Gość: Agnes IP: *.crowley.pl 05.09.07, 22:07 Witka, mam pytanko: zmniejszam zdjecie w Infraviev i fajnie mi sie skurcza ale jest czarno-białe, a ja woalałabym kolorowe, jak zrobić zeby zostały kolory? wie ktoś? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Paweł Re: zmniejszenie zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 22:21 A jak to robisz ? Dajesz CTRL+R, zmieniasz rozmiary i zmieniają Ci się kolory ? Link Zgłoś
mospin1 Re: zmniejszenie zdjęcia 06.09.07, 07:17 dziwna sprawa! pierwsze słysze zeby zmniejszając fotki robiły sie czarno-białe <hmmm> Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: zmniejszenie zdjęcia IP: *.crowley.pl 06.09.07, 07:45 No otwieram takie duże w InfraViev i potem daje-resize/resample, następnie "set new size as percentage of oryginal" i tam w okienkach zmieniam ze 100 na 50 % i to wszystko, zapisuje plik a gdy otwieram ten zmniejszony jest czarno biala fotka nie kolorowa :? Link Zgłoś
bwv1004 Re: zmniejszenie zdjęcia 06.09.07, 07:59 Albo dziwne zdjęcie albo dziwny program. Spróbuj inne zdjęcie (z innego aparatu, nie jest to Nikon aby?). Spróbuj inny program, np. XnView. Link Zgłoś
Gość: praktiss Re: zmniejszenie zdjęcia IP: 195.47.201.* 06.09.07, 11:32 Poszukaj opcji "save as greyscale", pewnie jest zaznaczona a nie powinna. Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: zmniejszenie zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 11:34 A spróbuj zapisać pod inną nazwą jakiekolwiek zdjęcie...W oknie Save Picture As zaptaszkuj Show Options Dialog i zerknij, czy nie ma ptaszka przy Save as grayscale (opis dotyczył zapisu w formacie JPG). Link Zgłoś