badgerdog 11.06.08, 10:56 Pracuję na Macu i mam problem z kopiowaniem plików na serwery ftp, tzn. w ogóle na żaden serwer ftp nic się nie daje wrzucić. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.gregor Re: Problem z serwerami ftp (Mac) 11.06.08, 11:08 Sprobuj ustawic klienta FTP w tryb PASSIVE Link Zgłoś
badgerdog Re: Problem z serwerami ftp (Mac) 11.06.08, 11:29 A gdzie znajdę te ustawienia? Nic takiego nie mogę znaleźć. Link Zgłoś
Gość: o2 Re: Problem z serwerami ftp (Mac) IP: *.acn.waw.pl 11.06.08, 14:49 > Pracuję na Macu i mam problem z kopiowaniem plików na serwery ftp, > tzn. w ogóle na żaden serwer ftp nic się nie daje wrzucić. Czy ktoś > wie jaka może być przyczyna? Po pierwsze napisz czym to wrzucasz, po drugie napisz jakie sa komunikaty bledow w logu klienta ftp. Zwykle "nic nie daje wrzucic" nic nikomu nie powie. Link Zgłoś
badgerdog Re: Problem z serwerami ftp (Mac) 11.06.08, 15:43 Loguję się na serwerze za pomocą przeglądarki internetowej i przerzucam ze swojego folderu na serwer. Wtedy pojawia się komunikat: the item cannot be moved because server cannot be modified. Link Zgłoś
Gość: o2 Re: Problem z serwerami ftp (Mac) IP: *.acn.waw.pl 11.06.08, 17:04 Użyj klienta ftp - przeglądarką możesz tylko ściągnąć coś z ftp. Link Zgłoś