Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net 08.08.03, 00:06 Ja dzieciaki odganiam od komputera. Niech ida w pilke pograc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jan.u Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.escom.net.pl 08.08.03, 01:54 Ciekawe, choć trudno powiedzieć, że zaskakujące. Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.ny325.east.verizon.net 08.08.03, 02:24 Niby ja tez kupilem,zeby dzieciaki mogly se pouzywac,ale one wola polatac na swiezym powietrzu. Link Zgłoś
Gość: uygiyf Re: Kompolacy AD 2003 IP: 192.168.1.* / 192.168.1.* 08.08.03, 09:15 nie zgadzam sie . moj stary ma 50-tke i umie nawet pasjansa ulozyc, taki zdolniacha. Link Zgłoś
Gość: jj Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.mimuw.edu.pl 08.08.03, 12:54 > nie zgadzam sie . moj stary ma 50-tke i umie nawet pasjansa > ulozyc, taki zdolniacha. moja mama ma 50tke i nie potrafii juz ulozyc pasjansa bez uzycia komuptera(oczywiscie do niczego innego komputera juz nie uzywa). Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.ny325.east.verizon.net 11.08.03, 20:54 Gość portalu: jj napisał(a): > > nie zgadzam sie . moj stary ma 50-tke i umie nawet pasjansa > > ulozyc, taki zdolniacha. > > moja mama ma 50tke i nie potrafii juz ulozyc pasjansa bez > uzycia komuptera(oczywiscie do niczego innego komputera juz nie > uzywa). To tez popieram! Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.acn.pl 08.08.03, 02:44 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Ja dzieciaki odganiam od komputera. > Niech ida w pilke pograc. A ja nie odganiam. Dzieci powinny mieć czas na piłkę i na komputer. Zwracałbym uwagę na to czy nie spedzaja zbyt dużo czasu na graniu. Link Zgłoś
Gość: JGA Re: Poprawnie po polsku... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.08.03, 03:53 "Naucza sie komputera" ???? Moze red. Wijciech Szacki w pierwszej kolejnosci nauczy sie poprawnej polszczyzny? Link Zgłoś
Gość: NIESKAPLIKOWANY A SAM PO INTERNECIE W TYM CZASIE CO?? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.08.03, 03:54 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Ja dzieciaki odganiam od komputera. > Niech ida w pilke pograc. Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: A SAM PO INTERNECIE W TYM CZASIE CO?? IP: *.ny325.east.verizon.net 08.08.03, 06:49 Gość portalu: NIESKAPLIKOWANY napisał(a): > > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > Ja dzieciaki odganiam od komputera. > > Niech ida w pilke pograc. Czasami rzeczywiscie tak,chociaz najczejsciej pisze w nocy. Link Zgłoś
Gość: Gościu Internet ogłupia ............ IP: 195.85.227.* 08.08.03, 08:03 i uczy chamstwa. Spójrzcie na większość wypowiadanych na czatach opinii. Ale życie ułatwia. A z prognozami już tak jest że są nic nie warte - spójrzcie na te sprzed 10 czy 15 lat. O tych sprzed 25 lat nie wspomnę ... Link Zgłoś
Gość: CyberArmy Re: Internet ogłupia ............ IP: 62.242.0.* 08.08.03, 13:45 Gość portalu: Gościu napisał(a): > i uczy chamstwa. Spójrzcie na większość wypowiadanych na czatach > opinii. Ale życie ułatwia. A z prognozami już tak jest że są nic > nie warte - spójrzcie na te sprzed 10 czy 15 lat. O tych sprzed > 25 lat nie wspomnę ... Trudno mowic o prognozach dotyczacych komputerow osobistych i internetu sprzed 25 lat, pojecie to bylo wowczas tak znane jak na poczatku lat 80-tych osiemnastego wieku. A chamstwa chyba w internecie nauczyc sie nie da. Tak trzeba byc wychowanym, a mysle ze tak daleko jeszcze nie zabrnelismy zeby cybernianie zajmowaly sie wychowaniem mlodziezy. Glupi ludzie pisze glupie rzeczy - czy to sprayem na murze, czy w internecie... tutaj jest wieksza anonimowosc, wiec na wiecej mozna sobie pozwolic. Link Zgłoś
Gość: AS Nowi analfabeci IP: *.geol.uni-heidelberg.de 08.08.03, 08:59 W odroznieniu od 40-latkow ich dzieci potrafia TYLKO obslugiwac komputer a traca z roku na rok umiejetnosc czytania, PISANIA!, mowienia a przede wszystkim ROZUMIENIA! To widac w zeszytach, prasie i po wynikach wyborow! Polacy juz sa pariasem Europy Link Zgłoś
Gość: Gościu Zawsze byli ........ IP: 195.85.227.* 08.08.03, 09:01 Pawiem i papugą ? Do dziś dnia nic się nie zmieniło w nowobogackiej mentalności. Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Nowi analfabeci IP: *.student.pw.edu.pl / 10.4.36.* 08.08.03, 09:19 sory ale co oznacza slowo pariasem (jestem komputerowcem) ... Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Nowi analfabeci IP: 213.68.127.* 08.08.03, 09:55 Gość portalu: wojtek napisał(a): > sory ale co oznacza slowo pariasem (jestem komputerowcem) ... No wlasnie to potwierdza teze o analfabetyzmie i umiejetnosci obslugi komputera, a nie umiejetnosci jego wykozystania. Google ci stary zdechlo ? swo.pwn.pl/haslo.php?id=20380 B. Link Zgłoś
Gość: jano "dostęp do internetu jest w Polsce jednym z najdroż... IP: 213.186.95.* 08.08.03, 09:32 "dostęp do internetu jest w Polsce jednym z najdroższych w Europie" serio?? nie sadze - zawsze jak mowie ze mam net za 50 zeta na miesiac to francuzi/niemcy/anglicy strasznie sie dziwia. naprawde jest to tak drogo?? Link Zgłoś
Gość: rkrk Re: Kompolacy AD 2003 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 10:46 Ale ten link nie działa :/ Link Zgłoś
Gość: Hrabia Re: Kompolacy AD 2003 IP: 157.163.205.* 08.08.03, 11:11 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Ja dzieciaki odganiam od komputera. > Niech ida w pilke pograc. I slusznie! Jeszcze beda w przyszlosci chcialy jakies programy pisac, albo wykonywac inna "inteligiencka" prace. A kto mi trawe skosi, dziedziniec wysprzata, do stolu poda?! Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Kompolacy AD 2003!!! wieś odsuwa do intern TPSA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 18:17 Witam, to że na wsi ludzie nie korzystają w znacznym stopniu z internetu, to też wina wszechwładnej TPSA. Mieszkam w Kęsowie w województwie kujawsko-pomorskim, gdzie świetnie od dziecka przygotowuje sie dzieci i młodzież do korzystania z komputera. W miejscowej szkole są dwie pracownie, jest kilku informatyków i łącze analogowe, bez linii światłowodowych, co pozwala na dokonanie przelewu definiowanego w mbanku już w 20 minut. A właśnie na wsi internet, szybki internet jest potrzebny najbardziej. Daleko tu do różnych instytucji państowych, bibliotek, specjalistow itp. Niestety, jako Gmina od kilku lat staramy się o to, aby TPSA zmieniła kilka kilometrów kabla na światłowód, a centralę na cyfrową. Nic z tego. Na razie nic też nie przyniosły proby interwencji u Rzecznika Praw Obywatelskich i list podpisany przez potencjalnych internautów, adresowany do Prezydenta RP. TPSA się nie opłaca, a my zostajemy nie z własnej winy z tyłu świata. mieszkanka wcale nie zapadłej wsi Alicja Kaszyńska alicja.s@hoga.pl Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kompolacy AD 2003!!! wieś odsuwa do intern TP IP: *.ny325.east.verizon.net 11.08.03, 21:03 Gość portalu: Alicja napisał(a): > Witam, > to że na wsi ludzie nie korzystają w znacznym stopniu z > internetu, to też wina wszechwładnej TPSA. Mieszkam w Kęsowie w > województwie kujawsko-pomorskim, gdzie świetnie od dziecka > przygotowuje sie dzieci i młodzież do korzystania z komputera. W > miejscowej szkole są dwie pracownie, jest kilku informatyków i > łącze analogowe, bez linii światłowodowych, co pozwala na > dokonanie przelewu definiowanego w mbanku już w 20 minut. A > właśnie na wsi internet, szybki internet jest potrzebny > najbardziej. Daleko tu do różnych instytucji państowych, > bibliotek, specjalistow itp. > Niestety, jako Gmina od kilku lat staramy się o to, aby TPSA > zmieniła kilka kilometrów kabla na światłowód, a centralę na > cyfrową. Nic z tego. Na razie nic też nie przyniosły proby > interwencji u Rzecznika Praw Obywatelskich i list podpisany > przez potencjalnych internautów, adresowany do Prezydenta RP. > TPSA się nie opłaca, a my zostajemy nie z własnej winy z tyłu > świata. > mieszkanka wcale nie zapadłej wsi > Alicja Kaszyńska > alicja.s@hoga.pl Szczerze mowiac,nie wiem gdzie jest Kesowo,ale ty rownie dobrze mozesz nie wiedziec gdzie jest Ozarow Maz. Chyba pozostaje ci emigracja. Link Zgłoś