IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:20
Mam prośbę-czy mógłby mi ktoś wyjaśnić w przystępny sposób jak można muzykę z płyty cd, która nie jest w formacie mp3 przenieść do odtwarzacza mp3. Próbowałam kombinować z programem Exact Audio Copy, ale niestety nie zmienia się pojemność płyty i zajmuje ona dużo miejsca w odtwarzaczu. Bardzo dziękuję z góry tym cierpliwym, którzy wyłożą mi kawę na ławę:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: mp3 IP: *.spfdma.east.verizon.net 24.06.07, 17:56
      Trzeba najpierw dokonać translacji zapisu cyfrowego na płycie kompaktowej do
      formatu mp3, naprzykład przy użyciu Windows Media Player zakładka "Rip"
      • Gość: senier Re: mp3 IP: *.aster.pl 24.06.07, 18:19
        Albo przy pomocy innych programów, np.CDex.
        • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:03
          CDex zainstalowałam go....jak mam dołączyć spolszczenie? Ściągnełam spolszczenie i...nic:(A jeśli bez spolszczenia to jakie kolejne kroki stawiać aby zmniejszyć pojemnośc płyty? A w Windows Media P nie mam takiej zakładki - rip. I co teraz??:(
          • xulu Re: mp3 24.06.07, 21:12
            zainstaluj spolszczenie skąd pobrałaś ??

jeżeli zainstalujesz być może `potrzebna jest zmiana języka w programie...
          • oby.watel Re: mp3 24.06.07, 21:17
            Przecież Exact Audio Copy ma opcje tworzenia MP3 i OGG. Do pomocy zaglądałaś jak
            to zrobić?

Wejdź do "Opcji kompresji", przejdź na kartę "Zewnętrzna kompresja", zahacz
            "Uzywaj zewnętrznego programu do kompresji, wybierz koder użytkownika, wskaż
            położenie pliku LAME.EXE (stąd go ściagniesz:
            dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=661&t=36 )
            podaj rozszerzenie (z kropką) .mp3 i podaj parametry linii poleceń:

%l-V 5%l%h-V 2%h --vbr-new %s %d

Przepływność bitów ustaw jaką chcesz. Im mniejsza tym mniejszy plik i gorsza jakość.
          • Gość: ktoś Re: mp3 IP: *.spfdma.east.verizon.net 24.06.07, 21:23
            Gość portalu: mandarynka napisał(a):
            > A w Windows Media P nie mam takiej zakładki - rip. I co teraz??:(

To ściągnij i zainstaluj upgrade Windows Media Player do wersji 10.00.00.3646
            albo nowszej.
            • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:45
              chyba jestem...zupełnym naturszczykiem (delikatnie powiedziane) bo niestety nie poradziłam sobie mimo wszytskich udzielonych rad:(
              • oby.watel Re: mp3 24.06.07, 22:52
                Ezact Audio Copy ma dość rozbudowaną pomoc. Z jej pomocą dasz sobie rady.
                • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:56
                  pomoc jest nieaktywna, nie wiem dlaczego:( już mi ręce opadają:)
                  • oby.watel Re: mp3 24.06.07, 23:14
                    Pomoc w EAC-u jest nieaktywna bo ściagnęłaś wersję niepełną. Tu masz pełną
                    wersję z pomocą: www.cdrinfo.pl/downloads/cdr-eac

Ściągnij, zainstaluj. Do pomocy dostaniesz się klawiszem F1 lum z menu Pomoc.
              • Gość: senior Re: mp3 IP: *.aster.pl 24.06.07, 22:56
                POlecam jednak CDex. Jeżeli zainstalowałaś spolszczenie to po kliknięciu
                w "options" znajdź na liście "language"-"polish" i kliknij. Powinno się
                spolszczyć. Jeżeli nie to przecież też można używać. Są tam proste angielskie
                zwroty a interfejs jest bardzo intuicyjny. Możesz wtedy z paska wybrać "Convert"
                abo z ikon z prawej strony wybrać konwertowanie do MP3.
                • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:03
                  proszę powiedzieć, która ikona jest tą właściwą w CDex?:)
                  • Gość: senior Re: mp3 IP: *.aster.pl 24.06.07, 23:16
                    Gość portalu: mandarynka napisał(a):

> proszę powiedzieć, która ikona jest tą właściwą w CDex?:)

Druga od góry z prawej strony. Sprawdź tylko czy jest zaznaczony własciwy
                    napęd. Jeżeli jest własciwy to lista jest pełna a ikony aktywne.
    • Gość: @ Re: mp3 IP: *.chello.pl 24.06.07, 23:02
      Przecież u góry Windows Media Player jest opcja "zgraj"
      Musisz tylko w ustawić żeby zgrywało do formatu mp3.
      Narzędzia>>>opcje>>>zgraj muzykę>>>ustawienia zgrywania>>>ustaw na mp3>>>zastosuj.
      support.microsoft.com/kb/297015/pl
      www.pcworld.pl/news/104398/100.html
      • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:14
        U mnie jest inaczej Narzędzia-opcje-kopiuj utwór muzyczny-ustawienia kopiowania ....i niczego się tam nie da ustawić:(
        • Gość: @ Re: mp3 IP: *.chello.pl 24.06.07, 23:44
          Chyba masz starą wersje WMP.
          Instrukcja do CDex;
          www.poradykomputerowe.pl/porady_multimedia/kopiowanie_plyt_cd_audio_do_plikow_mp3-131.html
          • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 00:02
            udało się!!!!!!!!!!!! Bardzo dziękuję za pomoc.Będe mogła słuchać swojej ulubionej muzyki zawsze i wszędzie:):):)Dziękuję za życzliwość i cierpliwość:):):):):):):)
            • Gość: senior Re: mp3 IP: *.aster.pl 25.06.07, 00:35
              Z ciekawości. CDex czy WMP ?
              Pzdr.
              • Gość: mandarynka Re: mp3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:19
                CDex:), z WMP okazało się , że wersja nie taka a z aktualizacją był problem. Dobrzy ludzie zaglądają tutaj na forum:)Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka