Gość: Agata
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
09.09.07, 23:19
Prosze o jakas podpowiedz.
Robie mape w Corelu. Fizyczna. Pracuje na warstwach, mam tlo, 5 warstw z kolorami (gory, doliny itd), okolo 400 malenkich sygnatur miast i miejscowosci, rzeki itd. Calość zajela mi 450 kB. Pewnie gdzies popelnilam blad ze jest tak duzo (chociaz mapa jest kilkakrotnie powierzchniowo wieksza od formatu kartki A4. Nie znam sie za bardzo na Corelu, i tak dobrze ze udalo mi sie stworzyc mape ktora wizualnie jest OK na ekranie. Jest tylko jedno ale. Jak sie ja otwiera to kiedy probuje sie ja powiekrzyc albo przyblizyc, wowczas troche sie zacina tzn. na sekunde odslaniaja sie warstwy ktore powinny byc schowane pod spodem, a zaraz potem wszystko wraca do normy. Z pewnoscia cos schrzanilam. Pytanie. Czy moze mi ktos doradzic co robic zeby taka sytuacja sie nie powtorzyla, bo przez kolejny tydzien mam zamiar robic inna mape, co mam robic zeby tego bledu uniknac? A moze jest jakis sposob zeby ta ist niejaca mape jakos poprawic bez wielkich rewolucji?
prosze o jakies porady (ale takie jak dla laika, bo jak napisalam powyzej nie jestem zbyt lotna z Corela).
z gory bardzo dziekuje
pozdrawiam