Dodaj do ulubionych

nie widać plików ;/

IP: *.crowley.pl 28.07.07, 21:40
Witam serdecznie wszystkich, Może mi ktoś doradzić co mam zrobić: wkładam
płytkę cd z filmami do napędu dvd, otwiera się okno ale puste, tak jak by nie
widziało plików, nic nie widać po prostu. Gdy włożę płytkę z MP3-ójkami, widzi
je wszystkie normalnie. wie ktos może co jest przyczyną "niewidzenia" przez
napęd płytek dvd z filmami?
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: a.s.s. Re: nie widać plików ;/ IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.07, 22:53
      Oczywiscie rozumiem ze masz naped DVD w komputerze.
      Jeden z problemow to moze to (oczywiscie nic nie podajesz o sprzecie jaki masz?):
      www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
    • Gość: gosc Re: nie widać plików ;/ IP: *.retsat1.com.pl 28.07.07, 22:57
      Potrzebny kodek, albo aktualizacja firmware do napędu (prawdopodobnie).
    • Gość: lajosz Re: nie widać plików ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:16
      Jeśli jesteś na 100% pewna, że na tej płytce są jakieś pliki (filmy), to mogą
      mieć atrybut "ukryty" i wtedy nic nie zobaczysz.
      Aby to sprawdzić, otwierasz dowolny folder i z menu wybierasz "Narzędzia--
      >Opcje folderów i na zakładce "widok" w sekcji "Ukryte pliki i foldery"
      zaznaczasz "Pokaż ukryte pliki foldery" . Zamykasz wszystkie otwarte okna i
      wkładasz płytę z tymi filmami do napędu. Jeśli teraz znowu nic nie zobaczysz
      (puste okno) , to bardzo prawdopodobne, że po prostu nic tam nie ma.
    • Gość: facet z m2:) Re: nie widać plików ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:14
      weź lupę i popatrz jesli dalej nie będzie widac to bez mikroskopu sie nie obejdzie;)

Pomysł z atrybutami raczej odpada dlatego że wszystkie filmy nie byłyby ukryte raczej, jesli chodzi o sterowniki to też nie bardzo dlatego że mp3 widzi, a to w zasadzie taki sam plik jak plik standardu DVD video (chodzi mi tutaj o widoczność dla systemu).
      Kurcze naprawdę dziwny problem sam bym sie chętnie dowiedział jego rozwiązania, nie wiem może kontroler, nie ale to też nie???
    • Gość: Ani@ Re: nie widać plików ;/ IP: *.crowley.pl 29.07.07, 11:41
      Witam, dziękuje Panowie za zainteresowanie ale niestety Waż tród na marne się zdał. Zrobiłam wszystko copisaliście, aktualizację firmware, włączyleam ukryte pliki dopokazania, itd. Niestety dalej moj CD/DVDW SH-S182M nie widzi plików avi :/ gdy włoże jakąkolwiek inną płytkę , wszystko jest ok, płytkę z mp3, płytke od windowsa, wszystko pokzauje a jak wloze dvd z nagranymi filmami: napędu nie znaleziono !
      ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?
      pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: Ani@ Re: nie widać plików ;/ IP: *.crowley.pl 29.07.07, 13:56
      helpppppppppppppppppp
      • Gość: lajosz Re: nie widać plików ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:07
        Spróbuj włożyć inną płytke (niż tą której nie możesz odczytać) z jakimś AVI-
        kiem i zobacz czy pokazuje tego AVI-ka.
        Spróbuj nagrać (za pomocą tej nagrywarki) płytę CD z plikiem AVI i płyte DVD z
        filmem AVI. Na każdej płycie nagraj tylko jeden plik. Zobacz czy będą widoczne.
        Jeśli problem nadal występuje, to:
        Sprawdź tą płyte której twój napęd nie chce czytać, u kogoś na innym kompie.
        Podłącz swój napęd do innego kompa i wtedy spróbuj odczytu.
        Jeśli nadal nic z tego, to upewnij się, że ta płyta na której nic nie ma,
        rzeczywiście jest nagrana.
        • Gość: Ani@ Re: nie widać plików ;/ IP: *.crowley.pl 29.07.07, 17:28
          echh, dzięki za dobre chęci ale: na tej płytce na pewno są filmy nagrane, po prostu mi nie czyta DVD płytek, tylko zwykłe. Nie bede odpinać i sprawdzać u kogoś innego bo mim zdaniem niema sensu.
          pozdrawiam
          • Gość: facet z m2:) Re: nie widać plików ;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:30
            oj jest sęs jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka