Dodaj do ulubionych

odistalować Explorera?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 21:27
Drodzy,

Czy z punktu widzenia przeciętenego użytkownika, coś ryuzykuję, jeżeli wywalę
ze swojego twardziela cały Internet Explorer?

Użytkuję tylko mozillę, ale czy wywalenie IE może mieć dla mnie jakieś
niekorzystne skutki?

Proszę o odpowiedzi zaawansowanych użytkowników.

Dzięki.

Obserwuj wątek
    • barone Re: odistalować Explorera? 04.01.08, 22:09
      W jaki sposób chcesz usunąć Internet Explorer?
      Całkowicie?

Niekorzystnych skutków może być wiele:
      - niemożliwość korzystania z Windows Update
      - niedziałający Gadu-Gadu
      - niedziałająca pomoc Windowsa
      ...

A w ogóle to co Ci przeszkadza? Nie używaj Internet Explorera i już.
      Problemów z usunięciem sporo, a po usunięciu jeszcze więcej.
    • Gość: robert25 Re: odistalować Explorera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 22:36
      Ale po co chcesz usuwac? Ja tez mam Mozille, konkretnie Firefoxa, ale nie
      rozumiem jaki jest sens wyrzucania IE? Juz pomijajac to co napisal barone, IE
      przydaje sie w momencie, gdy dana strona nie dziala prawidlowo pod Firefoxem, a
      zdarzaja sie takie przypadki... Zostaw go, na pewno jeszcze ci sie przyda..
      • Gość: tom Re: odistalować Explorera? IP: *.watf.cable.ntl.com 04.01.08, 22:46
        dlatego jeszcze oprócz Firefoxa ma Opere, IE tylko w ostateczności co bardzo
        rzadko sie zdarza
    • Gość: zrob_se_dobrze Re: odistalować Explorera? IP: *.c192.msk.pl 05.01.08, 02:54
      IE nie da sie odinstalowac ( nie ma deinstalatora), a jak go recznie wywalisz to
      windows raczej na pewno przestanie dzialac, bo to integralna czesc systemu.
      • Gość: gosc Re: odistalować Explorera? IP: *.retsat1.com.pl 05.01.08, 14:10
        Próbowałem. I uwierz mi efekty nie były za ciekawe.
    • Gość: jazon Re: odistalować Explorera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 18:20
      www.litepc.com/xplite.html
    • Gość: brunnet Re: odistalować Explorera? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.01.08, 18:40
      Była taka możliwość w systemach win95-w2k, oprócz Me i IE 5.5.
      Jeżeli masz XP z IE 6, to możesz: cytuję

Program Internet Explorer 6 jest preinstalowany domyślnie we wszystkich wersjach
      systemu Windows XP i nie można go odinstalować. Aby producenci komputerów mogli
      elastyczniej konfigurować instalowane wersje systemu Windows XP, firma Microsoft
      umożliwiła producentom OEM, administratorom i użytkownikom zablokowanie dostępu
      do programu Internet Explorer z pozostawieniem niezmienionego i w pełni
      funkcjonalnego kodu programu Internet Explorer, dzięki czemu zależne od tego
      kodu programy i funkcje systemu operacyjnego działają normalnie. Na przykład w
      systemie Windows XP obsługiwany jest przełącznik „IEAccess=off” w pliku
      Unattend.txt, a program Internet Explorer dodano do sekcji Dodaj/Usuń składniki
      systemu Windows narzędzia Dodaj/Usuń programy w Panelu sterowania. Nie powoduje
      to ponownej instalacji programu Internet Explorer.

cytat ze strony: support.microsoft.com/kb/318378
      • Gość: zrob_se_dobrze Re: odistalować Explorera? IP: *.c192.msk.pl 06.01.08, 03:19
        Gość portalu: brunnet napisał(a):

> Była taka możliwość w systemach win95-w2k, oprócz Me i IE 5.5.

ale "odinstalowanie" polegalo tylko na przywroceniu poprzedniej wersji IE a nie
        na jego odinstalowaniu ( w ME tez )

> umożliwiła producentom OEM, administratorom i użytkownikom zablokowanie dostępu
        > do programu Internet Explorer z pozostawieniem niezmienionego i w pełni
        > funkcjonalnego kodu programu Internet Explorer...

to dokladnie to samo jak ..... nieklikanie w ikone IE :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka