Dodaj do ulubionych

jak ustawic zabezpieczenia windozy

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.03, 09:39
sie macie. mam pytanko: jak ustawic zabezpieczenia systemu (WindoWs98) zeby
nie pojawilay sie te wsciekle reklamy ? wylaczylem animacje, inteligentna
symulacje obrazu, wideo itp. a reklamy jak byly tak sa. najgorsze sa te ktore
odpalaja sie jako nowe okna IE. jest na to jakis sposob ? nie wiem co zrobic
z debugowaniem skryptow i innymi takimi. moze ktos znajdzie chwile i napisze
dwa zdania na ten temat ? dzieki
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Gwendal Re: jak ustawic zabezpieczenia windozy IP: *.chello.pl 22.06.03, 10:49
      Są dwa wyjścia: albo zainstalować sobie programik do odfiltrowywania pop-up'ów typu: Pop-up Killer czy (chyba) Window Washer, albo zainstalować sobie inną przeglądarkę np. Operę i w konfiguracji zaznaczyć opcję odpowiedzialną za niewyświetlanie pop-upów. Sam polecam drugą z tych opcji, gdyż Opera to naprawdę świetna przeglądarka oferująca dużą szybkość działania i masę innych ciekawych opcji.

Gwendal
      • Gość: zz Re: jak ustawic zabezpieczenia windozy IP: *.toya.net.pl 22.06.03, 16:25
        Nie Bawiłem się nigdy w Blokowanie reklam ale jak chodzi ci o wyskakujące okna
        to własnie bardzo dobrze blokuje je Opera
        Preferencje-->Okna ustawiasz zablokuj wyskakujące okna wiadomo
        to się nazywa wyskakujące okna lub Pop-up
        W IE 6 to mozesz sciągnąć program ~~~BPS ad/aware remover rozpoznasz go po
        tych literach BPS on ma kilka ~modułów do usuwania spy oraz do blokowania w IE
        tych pop-up napewno sa jescze inne programy do blokowania pop-up .....
    • Gość: Art Re: jak ustawic zabezpieczenia windozy IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 20:00
      Ja proponowałbym ci przesiąść się na Operę
      Albo możesz zainstalować np. Internet Seciuryty od symantecka i można takie rzeczy blokować albo ZoneAlarm (firewall) i tam też można blokować.

--==POZDRAWIAM==--
      • Gość: noctrl Re: jak ustawic zabezpieczenia windozy IP: *.gazeta.pl 22.06.03, 20:34
        a ja polecam tobie mozille. wg mnie to jest lepsza niz opera
        mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors&dfile=aHR0cDovL2FsZXJvbi5kbC5zb3VyY2Vmb3JnZS5uZXQvc291cmNlZm9yZ2UvbW96aWxsYXBsL01vemlsbGEtUEwtV2luZG93cy1JbnN0YWxsZXItQnVpbGQtSUQtMS40UkMxLmV4ZQ==

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka