Dodaj do ulubionych

Podłączenie aparatu

07.05.07, 21:31
Jestem zielona jak natka pietruszki i nie wiem czemu jak podłączę aparat do
kompa kablem usb by sobie zdięcionka pooglądać komputernie pokazuje żadnego
dodatkowego urządzenia.Jaka jest tego przyczyna i co zrobić?
Obserwuj wątek
    • xulu Re: Podłączenie aparatu 07.05.07, 21:33
      witaj
      kliknij w mój komputer i zobacz czy nie masz dodatkowego dysku??
      • Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 07.05.07, 21:40
        W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie do
        aparatu, potem dopiero podłączyć kabelkiem USB i już można zdjęcia na kompa
        zasysać ;-)
        • Gość: Sławek62 Re: Podłączenie aparatu IP: *.klaudyny.waw.pl 07.05.07, 22:30
          Po podłączeniu kabla do PC włącz aparat.
        • Gość: aaaaaa Re: Podłączenie aparatu IP: *.c29.msk.pl 08.05.07, 01:46
          Gość portalu: praktiss napisał(a):

> W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie do
          > aparatu

chyba chodzi o oprogramowanie instalowane w komputerze a nie w aparacie?
          wtedy korzystasz z tego programu,ale to niekonieczne
          ja podlaczam cyfraki roznych firm ( Coanoy tez) a nie korzystam z zadnego
          programu , aparaty wykrywane sa jako dodatkowy naped - musza byctylko w systemie
          do nich sterowniki ,ale jak u mnie w ME sa to i w nowszych chyba tez ?
          • Gość: monika01_2006 Re: Podłączenie aparatu IP: *.uznam.net.pl 08.05.07, 16:27
            Klikałam w mók komputer ale nic nie pokazuje dodatkowego.A jakie to sterowniki
            jak je dostać?
            • Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 08.05.07, 16:50
              Gość portalu: monika01_2006 napisał(a):

> Klikałam w mók komputer ale nic nie pokazuje dodatkowego.A jakie to
              sterowniki
              > jak je dostać?

Może napisz wreszcie co to za aparat, mamy zgadywać? :-)
              • Gość: wobo1704 Re: Podłączenie aparatu IP: *.chello.pl 08.05.07, 16:53
                Jaki aparat i jaki system? (XP?, Vista?)
          • Gość: praktiss Re: Podłączenie aparatu IP: 195.47.201.* 08.05.07, 16:53
            Gość portalu: aaaaaa napisał(a):

> Gość portalu: praktiss napisał(a):
            >
            > > W moim 3-letnim Canonie A70 trzeba najpierw zainstalować oprogramowanie d
            > o
            > > aparatu
            >
            > chyba chodzi o oprogramowanie instalowane w komputerze a nie w aparacie?
            > wtedy korzystasz z tego programu,ale to niekonieczne
            > ja podlaczam cyfraki roznych firm ( Coanoy tez) a nie korzystam z zadnego
            > programu , aparaty wykrywane sa jako dodatkowy naped - musza byctylko w
            systemi
            > e
            > do nich sterowniki ,ale jak u mnie w ME sa to i w nowszych chyba tez ?

Masz rację, wyraziłem się nieprecyzyjnie, oczywiście sterowniki należy
            zainstalowac w PC-cie :-)

U mnie kolejność czynności jest taka:
            1. Podłączam kabelkiem aparat do kompa.
            2. Ustawiam aparat w tryb "przeglądania" zdjęć.
            3. Uruchamiam aparat.
            4. W PC otwiera mi się aplikacja do obsługi aparatu.
            • Gość: Sławek62 Re: Podłączenie aparatu IP: *.klaudyny.waw.pl 08.05.07, 17:05

Start ->> Panel sterowania ->> System ->> Sprzęt ->> Menadżer Urz. ->>
              Kontrolery uniwersalnej magistrali szer.
              Sprawdź czy któraś ikonka nie świeci na żółto. Jeśli tak, to odinstaluj
              sterowniki, restart i WinXP zainstaluje je ponownie.
              Jeśli posiadasz WinXP bez SP2 sterowniki USB mogą działać wadliwie.
              Czy inne urz. USB działają poprawnie(mysz, pendrive itp.)Po połączeniu aparatu
              z komp. i włączeniu aparatu, WinXP powinien podać iż wykrył nowy sprzęt. Jeśli
              tego nie robi:
              Start ->> Panel sterowania ->> Narzędzia administracyjne ->> Zarządzanie
              komputerem ->> Zarządzanie dyskami
              sprawdź czy widoczny jest dodatkowy dysk wymienny. Jeśli jest, ale nie ma
              nadanej litery(np. E) , nadaj mu literę. wyjdź z Zarządzania i aparat powienien
              być widoczny.
              Podłącznie aparatu świetnie opisał(a) poprzednik
            • etom Re: Podłączenie aparatu 09.05.07, 00:41
              Nie wiem jak w innych ,ale np. w cyfraku HP musialem ustawic ( w aparacie )czy
              ma byc reprezentowany jako dodatkowy naped czy korzystac z oprogramowania
              zainstalowanego z plytki dodanej do aparatu.
              Zaleznie od tego ustawienia albo byl "widziany" jako dodatkowy dysk ,albo
              startowal program obslugujacy aparat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka