątek
    • Gość: Kontik Re: naprawa procesora/cena IP: *.trivadis.com 16.04.07, 15:19
      Prozecory sie tylko wymienia.. jesli zalalas notebooka to najpewniej stalo sie
      wiecej niz tylko procesor... Zanim poprosisz o naprawe to daj sobie to wycenic
      bo moze faktycznie bedzie taniej kupic nowy sprzet. Masz jakies prywatne OC?
      • Gość: Kontik Post scriptum IP: *.trivadis.com 16.04.07, 15:22
        Zobacz ile kosztuje taki sam uzywany notebook... moze uda Ci sie w miare tanio
        pozbyc problemu.
    • Gość: Greg Re: naprawa procesora/cena IP: 212.76.40.* 16.04.07, 15:28
      Spalonych podzespołów się nie naprawia tylko je wyrzuca.
      Prawdopodobnie "naprawa" miała by mieć postać wymiany płyty głównej, a ona
      kosztuje swoje...
      • Gość: ytr Re: naprawa procesora/cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:34
        Zawsze każdemu powtarzam "nie żryj i nie pij przy kompie"
        • Gość: gosc Re: naprawa procesora/cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:50
          Zawsze żrem i pije przy kompie, od dobrych kilkunastu lat. Jak do tej pory nic
          sie nie stalo.:)
          • Gość: trudno sie mowi Re: naprawa procesora/cena IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 16.04.07, 22:27
            A jak sie stanie to patrz wyzej. Skoro "zrem" i "pijem" to "siem liczem", ze
            sie cos stanie.
    • lampaa Re: naprawa procesora/cena 17.04.07, 17:12

Nie jadlam i nie pilam. Wielki przeciag zwalil wazon z kwiatami..:D takie
      kwiatki..
      Tak, jasne, najpierw mi wycenia naprawe, a potem decyzja.

Tak naprawde nie wiem czy to procesor. Ktos mi jedynie oznajmil ze skoro w
      ogole nie dziala to jest to procesor.. mozliwa jest jakas skromniejsza opcja?

skruszona kroff
      • Gość: Kontik Re: naprawa procesora/cena IP: *.trivadis.com 17.04.07, 17:16
        Najprawdopodonije procesor jest dobry i "jedynie" plyte diabli wzieli.. problem
        jest taki, ze plyta jest podstawowa czescia notebook i wymiana plyty to prawie
        jak kupno nowego (troche przesadzam, ale niewiele). Jaki to jest notebook?
        Podaj marke i typ, moze mozna kupic taki w podobnym wieku i stanie i calkiem
        mozliwe, ze wyjdzie taniej niz naprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka