Gość: w rozterce IP: *.KORBANK.PL 20.08.07, 19:43 Poradźcie, który system kupić. "Najpoważniejszymi" programami, które zamierzam w przyszłości użytkować będą Photoshop i InDesign. Przed zakupem systemu chcę kupić nowy komputer. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: T-800 Re: Vista czy XP IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.08.07, 19:57 Trudno doradzić. Ja bym na razie nie pakował się w Vistę. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Vista czy XP IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.08.07, 20:13 Właśnie rozmawiam z koleżanką na GG, i bynajmniej nie o komputerach, i pisze: "Kurka, ta Vista zasrana Nie polecam" ;-) Link Zgłoś
Gość: akodo taki trend teraz... napisac ze Vista słaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:11 a z czym ma taki problem ta koleżanka? Link Zgłoś
t-800 Re: taki trend teraz... napisac ze Vista słaba 20.08.07, 21:39 Na przestrzeni paru miesięcy różne. Teraz akurat zniknął jej pasek zadań (musiała uruchamiać ponownie system). Komputer to nowy notebook. Link Zgłoś
azugatka Re: Vista czy XP 20.08.07, 20:18 Xp w wersji pro a jak bedziesz potrzebował uaktualnisz do visty Link Zgłoś
bwv1004 Re: Vista czy XP 20.08.07, 21:12 XP. Rozsądni ludzie trzymają się z dala od najświeższych technologii, zwłaszcza w tak skomplikowanych sprawach jak współczesny komputer czy system operacyjny. Rozsądni ludzie zamiast "leading edge of technology" mawiają "bleeding edge of technology" i czekają, aż technologia nieco dojrzeje i otrząśnie się z błędów dziecięctwa. Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: Vista czy XP IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.07, 21:14 Powoli producenci sprzetu komuterowego wracaja do XP. Kupujacy chca Komputer z XP - i jest ich coraz wiecej. Viste mozna zamowic majac XP zakupionego z komp.-placisz tylko za przesylke pocztowa. Link Zgłoś
m.gregor Re: Vista czy XP 20.08.07, 22:06 > Viste mozna zamowic majac XP zakupionego z komp.-placisz tylko > za przesylke pocztowa. Kolejny "wszystkowiedzacy" co gdzies cos slyszal a co nie doslyszal to sobie dopowiedzial. Akcja owszem, byla...Ale skonczyla sie w marcu. Dostawalo sie kupon, rejestrowalo sie go na stronie, i mozna bylo za cene przesylki i nosnika kupic Viste i Office'a 2007. Nie wiem jacy producenci sprzetu komputerowego wracaja do XP bo jak narazie notebookow z XP jest jakis 0.1%. Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: Vista czy XP IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.07, 22:51 "Nie wiem jacy producenci sprzetu komputerowego wracaja do XP bo jak narazie notebookow z XP jest jakis 0.1%." 0,1% w skali swiatowej to wiesz ile to jest????? I wlasnie chodzi o noteboki,niedawno pisali o tym ze Firma HP przechodzi na XP (i jeszcze jakas nie pamietam)!!!z mozliwoscia pozniejszego wgrania Visty(bezplatnie!!!). To jest uklon w strone klienta. Jesli w Niemczech ide do sklepu i chce kupic notebok z XP a go nie ma to na drugi dzien mam GO. Powiedz mi czy tak jest w Polsce? To jest uklon w strone klienta. Przepraszam bylem nie dawno w Polce i w sklepach komuterowych fachowosc sprzedawcow byla na poziomie PRL-u kiedy sprzedawali Telewizory Rubiny. Link Zgłoś
m.gregor Re: Vista czy XP 21.08.07, 12:30 Ale tu nie sa Niemcy tylko Polska. > I wlasnie chodzi o noteboki,niedawno pisali o tym ze Firma HP Gdzie tak bylo napisane (nie pisało ale było napisane)? > mozliwoscia pozniejszego wgrania Visty(bezplatnie!!!). Pokaz toto palcem bo chcialbym uwierzyc ze snie...Wiekszej bzdury juz dawno nie slyszalem... Link Zgłoś
Gość: a.s.s. Re: Vista czy XP IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.07, 12:59 Madralo - Google uzywaj: www.pcworld.pl/news/109508.html Najwięksi producenci notebooków - HP, Dell czy Toshiba, zaprzestali dodawania do swoich produktów systemu Windows Vista, a to za sprawą wielu skarg od użytkowników. Producenci laptopów będą jak wcześniej dodawać system Windows XP, który jak wiadomo jest nie tylko tańszy, ale i wydajniejszy. nt.interia.pl/news/powrot-do-windows-xp,948489 Link Zgłoś
kell99 Re: Vista czy XP 21.08.07, 19:29 Link na pcworld jest wazniejszy od rzeczywistosci? Wejdz na dell.com i zobaczysz, ze tylko niektore modele sa dostepne z XP. Wiekszosc 'promocji' jest dostepna tylko z Vista. Wiec bzdura z tym 'zaprzestaniem'. A jak ktos chce miec stabilnie i wydajnie, to kupuje Della z Ubuntu :P Link Zgłoś
m.gregor Re: Vista czy XP 20.08.07, 22:03 Co wy za bzdury piszecie ludzie? A XP HE juz nie mozna uaktualnic do Visty tak? Link Zgłoś
firmland Vista czy XP to zalezy od ramu ;] 20.08.07, 21:39 jak masz min 1 gb ram a najlepiej 2 gb to dawaj viste jest to zawsze nowszy system ale jak nie masz to tylko xp Link Zgłoś
kell99 Re: Vista czy XP to zalezy od ramu ;] 21.08.07, 15:09 Ja bym poczekal na wydanie lat usuwajacych razace bledy. Najbardziej denerwujacym bledem jest obsluga UAC - pomijam samo UAC, ale Vista czesto blokuje ekran, ale otwiera okno z zapytaniem UAC w tle - jest to nielogiczne skoro okno blokuje wszystkie aplikacje, a zostaje otwierane w tle.. Inna rzecz ktora mnie denerwuje to ukrycie podstawowych opcji pod tonami menu i okienek. Np chcac sie podlaczyc do sieci wifi nie wystarczy kliknac na ikonke, trzeba kliknac i wybrac opcje z menu, potem wybrac siec, otwiera sie kolejne okienko, gdy sa problemy z polaczeniem otwiera sie jeszcze kolejne okienko. To wszystko powinno byc dostepne pod prawym klawiszem myszy, wszystkie opcje da sie tam zmiescic. To dla mnie troche niezrozumiale czemu pakowac 2 opcje do okienka na 3/4 ekranu. To jest praktycznie wszedzie. Podstawowe opcje sa porozbijane na rozne okienka - co jest troche zalosne, ze wiele programow zostalo zywcem przeniesionych z XP - wystarczy przekopac sie przez dziesiatki okienek (np menadzer systemu, czy sieci). No i bledy. Sterownik ATI jest razaco niestabilny, nawet nowe wersje potrafia wylozyc caly system (piekne wzorki i czarne kwadraty na ekranie). Czasem zdarzaja sie takze sytuacje niezrozumiale - wlozenie karty SD powoduje zamkniecie systemu - to jak rosyjska ruletka - zamknie sie czy nie. Ja bym na razie zostal przy XP, do tego gdy programy ktore uzywasz dzialaja idealnie pod XP, a Adobe nie jest chyba ostatnio w najlepszych stosunkach z M$. Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Vista czy XP IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.08.07, 22:56 dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=7213 Link Zgłoś
Gość: p Re: Vista czy XP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.08.07, 00:29 I jak to bywa na tym forum glupota goni glupote a kazdy stara sie byc najmadrzejszy Najglupszy jest jednak pytajacy bo planuje uzywac bardzo specjalistyczne narzedzia a nie ma pojecia jakie te narzedzia maja wymagania (P.Shop) i nie ma zadnego znaczenia czy to bedzie Vista czy XP znaczenie ma jak ten czy tamten system poradzi sobie z zaawansowanymi aplikacjami.To pytanie jednak nie na tym forum. Link Zgłoś
Gość: w rozterce Re: Vista czy XP IP: *.KORBANK.PL 21.08.07, 17:22 Nie ma głupich pytań. Ty zaś jesteś zwyczajnym chamem. Link Zgłoś
azugatka Re: Vista czy XP 21.08.07, 20:12 W czym problem kup viste i xp w porownaniu z cena komputera i programow adobe to grosze Link Zgłoś
Gość: Reader Nie chcąc IP: *.ericsson.net 22.08.07, 07:06 się narażać (bo używam Visty i jestem zadowolony) sugerują wybór MacOS X i nowego komputera iMac :) Te dwa "najpoważniejsze" programy będą działały. Reszta (ta mniej poważna) również. Link Zgłoś