monika01_2006 07.05.07, 21:31 Jestem zielona jak natka pietruszki i nie wiem czemu jak podłączę aparat do kompa kablem usb by sobie zdięcionka pooglądać komputernie pokazuje żadnego dodatkowego urządzenia.Jaka jest tego przyczyna i co zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
xulu Re: Podłączenie aparatu 07.05.07, 21:33 witaj kliknij w mój komputer i zobacz czy nie masz dodatkowego dysku?? Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 07.05.07, 21:40 W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie do aparatu, potem dopiero podłączyć kabelkiem USB i już można zdjęcia na kompa zasysać ;-) Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Podłączenie aparatu IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 22:30 Po podłączeniu kabla do PC włącz aparat. Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Podłączenie aparatu IP: *.c29.msk.pl 08.05.07, 01:46 Gość portalu: praktiss napisał(a): > W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie do > aparatu chyba chodzi o oprogramowanie instalowane w komputerze a nie w aparacie? wtedy korzystasz z tego programu,ale to niekonieczne ja podlaczam cyfraki roznych firm ( Coanoy tez) a nie korzystam z zadnego programu , aparaty wykrywane sa jako dodatkowy naped - musza byctylko w systemie do nich sterowniki ,ale jak u mnie w ME sa to i w nowszych chyba tez ? Link Zgłoś
Gość: monika01_2006 Re: Podłączenie aparatu IP: *.uznam.net.pl 08.05.07, 16:27 Klikałam w mók komputer ale nic nie pokazuje dodatkowego.A jakie to sterowniki jak je dostać? Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 08.05.07, 16:50 Gość portalu: monika01_2006 napisał(a): > Klikałam w mók komputer ale nic nie pokazuje dodatkowego.A jakie to sterowniki > jak je dostać? Może napisz wreszcie co to za aparat, mamy zgadywać? :-) Link Zgłoś
Gość: wobo1704 Re: Podłączenie aparatu IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:53 Jaki aparat i jaki system? (XP?, Vista?) Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 08.05.07, 16:53 Gość portalu: aaaaaa napisał(a): > Gość portalu: praktiss napisał(a): > > > W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie d > o > > aparatu > > chyba chodzi o oprogramowanie instalowane w komputerze a nie w aparacie? > wtedy korzystasz z tego programu,ale to niekonieczne > ja podlaczam cyfraki roznych firm ( Coanoy tez) a nie korzystam z zadnego > programu , aparaty wykrywane sa jako dodatkowy naped - musza byctylko w systemi > e > do nich sterowniki ,ale jak u mnie w ME sa to i w nowszych chyba tez ? Masz rację, wyraziłem się nieprecyzyjnie, oczywiście sterowniki należy zainstalowac w PC-cie :-) U mnie kolejność czynności jest taka: 1. Podłączam kabelkiem aparat do kompa. 2. Ustawiam aparat w tryb "przeglądania" zdjęć. 3. Uruchamiam aparat. 4. W PC otwiera mi się aplikacja do obsługi aparatu. Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Podłączenie aparatu IP: *.klaudyny.waw.pl 08.05.07, 17:05 Start ->> Panel sterowania ->> System ->> Sprzęt ->> Menadżer Urz. ->> Kontrolery uniwersalnej magistrali szer. Sprawdź czy któraś ikonka nie świeci na żółto. Jeśli tak, to odinstaluj sterowniki, restart i WinXP zainstaluje je ponownie. Jeśli posiadasz WinXP bez SP2 sterowniki USB mogą działać wadliwie. Czy inne urz. USB działają poprawnie(mysz, pendrive itp.)Po połączeniu aparatu z komp. i włączeniu aparatu, WinXP powinien podać iż wykrył nowy sprzęt. Jeśli tego nie robi: Start ->> Panel sterowania ->> Narzędzia administracyjne ->> Zarządzanie komputerem ->> Zarządzanie dyskami sprawdź czy widoczny jest dodatkowy dysk wymienny. Jeśli jest, ale nie ma nadanej litery(np. E) , nadaj mu literę. wyjdź z Zarządzania i aparat powienien być widoczny. Podłącznie aparatu świetnie opisał(a) poprzednik Link Zgłoś
etom Re: Podłączenie aparatu 09.05.07, 00:41 Nie wiem jak w innych ,ale np. w cyfraku HP musialem ustawic ( w aparacie )czy ma byc reprezentowany jako dodatkowy naped czy korzystac z oprogramowania zainstalowanego z plytki dodanej do aparatu. Zaleznie od tego ustawienia albo byl "widziany" jako dodatkowy dysk ,albo startowal program obslugujacy aparat. Link Zgłoś