Dodaj do ulubionych

the tv out is enabled

IP: *.torun.mm.pl 14.04.08, 21:22
witam
kupilem sobie dvd i probuje je obejrzec pod powerdvd ale wywala mi ciagle taki komunikat "TheTV Out port of your display card is not working properly." i opis: "This copy protected disc can not be played when the TV out function is enabled". probowalem tez vlc ale odtwarza pierwsze pietnascie sekund i zawiecha.

grafa to nvidia nforce 250agp. co moge zrobic?

p.s. mala prosba. gdyby ktos pisal "wylacz to..." "zmien ustawienia w..." to czy moglby napisac krok po kroku jak dla totalnego laika?
dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: Terminator3 Re: the tv out is enabled IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 03:33
      Oznacza to,że ten program chce wylaczyc wyjscie na telewizor typu klon(chroniony
      film).Możesz uzyc Kmplayer.Aby wylaczyc wyjscie klon na telewizor we
      wlasciwosciach karty nvidia,nalezy kliknac prawym klawiszem na pulpicie,dojsc do
      ustawien zaawansowanych(karta),nie jest to proste,nie mam tej karty,mowie o
      panelu sterownia klasycznym,na ktory mozna przelaczyc.W pierwszej opcji
      "Ustawienia ekranu nView" można wybrac "wyswietlacz pojedynczy" nie wiem,czy
      tryb zwielokrotniony by chodzilo,jesli potrzebujesz wyjscie na telewizor.
      img.wklej.org/images/33473ss.jpg
      • Gość: ua Re: the tv out is enabled IP: *.torun.mm.pl 15.04.08, 20:37
        dzieki za pomoc. niestety jedyne co mi pozostalo to zripowac oryginal na dysk za pomoca anydvd. jak to teraz nagrac na plytke?
    • bigstrand Re: the tv out is enabled 15.04.08, 21:14
      witamy w swiecie DRM
      w tym swiecie dysk DVD ktory kupiles za wlasne pieniadze nie oznaczaja jednoznacznie ze kupiles prawo do ogladania wlasnego DVD jak ci sie podoba ooo NIE. Korporacja ktora ci go sprzedala wie lepiej kiedy jak i gdzie mozesz uzywac wlasnego DVD.
      Aha kopiujac ten dysk zlamales umowe jaka zawarles z korporacja, bo malutkimi literkami jest tam napisane ze zabronione jest zdejmowanie zabepieczec przed kopiowaniem, oczywiscie nie ma ani slowaz ze przysluguje ci prawo do wykonania kopii zapasowej

wiem ze to nie na temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka