Dodaj do ulubionych

regedit w XP nie działa

• Gość: K4 Re: regedit w XP nie działa IP: *.acn.waw.pl 31.08.07, 19:34
      Zamiast regedit sprobuj wpisac %windir%\regedit
      i zobacz czy zadziala ... ewentualnie poszukaj czy w ogole masz na dysku taki plik.
      • mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 19:43
        Nie mam tego pliku. W Windows\system 32 jest plik regedt32.exe, ale klikanie na
        niego nic nie daje. Skopiowałam go do głównego folderu Windows, przemianowałam
        na regedit.exe, ale po kliknięciu na niego komputer coś tam miele, regedit.exe
        pokazuje się na liście procesów, ale nic się nie zmienia.
    • Gość: Kolobos Re: regedit w XP nie działa IP: *.escom.net.pl 31.08.07, 19:35
      Uzyj combofix, log wklej na wklej.org (razem z logiem z hijackthis) i daj link na forum.
      Sprobuj wypakowac regedit z plyty instalacyjnej + poszukaj czy masz gdzies na dysku ten plik.

• mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 20:55
        Tu są oba logi

wklej.org/id/a3659e6461
        • Gość: Kolobos Re: regedit w XP nie działa IP: *.escom.net.pl 31.08.07, 21:17
          Logi sa ok. Zgraj regedit.exe z plyty instalacyjnej XP, wczesniej usun te zepsute:
          C:\WINDOWS\system32\dllcache\regedit.exe
          C:\WINDOWS\regedit.exe
          • mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 22:21
            Dzięki za sprawdzeniu logów, przynajmniej uspokoiłam się, że nie mam wirusa
            (chociaż może miałam, bo co by tego regedita wykasowało?). Problem jest taki,
            że mam notebooka bez płytek, tylko z Recovery CDs, które umożliwiają tylko
            reinstalację wybranych sterowników, albo... całego systemu, co mi się nie
            uśmiecha. Patrzyłam w folderze i386, ale tam go też nie znalazłam, chyba że
            jest zakamuflowany... tylko jak?
            • Gość: Kolobos Re: regedit w XP nie działa IP: *.escom.net.pl 31.08.07, 22:53
              Powinien byc w i386\regedit.exe
              • mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 22:55
                Nie ma niestety, jest tylko regedit.ch_, regedit.hl_ i regedt32.ex_
                • Gość: Kolobos Re: regedit w XP nie działa IP: *.escom.net.pl 31.08.07, 23:07
                  To wypakuj regedt32:
                  Start->Uruchom->expand x:\i386\regedt32.ex_ C:\regedt32.exe
                  oczywiscie literki napedow itd wstaw swoje.
                  • mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 23:42
                    Owszem, wypakowałam nowy regedt32.exe, ale skąd wziąć regedit.exe?
                    "Regedt32.exe jest małym programem uruchamiającym program Regedit.exe." (cytuję
                    za support.microsoft.com/kb/141377/pl)
                  • mmoni Re: regedit w XP nie działa 31.08.07, 23:54
                    Ha, już nawet wiem, skąd ten problem. Sprawdziłam stare raporty Kasperskiego,
                    przy okazji infekcji Trojanem usunął mi regedit.exe zarówno z głównego folderu
                    Windows jak i z i386.
                    • Gość: Kolobos Re: regedit w XP nie działa IP: *.escom.net.pl 01.09.07, 00:54
                      Tutaj Ci wrzucilem regedit jak chcesz:
                      rapidshare.com/files/52556988/regedit.exe.html
                      Mozesz tez uzyc np:
                      www.safer-networking.org/files/regalyz.exe
                      • mmoni Re: regedit w XP nie działa 01.09.07, 13:25
                        Bardzo, bardzo dziękuję. Wszystko gra i buczy, mogę teraz niszczyć swój rejestr
                        do woli (pamiętając jednakże zawsze o zrobieniu kopii bezpieczeństwa).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka