Gość: Mała IP: *.tkdami.net 09.06.03, 17:19 Komputer mam od nie dawna i nie wiem jak to zrobic ,a chodzi mi o hasło aby zabezpieczyc przed niepozadanym uzywaniem prze mojego brata. Jak i gdzie je wprowadzic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
al-ki Re: HASŁO ????? 09.06.03, 20:33 A jaki masz system?? Bo jeśli inny niż XP, to i tak żadne hasło Ci nic nie da. Link Zgłoś
stratoos Re: HASŁO ????? 09.06.03, 21:49 istnieje jeszcze np. NT :) z tym, ze w pytaniu nie sprecyzowano czy haslo ma chronic profil, system czy wogole wlaczenie komputera. Link Zgłoś
da.killa Re: HASŁO ????? 09.06.03, 22:56 al-ki napisał: > A jaki masz system?? > Bo jeśli inny niż XP, to i tak żadne hasło Ci nic nie da. Wyobraź sobie, że jest cała masa systemów desktopowych, które oferowały zabezpieczanie profilu hasłem zanim w Redmond w ogóle pomyślano o WinXP... Link Zgłoś
Gość: Mała Re: HASŁO ????? IP: *.tkdami.net 09.06.03, 22:59 Mam win 98 i chodzi mi w ogóle o otwieranie komputera , poprostu nie chce aby on go uzywał (brat) . Link Zgłoś
Gość: east111 Re: HASŁO ????? IP: 111.111.111.* 10.06.03, 00:57 ...masz kilka mozliwosci,zeby brata zniechecic do twojego komputera ;) - ustawienie hasla w BIOSIe - zainstalowanie bootmanager'a chronionego haslem - instalacja programu zabezpieczajacego Win98 haslem. Tych programow jest cala masa,jednakze tylko niektore spelniaja swoje zadanie w 100%. Ja osobiscie polecilbym ( jesli nie masz klopotow z angielskim/niemieckim) visual key 99 for windows www.viskey.com/viskeypc/viskey99/index.html poniewaz ani w trybie awaryjnym ani w DOSie nie mozna go obejsc.(tzn.skasowac/zmodyfikowac i odpalic Win) Pozdrowienia::E111 Link Zgłoś
Gość: furry Re: HASŁO ????? IP: mechatron:* / 192.168.0.* 10.06.03, 09:44 po starcie komputera przeczytaj komunikaty szukaj czegoś typu AWARD albo AMIBIOS. zaleznie od tego jaki typ biosu masz: AWARD: przy starcie nacisnij 'del', wejdziesz do menu bios (niebieskie tlo). znajdz pozycje 'user password', ustaw tam haslo. AMIBIOS: o ile pamietam, do menu wchodzisz po nacisnieciu 'F1', znajdujesz cos typu 'user password' i ustawiasz fr Link Zgłoś
Gość: Mała Re: HASŁO ????? IP: *.tkdami.net 10.06.03, 23:37 DZIEKI ZA PODPOWIEDZI JUZ SOBIE TO ZMONTOWAŁAM Link Zgłoś