Dodaj do ulubionych

Wybór monitora lcd 24

05.01.08, 18:56
Właśnie zrobiłem update kompa, a teraz szukam jakiegoś porządnego, dużego
monitora. Rozglądałem się i stwierdziłem, że mam olbrzymi wybór w 22" ale też
znalazłem kilka ciekawych 24" i o to jeden z nich:

ACER P 243 W

Dostępność: brak

ilość:
Kod Producenta: ET.FP3WE.012
Typ matrycy: TN+CrystalBrite
Format obrazu: 16:10
Przekątna ekranu: 24 cale
Rozmiar plamki: 0,270 mm
Nominalna rozdzielczość: 1920 x 1200
Jasność: 400 cd/m2
Kontrast: 3000 :1
Czas reakcji matrycy: 2 ms
Kąt widzenia w pionie: 160 Stopni
Kąt widzenia w poziomie: 160 Stopni
Ilość wyświetlanych kolorów: 16,7 mln
Gniazdo D-Sub: 1 szt.
Gniazdo DVI: 1 szt.
Gniazdo HDMI: 1 szt.
Wbudowany zasilacz: True
Możliwość zawieszenia na ścianie: True
Zgodność z normami: UL, CUL, TUV/GS, T-Mark, ISO9241-3/-7/-8, FCC/B, VCCI, CE,
C-tick,BSMI,WHQL, ISO 13402-6
Kolor obudowy: Czarny
Pobór mocy Wł./Wył.: 90/2 W
Obserwuj wątek
    • krajek-krajek Re: Wybór monitora lcd 24 05.01.08, 18:57
      Chodzi mi oczywiście o państwa opinie na temat tego monitora, przypadkowo
      wcisnąłem enter i post sam wskoczył, zanim to napisałem.
      • Gość: akodo obsługuje choć HDCP? IP: *.chello.pl 05.01.08, 19:29
        ile kosztuje taki monitor? wydawac tyle kasy i wziać jakąś niefirmówkę tego nie
        zrozumiem.
        • krajek-krajek Re: obsługuje choć HDCP? 05.01.08, 20:07
          1600-1700 zł, nie wiem czy obsługuje ten format, za to widzę jaki ma kontrast i
          czas reakcji, oraz wielkość. Acer niefirmórka? Specjalista. Chciałbym jeszcze
          dodać, że chciałbym go wykorzystywać do gier. Jeśli ten monitor nie jest wart
          ceny albo jest zły to proszę o radę co do lepszego.
          • krajek-krajek Re: obsługuje choć HDCP? 05.01.08, 22:42
            No powiedzcie coś na temat tego monitora. Pomóżcie potrzebującemu.
            • Gość: akodo co mam CI powiedziec? IP: *.chello.pl 06.01.08, 10:56
              Acer to badziewie. Chcesz kupic jak najwięcej i zapłacić jak najmniej a chcesz aby każdy na forum napisał Ci jaki to wspaniały monitor. Dobry monitor 24" nie kosztuje 1700zł tylko 2500zł, monitor 24" bez obsługi HDCP to jakiś żart i naprawdę niewielu producentów decyduje się na taką bzdurę.
              www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/przeglad_paneli_LCD_2005/LG_L245WP.html
            • Gość: Mateo Re: obsługuje choć HDCP? IP: *.intersc.com.pl 06.01.08, 12:37
              Ja się nie znam więc nie pomogę własną radą. Ale mogę Ci poradzić, żebyś popytał
              sprzedawców na www.1klik.pl. Mi dobrze doradzili monitor, choć Tobie go nie
              polecę, bo jest mniejszy od tego który szukasz.
        • Gość: zrob_se_dobrze Re: obsługuje choć HDCP? IP: *.c192.msk.pl 07.01.08, 03:58
          Gość portalu: akodo napisał(a):

> obsługuje choć HDCP?

wow, monitor ???
    • Gość: Wigor Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 23:40
      www.proline.pl/shop.php?prodid=GATEWAY+SPVA+2485
      bierz tego, wielki, piękny i tani.

Wim że go mają bo dzwoniłem tylko na razie jest inwentaryzacja!
      • krajek-krajek Re: Wybór monitora lcd 24 06.01.08, 13:39
        Proponujesz mi gatewaya który ma to hdcp ale jednak jego kontrast i czas reakcji
        jest nie porównanie gorszy od mojego acera. Mówicie, że ten monitor jest zły
        tylko dlatego, że marka wam się nie podoba.
        • Gość: akodo czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama IP: *.chello.pl 06.01.08, 15:04
          dalem Ci linka do testu dobrego monitora wiec nie bredź, że różni się on tylko
          marką. Zresztą po co pytasz skoro wiesz lepiej? HDCP nie jest niczym wyjątkowym
          i dziwne by było aby monitor go nie obsługiwał, nie to świadczy o tym że jest słaby.
          • krajek-krajek Re: czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama 06.01.08, 15:15
            Jesteście beznadziejni, tyle wam powiem. Zadałem identyczne pytanie na forum
            Chipa i jeden osobnik lepiej mi wytłumaczył, podał przykłady, powiedział
            dlaczego jedno jest lepsze od drugiego, niż wy wszyscy razem wzięci. Potraficie
            tylko napisać BIERZ GATEWAYA bo ma HDCP, ACER to bezfirmówka.

Zawiodłem się na tym forum. Kiedyś na nie wszedłem i ktoś mi tu pomógł złożyć
            całego nowego kompa nazywał się Cena Sugerowana, liczyłem na to, że spotkam
            kogoś podobnego. Niestety spotkałem was.
            • Gość: ort Re: czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 15:38
              Ależ Paniczu, Panicz się nie unosi...
            • Gość: Realista Re: czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 16:16
              > Jesteście beznadziejni, tyle wam powiem.

Nie - to ty jesteś beznadziejny. Kolejna niedorajda, która nie wie co to google
              czy wikipedia, kolejny gość, który nie potrafi sam poszukać i wyciągnąć
              wniosków. Potrafisz tylko rzucać suchymi danymi i porównywać mniejsze albo
              większe parametry. Słusznie ci napisali na forum chipa, że cyt. "sorki ale nie
              masz pojęcia o czym piszesz , poczytaj najpierw trochę teorii związanej z LCD
              [...]".
              • krajek-krajek Re: czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama 06.01.08, 16:27
                Wiem, że mi tak napisał ale jakbyś nie zauważył, to niżej wszystko mi
                wytłumaczył. Każdy interesuję się czym innym, ja np. nie interesuję się
                monitorami, zmieniam je co kilka lat więc nie jest do dla mnie coś ciekawego.
                Właśnie po to są takie fora żeby pomóc i wytłumaczyć. Gdybyś mnie spytał jakie
                akcje kupić i dlaczego to bym ci pomógł jak tylko umiem, tego samego oczekuję od
                tych którzy siedzą na takich forach. Nie nazywaj mnie niedorajdą która nie umie
                wyszukać w google, bo szukałem. Wczoraj przeczytałem kilka for na ten temat i
                znalazłem 3-5 najbardziej godnych polecenia monitorów 22 calowych. Jednak jeśli
                chodzi o monitory 24 calowe jest tego zdecydowanie mniej i trudniej znaleźć.
                • kell99 Re: czlowieku nie spamuj, chyba ze to reklama 07.01.08, 00:20
                  IMHO warto jednak kupic 24" zamiast 22". Wyzsza rozdzielczosc bardzo sie
                  przydaje w codziennej pracy, a skoro polecasz HDCP to 24" bedzie w stanie
                  wyswietlic obraz HD 1080p bez skalowania.
                  Brak HDCP bedzie przeszkadzac tylko osobom ktore beda chcialy bawic sie w
                  ogladanie np filmow bluray (i to pewnie na Viscie i innych zaDRMowanych
                  systemach). Jezeli kupujacy nie bedzie chcial ogladac takich materialow to nie
                  warto sobie tym zawracac glowy.
    • pink.freud Re: Wybór monitora lcd 24 06.01.08, 22:16
      Owszem, forum jest do dupy:)
      Te Acery, które widziałem miały fatalną jakość obrazu.
      Matryce TN są w ogóle kiepskie, ale są tanie.
      Masz małe kąty widzenia. Powinny być 170. Kontrast bardzo dobry. Czas reakcji najlepszy jaki może być.

Ja bym wziął ten
      www.agito.pl/powyzej_19/hyundai_24_lcd_w241d.352.326630.html
      świetne parametry i ma HDCP (przejściówka na HDCP kosztuje 450zł)
      ajak nie masz kasy to ten
      www.agito.pl/powyzej_19/iiyama_24_lcd_prolite_b2403wsb1.352.326733.html
      z 22"
      www.agito.pl/LCD_powy_ej_19_quot_/Samsung_22__LCD_SM_2232BW.352.326420.html?bid=62
      • krajek-krajek Re: Wybór monitora lcd 24 06.01.08, 23:58
        Dzięki, a co myślisz o:

HP W2408h wydaje mi się ciekawym wyborem. Właściwie decydowałbym się na niego,
        gdyby nie ta błyszcząca szybka, działająca jak lustro.

Co do 22", gdybym miał wybierać w tej wielkość to zastanawiałbym się nad tymi
        monitorami:

Samsung 226BW
        Samsung 2232BW
        LG 22" LCD L227WT-PF
        HP w2207h
        NEC 223wm

O wszystkich słyszałem bardzo dobre opinie.
        • kell99 Re: Wybór monitora lcd 24 07.01.08, 00:22
          krajek-krajek napisał:

> HP W2408h wydaje mi się ciekawym wyborem. Właściwie decydowałbym się na niego,
          > gdyby nie ta błyszcząca szybka, działająca jak lustro.

Ja mam Samsunga 245BW. Pewnie niektorzy powiedza, ze blee bo to TN, ale ja jakos
          nie widze wielkich roznic i jestem baardzo zadowolony z tego monitora -
          szczegolnie biorac pod uwage, ze kosztowal 2/3 tego co moja 4-letnia 17" :P
        • pink.freud Re: Wybór monitora lcd 24 07.01.08, 02:33
          www.benchmark.pl/r.php?file=http://www.benchmark.pl/recenzje.php?najnowsze=30
          Nie jest zły ale dla mnie odpada ze względu na 2letnią gwarancję.
          Brałbym
          www.agito.pl/powyzej_19/iiyama_24_lcd_prolite_b2403wsb1.352.326733.html
          Szału nie ma ale jest przyzwoita. A jakbym miał więcej kasy to
          www.agito.pl/powyzej_19/hyundai_24_lcd_w241d.352.326630.html lub
          www.agito.pl/powyzej_19/hewlett_packard_lcd_24_lp2465.352.324444.html
          > Samsung 226BW
          > Samsung 2232BW
          Te 2 Samsungi napewno tak.
      • m.gregor Re: Wybór monitora lcd 24 16.01.08, 21:31
        > świetne parametry i ma HDCP (przejściówka na HDCP kosztuje 450zł)
        A Ty wogole wiesz co to jest HDCP?
    • Gość: Stolcek Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:16
      poczytaj sobie o 24 calowym Hyundai W240D -
      www.proline.pl/shop.php?n=zachwycajacy-24-calowy-hyundai-
      w240d mysle ze warto
      • kell99 Re: Wybór monitora lcd 24 07.01.08, 13:31
        Moze jestem dziwny, ale opis/opinie na stronie sklepu internetowego powinny byc
        ostatnia rzecza, ktora sklania Ciebie do zakupu jakiegokolwiek produktu. W koncu
        sklep chce sprzedac nawet najgorsze g****, a i czasem cytajac opinie mam
        wrazenie jakby byly preparowane by dodatkowo rozreklamowac produkt.

Moze na poczatek nalezy poczytac pclab/benchmark/toms hardware i wklejac linki
        do tych stron, a nie nieobiektywne reklamy ze stron sklepowych.
        • Gość: Mon24 Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 03:59
          Ale o tym monitorze można pocztywac na różnych forach i jest OK, jak
          za tą cenę. Sam kupiłem i jestem super zadowolony! Polecam forum
          PurePC!
        • Gość: Amen Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.dyn.optonline.net 16.01.08, 21:20
          Dziwny jest ale kraj(chociaz wiadomo ze kraj "tworza" ludzie).Nie spotkalem sie
          na zachodzie z az tak prymitywnymi reklamami(komputery) jakie sie spotka w
          Polsce, a moze jest to kwestia kultury w ogolnym slowa tego znaczeniu??
      • Gość: Gateway Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 00:06
        Gateway jest najlepszy, bo cena mniej niż 2000 zł, a np. taki 24
        calowy samsung cena 3800zł!
        • Gość: Amen Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.dyn.optonline.net 17.01.08, 04:56
          Bzdury,Acer najlepszy bo najtanszy.Hahahahahahahahaha
          Zegnam ta g.....z tego forum.
    • lukas_log Re: Wybór monitora lcd 24 17.01.08, 14:56
      Mi sie podoba LG L245WP, za ok 3300 mozna go dostac . Warty kazdej zlotkowki.
      • Gość: Misio Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 19:39
        Mam ten monitor od 2 dni i supoer sprawa. Świetny obraz. Polecam!
        • Gość: Bolo Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 03:44
          Super monitor!
    • Gość: 4 Samsung 2493HM IP: *.4web.pl 21.06.08, 12:59
      rozsądna cena, przyzwoite parametry.
    • Gość: Tomek Re: Wybór monitora lcd 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 16:34
      Ja bym polecił Asusa MK241H. Grałem na nim trochę u kumpla i jest naprawdę
      świetny. Ma HDMI i jest Full HD. Ma świetną jasność i bardzo równomierne
      podświetlenie, bardzo dobry kontrast, kąty widzenia i super czas reakcji. Poza
      tym jest strasznie ładny i dobrze zrobiony. Na bank jest lepszy od każdego Acera
      a jest przystępny cenowo jak na dobrej klasy monitor. Polecam i pozdrawiam
      (www.ceneo.pl/;0151453169-10.htm)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka