Dodaj do ulubionych

Format partycji systemowej bez utraty danych

IP: *.intelink.pl 15.11.07, 10:20
Cześć

Pomóżcie mi bo zaraz nie wytrzymam.

Mam w szkole do napisania pracę kontrolną. Oto jej treść:
Formatowanie i podział dysku na 4 partycje w systemie windows XP z wykorzystaniem dowolnego programu. Uwzględnić:
1.Komp ma dysk 100 GB
2.Tylko partycja systemowa
3.Uzytkownik ma dużo dokumentów i nie chce ich stracić
4.Komp ma CD-ROM i kartę sieciową, jest podłączony do sieci.

No i teraz tak. Rozumiem, że na dysku nie ma żadnych parrtycji. Jest całe 100GB gdzie jest i Windows, i załużmy jakieś filmy , piosenki, tapety itd. I teraz jak ja mam to sformatować, nie tracąc danych?? Załużmy, że mam 57GB danych i Windows. I co z tymi danymi? Co z nimi można zrobić, zeby ich nie stracić?

Bo rozumiem, że coś muszę z nimi zrobić, później z płytki XP zainstalować system od nowa i przy okazji tam sformatować dysk i podzielić go na partycje. Albo nawet zainstalować a podzielić sobie później jakimś programem. No i potem, jak już podzielę go an partycję spowrotem wrzucić te wszystkie dane, których nie chciałem utracić.

Ale co z nimi zrobić?

Pozdro
Obserwuj wątek
    • lambert77 Re: Format partycji systemowej bez utraty danych 15.11.07, 10:22
      partition magic 8 i wszystko jasne ;) że się wyrażę proste to jak
      pier..lenie
      • Gość: krzys Re: Format partycji systemowej bez utraty danych IP: *.intelink.pl 15.11.07, 10:28
        ale partition magic 8 nie jest darmowy, skad ja go wezme
      • Gość: krzys Re: Format partycji systemowej bez utraty danych IP: *.intelink.pl 15.11.07, 10:29
        a w wersji trial nie da sie raczej tego zrobic
    • Gość: Laptopowiec Re: Format partycji systemowej bez utraty danych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 11:18
      Jeśli komp ma zwykły CD-rom (nie nagrywarkę) to przerzucic wszystkie
      potrzebne dane na serwer lub inny komputer w sieci, sformatowac dysk
      i utworzyc partycje, zainstalowac XP, odtworzyc połaczenia sieciowe,
      ściagnąc dane ponownie na dysk kompa.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Format partycji systemowej bez utraty danych IP: *.toya.net.pl 16.11.07, 00:08
        Paragon partition manager - dołączany do wielu czasopism - w kilku ostatnich
        komputer światach był poszukaj na ich stronie!!
        • Gość: p Re: Format partycji systemowej bez utraty danych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.11.07, 02:15
          Krzysiu, ty chcesz zeby za ciebie zrobiono zadanie.Moze na dobry
          poczatek ty sam powiedz co trzeba zrobic a ktos z forum oceni czy
          twoj pomysl jest dobry, czy nie.Uwazaj na lekcjach albo nie
          wpuszczaj gosci tego forum w przyslowiowe maliny.Zadanie proste i po
          milion razy opisywane na tym forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka