Dodaj do ulubionych

zasilacz Mustang

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 18:43
Pracuję na zasilaczu Mustang ATX 2.03 KY-400W. Pogooglałem trochę i wszyscy
piszą, że to gó.. i trzeba go szybko wymienić. Problem w tym, że nie mam na
razie na to kasy i jeszcze 2-3 miesiące muszę go używać. Jak na razie
spokojnie mi wystarczał. Czy coś ryzykuję, używając takiego zasilacza?
Obserwuj wątek
    • daniellinux Re: zasilacz Mustang 19.08.07, 19:55
      Zasilacze tego typu przeważnie charakteryzują się zbyt przesadzonymi parametrami
      a więc zapewne zasilacz ten nie ma mocy 400 W tylko mniej, poza tym mogą nie
      posiadać filtrów przepięciowych i innych zabezpieczeń. Głównie może to prowadzić
      do niestabilnej pracy systemu, ale raczej nie ma większego ryzyka (chyba że masz
      w domu częste skoki napięcia). Ja miałem kiedyś zasilacz firmy Megabajt i służył
      mi spokojnie przez 4 lata bez żadnych problemów.
    • Gość: marek Re: zasilacz Mustang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:03
      Miałem kiedyś mustanga. Po roku przestał sobie działać. Na szczęście jego awaria
      nie uszkodziła innych podzespołów, co czasami się zdarza.
    • Gość: akodo moze napisz jaka masz konfiguracje komp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 20:05
    • Gość: kupstang Re: zasilacz Mustang IP: 69.13.8.* 19.08.07, 20:28
      > Czy coś ryzykuję, używając takiego zasilacza?

Ryzykujesz troszkę bardziej niż w przypadku markowego. Taki tani zasilacz może
      działać latami i nie robić kłopotów, a może się popsuć i przy okazji popsuć coś
      innego. Markowy zasilacz daje większe szanse na to że nie popsuje oprócz siebie
      innych podzespołów, ma też większe szanse na ochronienie komputera przed
      zdarzeniami typu przepięcia. Ale reguł nie ma.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: zasilacz Mustang IP: *.toya.net.pl 20.08.07, 00:29
        sorry - są reguły - prawdopodobieństwo że TAGAN rozwali podzespoły minimalne
        prawdopodobieństwo że MUSTANG (KOBIAN) rozwali podezespoły - BARDZO WYSOKIE!! -
        ( spali podzespoły w razie swojej awarii)
        po 2 STABILNOŚĆ napięć MUSTANGA - lepiej nie mówić to CODEGEN jest lepszy!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka