Dodaj do ulubionych

Edycja dvd

28.04.08, 22:15
Serdecznie witam po raz pierwszy na tym forum.
Mam pewien problem i nadzieję, że mi pomożecie.
Kupiłam niedawno kamerę dvd i teraz potrzebuję prosty program do edycji filmów w formacie dvd. Do tej pory korzystałam z Nero 7 (niestety nie dokonuje on obróbki dvd, chyba, że o czymś nie wiem).
Może możecie polecić mi jakiś prosty polski (!) program w którym można pociąć film na kawałki?
Jeżeli nie będą to zbyt wygórowane wymagania chciałabym żeby był darmowy, lub chociaż niedrogi.

Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Edycja dvd 28.04.08, 23:41
      Pinnacle Studio. Cos ok. 250 PLN. Nie wiem czy to drogo ale jak dla mnie jak na
      program o takich mozliwosciach to tanio. I jest po polsku. I ma fajna ksiazeczke
      dolaczona z tutorialami i instrukcja. I dostaniesz go w kazdym MM, Saturnie czy
      innym supermarkecie obok marchewki i domestosa.
      • kreatywni Re: Edycja dvd 29.04.08, 19:32
        Wolałabym coś tańszego.
        Program nie musi mieć wielu super funkcji. Im prostszy tym lepszy.
        Macie inne propozycje?
        • kell99 Re: Edycja dvd 29.04.08, 20:12
          Jezeli nie boisz sie instalacji linuksa (chociaz ja z ubuntu na laptopie mialem
          0 problem, a calosc zajela 15 minut + system w 100% skonfigurowany), to mozesz
          miec dostep do programu LiVeS. Moze nie jest to najbardziej wydajny sposob, ale
          wraz z cala gama darmowych programow sa to calkiem mile i dramowe narzedzia:

1) dvd::rip do zrzucenia filmu z dvd do pliku mpeg2
          2) LiVeS do edycji mpeg2
          3) Devede do zgrania wyedytowanego mpeg2 na dvd

Do tego cala gama innych narzedzi (np kombajn transcode do zmiany formatow,
          rozdzielczosci itd).

Polecam

Wszystkie te 3 programy powinny byc po polsku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka