Dodaj do ulubionych

Nie kupować telefonów NOKIA !!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.01, 19:55
Przestrzegam przed zakupem (nawet za 2 gr, choć jest to chyba cena adekwatna
dla tej firmy) telefonów firmy NOKIA. Aparat 3210 jest całkim niezły, chyba
że akurat sie popsuje i musisz go zanieść do serwisu. Serwis najpierw odpowie
ci,że to poważna sprawa i musisz poczekac trochę dłużej.Dostaniesz aparat(po 22
DNIACH)z adnotacją : "przelutowanie,kalibracja,regulacja" .Oczywiście kłopoty z
połączeniami trwają dalej. Atakujesz serwis po raz drugi. I tu niestety
przesadzisz, wpiszą ci :"telefon używany w nadmiernej wilgotnośći" i -uwaga-
cofną gwarancję. Spotkało mnie to dwukrotnie u dwóch różnych operatorów,
przy czym BOK Polkomtela udawał, że wyjaśnia sprawę. Udało się wyjaśnić, że
nie chodzi o zalanie cieczą, ale o co dokładnie , nie wiadomo. Orły z serwisu
Nokii sugerowały pobyt z telefonem w puszczy Amazońskiej. Bardzo chciałbym, ale
nie byłem....No i musiałem kupić telefon od złodzieja, bo abonament trzeba
płacić jeszcze 15 miesięcy. Polkomtel bardzo martwi się ilością wyłudzanych
nowych aparatów, jednak sam generuje na nie popyt.
Jestem ciekawy podobnych przeżyć u innych użytkowników FORUM.

Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaku Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 21:53
      Mimo, ze dwukrotnie stracilem telefon...to nie poszedlem do zlodzieja i nie
      kupilem telefonu...
      przeciez ten telefon, ktory kupiles musial byc komus ukradziony (kto wie moze
      akurat mnie), juz lepiej jest taniej kupic jakis kiepawy fon w prepaidzie i was
      legalny telefon
      a co do serwisu... shit happens...
      wybierz motke, albo pancernego siemensa
    • Gość: bollo Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.01, 22:23
      Wez telefon idz do serwisu i skorzystaj z prawa rekojmi. Lachy nie robia takie
      jest prawo , musza wymienic na nowy.
      • gale Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! 02.12.01, 22:27
        Nie do serwisu a do sprzedawcy, jeśli chcesz skorzystać z rękojmi za wady. To
        po pierwsze.

Po drugie, raczej nie kupuj u złodzieja, to jest paserstwo.

Pozdrawiam,

gale
        ----
        gale.blog.pl
    • Gość: Mar Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: 213.25.197.* 02.12.01, 22:26
      Miałem podobną przygodę z Nokią, którą opisuję na forum Telefony. Niestety,
      obawiam się, że nie dotyczy to ani TYLKO Nokii ani TYLKO Polkomtela.
      Rozmawiałem niedawno z facetem, który prowadzi punkt sprzeedaży Ery. Oświecił
      mnie, że taka jest własnie polityka Nokii - odrzucić jak najiecej reklamacji.
      Za odrzucenie serwis TEŻ dostaje PROWIZJĘ! Technologicznie nie ma przeszkód,
      żeby zrobić solidniejszy aparat - ale po co, skoro lepiej sprzedać zamiast
      jednego kilka.
      Przypomniała mi się też historia mojego znajomego sprzed 2 lat, który kupił za
      grube pieniądze Eicssona, który był podówczas hitem komórkowej mody. Po
      miesiącu telefonu nie można było naładować. Serwis powiedział, że aparat jest
      do wyrzucenia, bo w wyniku działania wilgoci skorodowały styki gniazda
      ładowarki. Rozkręciliśmy ten aprat i za pomocą papieru ściernego usunęliśmy
      "awarię". Działał potem jeszcze bardzo długo... Wiadomo, że do telefonu MUSZĄ
      przdostawać się drobiny wilgoci - choćby para wydobywająca się z ust podczas
      rozmowy albo kiedy podczas upłau nosi się telefon w kieszeni. I taka ilość
      wilgoci nie powinna wpływać na działanie urządzenia, które ma przecież jakąś
      tolerancję na poziom wilgotności powietrza. Ale jeżeli serwis wykryje choćby
      odrobinę skondensowanej pary wodnej- to już odrzuca gwarancję. Dlatego
      najlepiej przed oddaniem aparatu do naprawy potrzymać go przed dobę w pobliżu
      kaloryfera.
      Zastanawia fakt, że nie słyszałem osoby, która skarżyłaby się na Motorolę czy
      Panasonica... Ale może to przypadek.
      • Gość: x Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! A siemensa? IP: *.unknown.uunet.be 04.12.01, 14:51
        Panowie, a jak jest z siemensem? Wlasnie konczy mi sie umowa z pewnym
        operatorem i staje przed decyzja wymiany nie tylko operatora ale i telefonu.
        Czy powinien to byc siemens?
        • Gość: Promode Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! A siemensa? IP: *.chello.pl 04.12.01, 21:39
          Mam teraz juz drugiego Siemensa - pierwszy ( C25 ) dzialal dwa lata bez
          problemu, a nowy ( SL45 ) mam narazie niecale 3 miesiace, ale jestem
          zadowolony. Zadnych problemow nie ma tylko, ze porzenoszenie mp3 przez port
          szeregowy to pomysl jakiegos sadysty... Ogolnie to najlepsze chyba telefony
          robia Siemens i Ericsson. Inne sa niezle, a Nokia to kupa ..... .
          • ssaczek Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! A siemensa? 15.12.01, 19:46
            Gość portalu: Promode napisał(a):

> Mam teraz juz drugiego Siemensa - pierwszy ( C25 ) dzialal dwa lata bez
            > problemu, a nowy ( SL45 ) mam narazie niecale 3 miesiace, ale jestem
            > zadowolony. Zadnych problemow nie ma tylko, ze porzenoszenie mp3 przez port
            > szeregowy to pomysl jakiegos sadysty... Ogolnie to najlepsze chyba telefony
            > robia Siemens i Ericsson. Inne sa niezle, a Nokia to kupa ..... .

Ciekawe!
            W firmie ze złomowanych telefonów Simensa!! i Ericssona!!!! można by całą zimę
            opalać w piecu i co ciekawe to jakoś tylko Nokie mają branie (nie powiem aby były
            doskonałe ale w porównaniu do innych są dużo lepsze, osobiście miałem Ericssona i
            to dopiero jest wielka kupa!)

• Gość: Bajbek Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! A siemensa? IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 08.12.01, 14:08
          Ja uzywam Siemensa S35 i jestem z niego bardzo
          zadowolony i wcale nie jest taki pancerny. Nowsze
          modele sa zgrabne i mniejsze od telefonow Nokii. Z
          przydatnych funkcji moge wymienic kalendarz z
          terminarzem, port na podczerwien, WAP, wybieranie
          glosowe. W Nokii trudno by szukac odpowiadajacego
          cenowo modelu ktory posiadal te funkcje jednoczesnie.
          Zawsze cos brakowalo.
      • yazek Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! 10.12.01, 01:50
        Z telefonem Panasonic to nie przypadek - mam od dwóch lat staa 520, bez WAPU i
        bajerów i z jednym starym dzwonkiem, ale działa zawsze i wszedze. POprzednio
        mialem Eryka GH628, buył OK, musialem go oddać firmie. Szkoda. Współczuje
        Nokiomaniakom i załuję, że muszą wydawać tyle kasy na "ubranka dla Barbie" :-)
      • macho Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! 11.12.01, 14:14
        Z tym Panasonic'iem to tak sobie zazartowales?
    • Gość: labeo Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.01, 18:37
      Ja stawiam na motorole, uzywam bardzo dlugo i chodzi bez problemow. Tez nie
      slyszalem zeby ktos inny mial problemy z ta firma. Wyjatek stanowia motorole
      serii M31xx (z ruchoma klapka, ktora mechanicznie nie wytrzymywala). Ale to
      stare modelu. Nokia ma mnostwo wodotryskow w wiekszosci niepotrzebnych,a
      telefon powinien sluzyc do rozmow a nie do przeliczania walut, gier itp.
      • Gość: Macieju Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.12.01, 01:13
        A ja mam Nokie 5110. Telefon przezyl wypadek samochodowy, kilkanascie lepszych
        upadkow, blizsze kontakty ze sniegiem itp. Ma prawie 3 lata i w zasadzie w
        ciagu pol roku powinienem wymienic akumulator i przyciski, bo maja juz brzydki
        kolor :)

Pozdrawiam
        Macieju
    • Gość: Doki Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.turboline.skynet.be 16.12.01, 09:26
      Zwroccie uwage, ze jak sie placi 2 zl za aparat, to trudno mowic o kupowaniu.
      Garbage in, garbage out.
    • Gość: wojtek Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.comtica.pl 16.12.01, 17:46
      Dotyczy to również "kultowego" modelu 6210. Jest ich w firmie sporo i mniej
      więcej po roku używania kolejno padają (notoryczne gubienie zasięgu, tak bez
      powodu). Inna sprawa, że Idea wymienia je od ręki (kluczowy klient). Dzięki
      temu mam polski słownik do SMSów. Wcześniej miałem 5110 przez 2 lata i nie mogę
      złego słowa na nią powiedzieć.
      PZDR
      Wojtek
      • Gość: Jacek Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 12:08
        To, ze Nokie maja branie to raczej tylko kwestia snobizmu. Ja mam 2 letnia
        motorole i juz-juz myslalem o wymianie na cos (przede wszystkiem lzejszego) ale
        tak sobie mysle - po cholere? Bajery mi zbedne, telefon ma dzwonic, gadac, i
        esemesic. Wap jest do d.
        PS. Co sadzicie o nowych (?) mitsubishi bodajze Trium?
        • Gość: Orzech Alcatel IP: 10.132.128.* 21.12.01, 00:33
          Zachęcam do kupna Alcatela. Bardzo solidne telefony. Mam już go ok 3 lat, zero
          problemów i nawet baterii nie wymieniałem.
          • Gość: Alpetrus Re: Alcatel IP: *.gazeta.pl 21.12.01, 00:57
            Ja mam Nokie 3310. Dziala juz od pol roku bez zadnych problemow. A ten pan co
            rozpocza watek to po prostu nadzial sie w sklepie na jakiegos dupka. Ja mialem
            podobna przygode ale z karta sieciowa w sklepie komputerowym. Sprzedali mi
            sypnieta a pozniej nie chcieli uznac rekojmi i kazali mi sobie isc samemu do
            serwisu. Oni wszyscy prawo konsumenckie maja gleboko w dupie, czy to jest
            telefon czy to jest karta sieciowa.
      • Gość: STYRO Re: Nie kupować telefonów NOKIA !!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.12.01, 05:09
        ja uzywam tylko aparatow Nokii i nie moge zlego slowa powiedziec. Zaczynalem od
        3110 - to dopiero byl dobry telefon... Pozniej bylo kilka innych modeli -
        wiekszosc mi ukradziono:-))) od czerwca mam 6210 i nie moge o niej zlego slowa
        powiedziec. Ma jedna wade (soft 04.08 z 25.10.00) czasem sie zawiesza, nie
        dziala zaden klawisz i sama sie wylaczy i wlaczy albo tez trzeba wyciagnac
        baterie i wlaczyc ja jeszcze raz... Od czerwca zdarzylo mi sie to moze z 3
        razy... Nastepnym razem tez kupie Nokie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka