Dodaj do ulubionych

Piracka Vista premium na laptopie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 20:52
Chodzi o to że mam zamiar kupić laptopa dodam że niedrogiego max2500zł i w tej cenie niewiele jest sprzętów że tak powiem rozsądnych, a jak sie jakiś już rozsądny sprzęcik trafi to bez systemu, i teraz mam do was pytanie kupić z systemem (co mi to da że kupie orginalny sys) czy nie przejmować się i nie truć swojego sumienia i kupic bez systemu i zainstalować pirata tak jak to robi większość polaków.

Ps. dwie stówki drogą nie lecą;) będzie na oprocentowanie rat
Obserwuj wątek
    • Gość: małomyślący Re: Piracka Vista premium na laptopie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 20:57
      jest jeszcze opcja z zainstalowaniem na razie pirata a po jakims czasie przeskoczyć się na orginał, komp będzie służył mi przede wszystkim do pisania, pisania jeszcze raz pisania no i oczywiście czasami jakis filmik tam odpalę, do internetu i skypa, nie będzie służył w firmie ale poniekąd będzie narzędziem pracy:)

Pirat czy nie pirat oto jest pytanie?
      • Gość: IT Re: Piracka Vista premium na laptopie? IP: *.dynamic.mnet-online.de 19.02.08, 21:04
        hi

zainstaluj "pirata" viste - wypróbuj 30 czy 60 dni jak się spodoba to kup -
        jeśli nie - zainstaluj xp
    • Gość: akodo mozna za tyle kupic dobrego laptopa z systemem IP: *.chello.pl 19.02.08, 21:16
      sklep.koyto.pl/prod.php?partnumber=E500-L.APRAY
      Intel® Pentium® Dual-Core Processor 1.6GHz
      T2330/1MB/FSB 533MHz
      15.4" WXGA(1280x800) FineBright
      HDD 160GB(5.4K)
      DDR2 2x1GB 667
      DVD SuperMulti DL(2-warstwowa)
      Intel® GMA X3100(maks. 358MB)
      Wi-Fi 802.11b/g
      Wbcam 1.3M/Vista Home Premium
      Gwarancja 2 lata
      Bateria 6 ogniw (3 godziny)

kupując notebooka z systemem nie płacisz za windowsa 200zł, zawsze sie opłaca kupic z systemem bo soft wychodzi wtedy bardzo tanio.

Jak Ci ten nie odpowiada to znajdziesz też coś z innych firm, wbrew pozorom 2500zł to już dośc dobry notebook
    • wwwandal1 Re: Piracka Vista premium na laptopie? 19.02.08, 22:09
      Poczekał bym na finalną Vistę - taka masakra ten system, że z Win98 tylko zarazie można to porównać.
      • m.gregor Re: Piracka Vista premium na laptopie? 20.02.08, 11:39
        Jak to finalna? A teraz to niby co jest? BETA?
        • Gość: Opozycja Re: Piracka Vista premium na laptopie? IP: 195.205.70.* 20.02.08, 11:57
          teraz to jest Padaczka a nie Beta
    • Gość: forumowicz Re: Piracka Vista premium na laptopie? IP: *.lexell.com.pl 19.02.08, 23:13
      jak chcesz mieć czyste sumienie a widze ze laptop ma słuzyc do dość pospolitych
      rzeczy zainstluj mandrive i po klopocie
    • Gość: sdsa Re: Piracka Vista premium na laptopie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 09:11
      no ile ta vista kosztuje aby sobie piracic?
      www.proline.pl/shop.php?prodid=VISTA+HB+32+PL+D1+O
      ponad 250 zł... szkoda zachodu
    • Gość: małomyślący dzięki za opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 18:17
      na starym kompie mam xpka Prof (za legalny to on nie jest), dobrze zdaję sobie sprawę z niedociągnięć visty ale ona się dopiero wgryza w rynek, pamiętam z xp było na samym początku było to samo, aktualną kopię xpka miałem na 2 miechy przed oficjalną premierą, z początku też mi się za bardzo nie podobała ale z czasem gdy rynek przestawił się w całości na xp wszystko wruciło do normy i gdy teraz zdarza mi się jeszcze gdzieniegdzi spotkać win98 to sobie mówię jak ja mogłem kiedyś tego używać.
      Tego laptopa kupuję tak na około 4 lata a do tego czasu jednak rynek i większość urządzeń przestawi się w całości na vistę, podejżewam że juz w przyszłym roku nie będzie problemów, zresztą już wyszedł pierwszy SP naprawiający pare błędów visty a więc nie opłaca się inwestować w xpka.
      A co do laptopa to też mam trochę wymagać, musi mieć obsługę pamięci do 4GB na razie planuję 2GB ale z doświadczenia wiem że za te dwa trzy lata to będzie zdecydowanie za mało, procesor przynajmniej jakiś dwurdzeniowy o jakiejś ludzkiej wydajności, grafika to wiadomo w laptopach padło ale przynajmniej chciałbym mieć coś w granicach x2300, no i do tego wiadomo bluetooth, obsługa wi-fi i expraes card 34 lub 54, torba, kamera 1.3 w zestawie nic więcej nie chcę, a i dysk tak ze 160GB no i ten nieszczęsny orginalny system tylko nie basic tylko coś lepszego żeby dalo sie włączyć aero:)

Pewnie polecicie mi jakiegoś fudżitsu szajmensa:D

Wiem wiem za wiele chcę ale to tak ze mną jest
      • Gość: maju Re: dzięki za opinie IP: *.mtm-info.pl 21.02.08, 21:39
        Kupilem tydzien temu HP Pavilion dv6701.Tradycyjnie po polsku-najlepszy bo
        najtanszy, w sunie zaplacilem $62 i jest OK.
        • Gość: maju Re: dzięki za opinie IP: *.mtm-info.pl 21.02.08, 22:30
          poprawka powinno byc $625.
        • Gość: małomyślący Re: dzięki za opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:04
          Gość portalu: maju napisał(a):

> Kupilem tydzien temu HP Pavilion dv6701.Tradycyjnie po polsku-najlepszy bo
          > najtanszy, w sunie zaplacilem $62 i jest OK.

Co znaczy tradycyjnie po polsku, masz na myśli że bez systemu. A kupiłeś lapka na ebay-u?
          • Gość: maju Re: dzięki za opinie IP: *.mtm-info.pl 22.02.08, 23:09
            Niezupelnie,w sklepie-polecam
            www.circuitcity.com/ssm/Laptop-computers/sem/rpsm/catOid/-12963/N/20012961+20012963+40001085/link/ref/rpem/ccd/categorylist.do
            • Gość: maju Re: dzięki za opinie/cd IP: *.mtm-info.pl 22.02.08, 23:26
              HP Pavilion dv6701us
              Jak widzisz modele US sa w miare dobrze "wypasione", w odroznieniu
              od naprawde cienizny oferowanej na rynki rozwijajace sie jak np.
              modele wersji EU/PL wyposazone w Celerony/Semprony + 512 MB Ram i no
              OS,no web camera itd, itp.
              Nie jest to produkt z gornej polki, niemniej jednak do
              typowo "krajowych" zastosowan zupelnie wystarcza. Testuje sprzet tu
              kilka dni i jest naprawde ok.za ta kwote.
      • Gość: K. porównywanie premiery XP-ka z Vistą to kretynizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:23
        porównywanie premiery XP-ka z Vistą to kretynizm, dlaczego? otóż dlatego, że
        instalując XP-ka nie trzeba było minimum połowy kompa modernizować! u mojego
        kumpla XP-ek chodzi bez problemów na PIII 600MHz, 128MB RAM. o jakich
        niedociągnięciach bredzisz? myślisz, że po uaktualnieniach Vista będzie mniej
        sprzętożerna? mylisz się, ten system to jest knot - BOSSowie z MS doskonale
        zdają sobie z tego sprawę, dlatego wpychają na siłę Vistę z każdym nowo
        zakupionym kompem(o kłopotach z XP-kowskimi sterownikami do nowego sprzętu już
        nie wspomnę).
        • m.gregor Re: porównywanie premiery XP-ka z Vistą to kretyn 22.02.08, 21:04
          > kumpla XP-ek chodzi bez problemów na PIII 600MHz, 128MB RAM.
          Jak XP wchodzil to ten sprzet to byla srednia polka. No moze z 256 MB RAM.
          > sprzętożerna? mylisz się, ten system to jest knot - BOSSowie z MS doskonale
          > zdają sobie z tego sprawę, dlatego wpychają na siłę Vistę
          Ten system to nie jest knot. Jest po prostu nowy. Tak samo mowilo sie o XP jak tylko weszly.
          > (o kłopotach z XP-kowskimi sterownikami do nowego sprzętu już
          > nie wspomnę).
          Co? Nie daja sie zainstalowac tak? To doinstaluj sterowniki od 98 do XP.

Nie ma to jak merytoryczne argumenty za i przeciw...
          • Gość: małomyślący eeee tam kretynizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 07:12
            zainstalować xpka na sześćsetce się dało, ale za to jak chulał, przy tych 128MB ramu:), to teraz viste gołą bez aero też zainstaluję na badziewnym sprzęcie, który ma tylko 512 MB ramu, ale zobacz jak sie będzie pracowało na takim wymiataczu który tpo ładowac się będzie z pięć minut:).
            Jednak jestem zdania że vista to przyszłość i niestety nie ma od niej odwrotu, zawsze moge sobie zainstalować jeszcze nowego mac os taigera czy leoparda.
            Powiem w ten sposób że o ile pamiętam i z doświadczenia wiem że xpek rozpędzał się dopiero przy 256MB ramu i procku powyżej 1200Mhz, co jak na premierę xpka w lutym 2002 roku to był naprawdę wypaśny sprzęt za który trzeba było dac powyżej 2000zł.

Stawiam na vistę premium orginalną jednak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka